Foodin Pika-Cordy
Foodin Pika-Cordy nautitaan lämpimänä teen tai kahvin tapaan. Cordyceps sinesis eli kiinanloisikka on ikivanha, arvostettu ja harvinainen sieni, jota on käytetty Kiinassa jo yli tuhannen vuoden ajan. Cordyceps sinesis kasvaa Aasiassa usean kilometrin korkeudella kylmillä ja lumisilla vuorilla.
Tuplauutettu Foodinin Pika-Cordy on valmistettu uuttamalla kasaan sekä cordycepsin vesiliukoiset että rasvaliukoiset ainesosat. Pika-Cordy -uutejauhe sisältää 30 % polysakkarideja.
Suositeltu vuorokausiannos on ½ tl. Sekoita uutejauhetta haluamasi nesteen kanssa, suosittu käyttötapa on nauttia cordycepsiä lämpimänä, kahvin ja teen tapaan.
Tuplauutettu Cordyceps-uutejauhe valmistetaan kolmivaiheisella kuumavesi- ja alkoholiuutolla, mikä takaa mahdollisimman konsentroidun lopputuotteen. Raaka-aineet tutkitaan ja puhdistetaan huolellisesti ennen uuttoa puhdistetussa ja entsyymirikastetussa vedessä, jotta solut saadaan pehmenemään hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.
Raaka-aine keitetään ensin kolme kertaa kasaan, jotta vesiliukoiset yhdisteet saadaan irroitettua sienestä mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen konsentroitu ”lious” laitetaan 12 tunniksi ensimmäiseen alkoholiuuttoon huoneenlämmössä, jolloin osa rasvaliukoisista ainesosista irtoaa nesteeseen.
Alkoholiuutto tehdään kaksinkertaisella uutolla 65-70°C asteessa, jolloin saadaan vesi haihtumaan ja konsentroitua cordycepsin vaikuttavat ainesosat. Siten rasvaliukoiset yhdisteet saadaan irroitettua sienistä valmiiseen ”liuokseen” kuivausta varten. Alkoholi- ja kuumavesiuutteet yhdistetään Foodinin reseptiikan mukaisesti.