Raakasuklaainkivääri - kipakka inkivääri ja täyteläinen raakasuklaa
Raakasuklaainkivääri yhdistää täyteläisen ja voimakkaan raakasuklaan ja kipakan, mausteisen inkiväärin. Tämä vahvan makuinen, yhä suositumpi herkku sopii nautiskeluun sellaisenaan, mutta on ainutlaatuisen makunsa vuoksi hyvä lisä myös leivontaan. Koristele kuppikakut, raakakakut, suklaamuffinit ja muut leivonnaiset raakasuklaainkiväärillä, niin leipurintaidoistasi puhutaan vielä pitkään!
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaa saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
Foodinin kuorrutetut raakasuklaaherkut ovat suomalaista käsityötä
Foodinin raakasuklaainkivääri valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaalla. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistetaan, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen. Lopuksi hellävarainen kuorrutuskone kietoo inkiväärin pehmeään ja lempeään raakasuklaaseen.
Foodinin raakasuklaat ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa.
Kaikki raakasuklaatuotteet ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).