Ravinto ja terveys
Foodin | 160 g

Foodin Musta seesaminsiemen, luomu

Luomulaatuiset seesaminsiemenet.
Sopivat esim. aasialaisiin ruokiin, leivontaan tai smoothien joukkoon.
Voidaan myös liottaa ja idättää.
1,99 €
12,44 €
/kg
Varastotilanne verkossaEi varastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Foodinin mustat seesaminsiemenet tunnetaan Aasialaisesta keittiöstä, mutta niillä on paikkansa myös leivonnassa, raakasuklaan joukossa tai vaikkapa smoothieissa. Luomulaatuiset siemenet sopivat oivallisesti myös idätettäväksi!
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat
Ravintosisältö

Foodin Musta seesaminsiemen inspiroi makumatkalle Aasian keittiöihin

Musta seesaminsiemen on monelle tuttu Japanin keittiöstä, ja monelle ensikosketus tapahtuu herkullisten sushirullien kautta. Musta seesaminsiemen on yleisemmin käytettyä perinteistä seesaminsiementä aromikkaampi lajike, mutta mustia seesaminsiemeniä voi käyttää perinteisten tapaan.

Mustat seesaminsiemenet ovat parhaimmillaan ripoteltuna riisi- ja nuudeliruokien päällä. Ne syventävät monien itämaisten ruokien makua, ja tuovat vivahteen Aasiaa yksinkertaiseenkin riisiruokaan. Kokeile ripotella mustia seesaminsiemeniä esim. kookosaminolla ja chilillä marinoitujen kasvisten ja riisinuudelien päälle. Mustat seesaminsiemenet ovat oiva lisä myös kotitekoiseen sushiin – ripottele valmiin rullan päälle, tai rullaa makit siemenissä.

Pienen kokonsa vuoksi seesaminsiemenet sopivat myös maustesekoituksiin. Kokeile sekoittaa seesaminsiemeniä osaksi karkeaa suolaa tai yrttejä.

Aasialaisen keittiön lisäksi mustilla seesaminsiemenillä on paikkansa myös leivonnassa, raakasuklaan joukossa tai vaikkapa smoothiessa. Suosittelemme liottamaan seesaminsiemeniä muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli pehmeämmiksi ja pulleammiksi, niin ne surahtavat helposti smoothien joukkoon tai osaksi taikinoita. Smoothiessa mustat seesaminsiemenet tuovat täyteläistä rakennetta ja pehmeää makua.

Näin liotat seesaminsiemenet 

Liota seesaminsiemeniä yön yli ja huuhtele siemenet huolellisesti. Jos haluat idättää siemenet, anna niiden itää siivilässä vuorokausi ja huuhtele ne tuona aikana kahdesti. Jos haluat itäneiden siementen säilyvän pidempään, voit idätyksen jälkeen maustaa ne lempimausteillasi ja kuivattaa uunissa. 

Ei sisällä lisä-, tai säilöntäaineita.

Muista nauttia öljykasvien siemeniä kohtuudella! Aikuisen saantisuositus on 2 rkl vuorokaudessa, lapsen 1 rkl.

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).

 

Katso videolta Foodinin tarina:

EAN: 6430051827914

Sinua voisi myös kiinnostaa

Suosittuja tuotteita