Ravinto ja terveys
Foodin | 400 g

Tumma tahini

Kokeile kastikkeena, dippinä tai leivontaan.
Valmistettu luomulaatuisista seesaminsiemenistä.
Sisältää mm. kalsiumia, magnesiumia ja seleeniä.
5,50 €
13,75 €
/kg
Varastotilanne verkossaVarastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Foodinin tumma luomulaatuinen tahini eroaa mustasta ja vaaleasta tahinista hieman täyteläisemmän arominsa vuoksi. Käytä osana hummusta tai monipuolisesti ruoanlaittoon.
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat
Ravintosisältö

Tumma tahini on seesaminsiemenistä valmistettu tahna

Tahini on yksi tämän hetken trendikkäimpiä ja suosituimpia ruoanlaiton piristäjiä. Foodinin tumma luomulaatuinen tahini eroaa mustasta ja vaaleasta tahinista hieman täyteläisemmän arominsa vuoksi.

Tahinissa käytetyt seesaminsiemenet ovat tunnettuja runsaista ravinteistaan joita ovat mm. kalsium, magnesium ja seleeni. Tummassa tahinissa kalsiumpitoisuus on vielä korkeampi kuin vaaleammissa versioissa.

Käytä näin:

Käytä tahinia osana hummusta ja ruoanlaittoa kuten vaikkapa nuudeleiden tai uunijuuresten kastikkeena tai erilaisten kastikkeiden maustajana. Tahini on omiaan myös uunijuuresten kastikkeena. Kokeile dippailla tahiniin kasviksia kuten kurkkua, paprikaa, varsiselleriä, porkkanaa ja omenaa. Aromaattinen tahini toimii myös makeiden herkkujen seassa. Mausta esimerkiksi makea smoothie tai keksi- sekä brownietaikina aromikkaalla tahinilla.

Tumman tahinin valmistus

Foodin käyttää tahinin valmistuksessa ainoastaan  luomulaatuisia seesaminsiemeniä. Valmistus tapahtuu tehtaalla Vaajakoskella perinteistä stone ground- eli kivimylly -menetelmää käyttäen. Tässä tuhansia vuosia vanhassa valmistusmenetelmässä kaksi suurta myllynkiveä jauhavat siemeniä muutaman päivän ajan. Pitkä ja hellävarainen valmistusaika sekä alle 42 asteen lämpötila takaavat sen, että seesaminsiementen ravinteet säilyvät lopputuotteeseen asti. Valmistusmenetelmä vaikuttaa suuresti myös siementahnan samettiseen ja pehmeään koostumukseen. 

 

Tahini säilyy avattuna huoneenlämmössä noin 3 kk ajan. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä valolta suojassa. 

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia ja seesaminsiemeniä.

 

 

EAN: 6430055211184

Sinua voisi myös kiinnostaa

Suosittuja tuotteita