Ravinto ja terveys
Impola | 250 ml

Camelinaöljy, kylmäpuristettu

Camelinaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja
100% kotimaisesta siemenestä puristettu
Ruoanlaittoon ja vaikkapa leivontaan
10,90 €
43,60 €
/L
Varastotilanne verkossaVarastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Impolan kylmäpuristettu Camelinaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Käy sellaisenaan kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan ja salaatinkastikkeisiin!
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat

Impola Camelinaöljy

Impolan Camelinaöljy on kylmäpuristettu, runsaasti omega3-rasvahappoja sisältävä öljy. Camelinaöljy sopii käytettäväksi sellaisenaan kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan sekä salaatinkastikkeisiin. Öljy on hyvin säilyvää ja kestää kuumennusta ja paistamista. 

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja - alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL-kolesterolipitoisuutta ja siten vaikuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. 

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt. Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä öljyn hieno, mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Kokeile öljyä myös leivontaan.

EAN: 6430041350071

Sinua voisi myös kiinnostaa

Suosittuja tuotteita