Foodin Pika-Reishi
Foodin Pika-Reishi on lakkakäävän uutejauhetta. Tuplauutettu pika-reishiuutejauhe on kasvatettu kontrolloiduissa olosuhteissa puiden kyljillä ja valmistettu uuttamalla kasaan lakkakäävän vesiliukoiset ja rasvaliukoiset yhdisteet. Vahva Pika-Reishi sisältää 30 % polysakkarideja, 2 % triterpenejä ja 30 % beetaglukaaneja.
Lakkakäävän käytöllä on pitkät perinteet. Kääpää on käytetty Kiinassa ja Japanissa jo tuhansien vuosien ajan, ja se on yksi maailman tunnetuimmista ja tutkituimmista kääpäsienistä.
Lahottajasienenä tunnettu lakkakääpä kasvaa luonnossa lehtipuilla valkolahottajana, useimmiten lehdoissa sekä kosteissa metsissä. Lahossa puunrungossa kasvavalla lakkakäävällä on poikkeuksellisesti jalka, toisin kuin useimmilla lahottajasienillä.
Ulkonäöltään äärimmäisen kaunis, sarvimainen reishi on villinä luonnossa suhteellisen harvinainen ilmestys, minkä vuoksi lakkakääpää on alettu viljelemään.
Suositeltu vuorokausiannos on ½ tl. Sekoita uutejauhetta haluamasi nesteen kanssa, suosittu käyttötapa on nauttia reishiä lämpimänä kahvin ja teen tapaan.
Tuplauutettu reishiuutejauhe on valmistettu keittämällä pakurista vesiliukoiset ainesosat ja alkoholiuuttamalla uutettu alkoholiliuoiset ainesosat, jolloin saadaan aikaan vahva konsentraatio. Foodinin Pika-Reishi onkin yksi vahvimmista reishiuutteista sisältäen yli 30% polysakkarideja, yli 3% triterpenejä sekä yli 30% beetaglukaaneja. Yhdestä purkista saa noin 30 litraa valmista juomaa eli noin 130 kupillista valmista, vahvaa reishiteetä.
Tuplauutettu Reishi-uutejauhe valmistetaan kolmivaiheisella kuumavesi- ja alkoholiuutolla, mikä takaa mahdollisimman konsentroidun lopputuotteen. Raaka-aineet tutkitaan ja puhdistetaan huolellisesti ennen uuttoa puhdistetussa entsyymirikastetussa vedessä, jotta solut saadaan pehmenemään hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Raaka-aine keitetään ensin kolme kertaa kasaan, jotta vesiliukoiset yhdisteet saadaan irroitettua sienestä mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen konsentroitu ”liuos” laitetaan 12 tunniksi ensimmäiseen alkoholiuuttoon huoneenlämmössä, jolloin osa rasvaliukoisista ainesosista irtoaa nesteeseen. Alkoholiuutto tehdään kaksinkertaisella uutolla 65-70°C asteessa, jolloin saadaan vesi haihtumaan, mutta alkoholi ei haihdu. Näin ollen saadaan irroitettua rasvaliukoiset yhdisteet sienistä valmiiseen ”liuokseen” kuivausta varten. Alkoholi- ja kuumavesiuutteet yhdistetään Foodinin reseptiikan mukaan.