Ilmainen toimitus yli 49€
Liity Life Clubiin, saa -10% ale!
Camelinaöljy, kylmäpuristettu
Camelinaöljy, kylmäpuristettu
Camelinaöljy, kylmäpuristettu
Impola|250 ml

Camelinaöljy, kylmäpuristettu

Camelinaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja
100% kotimaisesta siemenestä puristettu
Ruoanlaittoon ja vaikkapa leivontaan
10.9 EUR
43.60 EUR/L
Verkkokaupan saldoVarastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Impolan kylmäpuristettu Camelinaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Käy sellaisenaan kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan ja salaatinkastikkeisiin!
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat
Tuotearvostelu

Impola Camelinaöljy

Impolan Camelinaöljy on kylmäpuristettu, runsaasti omega3-rasvahappoja sisältävä öljy. Camelinaöljy sopii käytettäväksi sellaisenaan kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan sekä salaatinkastikkeisiin. Öljy on hyvin säilyvää ja kestää kuumennusta ja paistamista. 

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja - alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL-kolesterolipitoisuutta ja siten vaikuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. 

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt. Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä öljyn hieno, mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Kokeile öljyä myös leivontaan.

EAN: 6430041350071

Tämän tuotteen ostaneet ostivat myös

Widget loading...

Suosittuja tuotteita

Widget loading...