Auringonkukansiemen on täydellinen pari leivälle ja myslille
Foodinin luomulaatuinen auringonkukansiemen kasvaa vehreillä pelloilla ilman torjunta-aineita. Auringonkukansiemen on maultaan mieto ja muita siemeniä pähkinäisempi, ja se sopii kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja naposteluun. Siemenet sopivat hyvin mm. gluteenittomaan leipään tuomaan tekstuuria. Myös kotitekoiset myslit ja granolat saavat siemenripauksesta erityistä, auringonkukansiemenille ominaista pähkinäistä vivahdetta. Auringonkukansiemenet sopivat toki muiden siemenien tapaan myös salaattien ja muiden ruokien joukkoon. Leipien ja myslien lisäksi auringonkukansiemenet maistuvat herkullisena uunissa paahdettuna itämaiseen tapaan. Ripottele päälle lempimaustettasi, ja viimeistele paahdetut auringonkukansiemenet perinteisen soijan sijaan vähäsuolaisemmalla kookosaminolla.
Auringonkukansiemenet soveltuvat myös aflalfa-siementen tapaan erinomaisesti idätykseen.
Auringonkukansiemenien idätys:
Liota auringonkukansiemeniä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Huuhtele siemenet, ja idätä niitä siivilässä 4-5 vuorokautta, ja huuhtele niitä kahdesti päivässä. Valmiit idut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. Voit myös kuivattaa idut liotuksen jälkeen, jolloin ne säilyvät pidempään.
Raaka, luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).