Ravinto ja terveys
Foodin | 600 g

Foodin Hirssi kuorittu, luomu

Gluteeniton ja miedon makuinen kuorittu hirssi.
Sopii monipuolisesti erilaisiin ruokavalioihin.
Luomu.
2,99 €
4,98 €
/kg
Varastotilanne verkossaVarastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Foodinin kuorittua hirssiä voi käyttää riisin tapaan ja gluteenittomuutensa vuoksi se sopii myös keliaakikoille. Miedon makuisella viljalla on tuhansien vuosien käyttöhistoria. Se on hyvä proteiinin lähde ja sopii monipuolisesti eri ruokavalioihin.
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat
Ravintosisältö

Foodinin kuorittu hirssi toimii riisin tapaan

Foodinin kuorittu hirssi on gluteeniton ja miedon makuinen (Panicum miliaceum) ja oletettavasti yksi maailman vanhimmista viljoista, joita viljellään edelleen ympäri maailman. Hirssillä on tuhansien vuosien käyttöhistoria niin maataloudessa kuin ruokaviljanakin, jo monien alkuperäiskansojen joukossa. Euroopassa hirssiä on viljelty yli 6000 vuoden ajan.

Viljelykasvina hirssi on hyvin sopeutuvainen, ja se viihtyy hyvin myös kuivalla ja kuumalla maalla. Tämän vuoksi se on ollut suosittu viljelykasvi myös kehitysmaissa. Hirssillä on myös poikkeuksellisen lyhyt kasvukausi, ja sato voi olla valmis jo kahden kuukauden kuluttua viljelystä. Nopea kasvutahti on lisännyt hirssin suosiota entisestään.

Kuorittu hirssi on proteiinin lähde, ja se sopii monipuolisesti erilaisiin ruokavalioihin. Gluteenittomana viljana hirssi on hyvä vaihtoehto myös keliaakikoille. Erityisen hyvin hirssi sopii lisukkeeksi riisin tapaan tai pitkästi haudutettuna, puuroksi keitettynä. Liotettuna se sopii loistavasti myös tuorepuuroihin ja osaksi raakaleivontaa.

Hirssin valmistus

Huuhdo hirssi ennen valmistusta. Valmista keittämällä yksi osa huuhdottua hirssiä kolmessa osassa vettä. Hirssi valmistuu noin 25 minuutissa.

Foodinin hiutaleista ja suurimoista 

Foodinin laadukkaat hiutaleet ja suurimot ovat erinomaisen monikäyttöisiä gluteenittomia vaihtoehtoja leivontaan, ruoanlaittoon sekä välipalojen valmistukseen. Erityisen ilahduttavaa on huomata, kuinka gluteenittoman leivonnan ja ruoanlaiton yleistyessä suomalaisiin ruokapöytiin on perinteisten pastojen, riisien ja kaurahiutaleiden lisäksi ilmestynyt myös kvinoaa, hirssiä ja amaranttia.

Gluteenittomien hiutaleiden ja suurimoiden käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset vain kiehuvaa vettä, ja haluamasi mausteet. Herkulliset ja täyteläiset puurot valmistuvat hirssin lisäksi myös mm. amarantista hauduttamalla. Voit myös yhdistellä hiutaleita ja suurimoita keskenään. Eilisestä ylijäämä-puurosta voit valmistaa vaikkapa “hävikki-keksejä”.

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).

 

Katso videolta Foodinin tarina:

EAN: 6430055210736

Sinua voisi myös kiinnostaa

Suosittuja tuotteita