Blogi

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi: Innostu kanssamme!

Täältä voit lukea ajankohtaisia ja mielenkiintoisia artikkeleita hyvinvointiin liittyen.


1 - 10 / 230 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Allerginen, pelkäätkö kevättä ja kesää?

Lue koko viesti: Allerginen, pelkäätkö kevättä ja kesää?

Talven taittuessa kevääksi ja kesäksi kaikki valmistautuvat lämpöön ja valoon, mutta monille tämä aika vuodesta on myös aivastuksia, silmien kirvelyä ja nuhaa. Kevään auringon säteet ovat allergikolle merkki lähestyvästä siitepölykaudesta. Siitepölyallergiasta kärsii 10-20 % suomalaisista. Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa kasvien siitepölyt, kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Siitepölyallergia aiheuttaa nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskää ja astmaoireita sekä väsymystä. Silmissä se aiheuttaa ärsytystä, punoitusta, kutinaa ja kirvelyä.

Apu löytyy Pycnogenolista

Allergiat ovat elimistön puolustusjärjestelmän liian voimakasta toimintaa, jonka aiheuttaman histamiinipurkauksen yhteydessä voi kehittyä pitkäaikainen tulehdus. Veren immuunisolut hakeutuvat kohtaan, jossa allergeeni on havaittu ja aktivoituvat tuottaen suuria määriä vapaaradikaaleja, jotka puolestaan kuormittavat kehoa. Tulehtunut kudos houkuttelee lisää immuunisoluja torjumaan aiheutettua tulehdusta ja näin syntyy nopeasti etenevä noidankehä. Allergiakauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla. Monet käyttävät Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä. Pycnogenol® estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja helpottaa oloa siitepölyaikana. Pycnogenolin on osoitettu ihmistutkimuksissa hillitsevän eri tavoin tulehdusta. Allerginen reaktio on itse asiassa hyvin nopea tulehdusreaktio ja kun se tehokkaasti vaimennetaan Pycnogenolin avulla, samalla vaimenee myös allerginen reaktio. Pycnogenolilla on kuitenkin myös piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä.

Pycnogenol Strong, tarjoushinta 19,90 €/60 tabl. voimassa 5.4.2020 saakka.

Teksti: HANKINTATUKKU/JARMO HÖRKKÖ

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Verkkokaupan muuttomyynti, yli 300 tuotetta ale -30 %

Lue koko viesti: Verkkokaupan muuttomyynti, yli 300 tuotetta ale -30 %

Lifen verkkokaupan varasto muuttaa!

Nyt kevennämme varastoamme muuton alta. Yli 300 hyvinvoinnin tuotetta -30 %. Ole nopea, tuotteita on rajoitetusti!

Tutustu heti ja nappaa parhaat päältä!

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Lifen maaliskuun vinkit: C-vitaminiin aikakausi - näin selviät arjessa

Lue koko viesti: Lifen maaliskuun vinkit: C-vitaminiin aikakausi - näin selviät arjessa

Nyt on C-vitamiinin aikakausi, tutustu tuotteisiin ja lue vinkimme, niin selviät arjessa.

Näin lopputalvesta, kun flunssakausi ja virukset riehuvat pahimmillaan, moni on valmis ottamaan kaikki mahdolliset keinot käyttöön välttyäkseen pöpöiltä. Ei kuitenkaan ole syytä käydä hamstraamaan hengityssuojaimia tai linnoittautua kotiinsa.

1. Hygienia. Pese kädet usein ja perusteellisesti – ainakin aina, kun tulet kotiin julkisilta paikoilta, sekä ennen syömään ryhtymistä. Käsidesiä kannattaa kantaa mukana ja käyttää, kun tilaisuutta käsien pesuun ei ole. Vältä koskettelemasta kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se aina hihaan tai nenäliinaan.

2. Ulkoilu. Raikkaassa ulkoilmassa liikkuminen auttaa paitsi ylläpitämään perusterveyttä ja vastustuskykyä, myös hoitaa limakalvoja. Etenkin koneellinen ilmastointi sisätiloissa kuivattaa nenän limakalvoja, jolloin ne eivät pysty yhtä hyvin torjumaan taudinaiheuttajia. Jos sinulla on kuivat limakalvot (esim. nenästä vuotaa herkästi verta talvisaikaan), kannattaa ottaa kuuri Omega 7 -tyrniöljyä, jossa on omega-7-rasvahappojen lisäksi myös A-vitamiinin esiastetta; A-vitamiini on tärkeä limakalvoille.

3. Terveellinen ruokavalio. Syö paljon tuoreita kasviksia, vältä sokeria. Kasvisten sisältämät vitamiinit ja muut suoja-aineet tukevat vastustuskykyä.

4. Tarvittaessa apua purkista! On monia vitamiineja ja kivennäisaineita, joiden tiedetään tukevan normaalia vastustuskykyä; esimerkiksi D-vitamiinia on joskus talvisaikaan hankala saada riittävästi yksin ruoasta kun aurinko ei paista, ja monella onkin talvisin tasot varsin alhaalla. Vaikka kevättä kohti jo mennäänkin, D-vitamiinikapselit kannattaa pitää käytössä. Myös sinkki on tärkeä immuunipuolustukselle – ja sen lisäksi, että sitä tulee saada riittävä määrä sisäisesti, kannattaa pitää sinkkiasetaattisuihke varalla, se on nimittäin erinomainen täsmäase, jos kurkussa alkaa tuntua karhealta! Echinaforce-tipat auttavat myös flunssan ennaltaehkäisyssä ja lyhentävät sen kestoa, jos oireet ovat jo päällä. Moni luottaa myös pakurijuomaan.

5. C-vitamiini.Tätä perinteistä vastustuskykyvitamiinia suositellaan edelleen immuunijärjestelmän normaalia toimintaa tukemaan, ja koska se on vesiliukoinen, sitä voi tilapäisesti ottaa isompiakin annoksia. Puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo löytyy Lifen valikoimasta esimerkiksi hyvänmakuisina poretabletteina; joillakin askorbiinihappo saattaa ärsyttää vatsaa, ja silloin kalsiumaskorbaatti on hyvä, vatsaystävällinen vaihtoehto, joka myös imeytyy solutasolla tehokkaammin. (Kalsiumaskorbaatissa tulee ”bonuksena” kalkkia, jonka sitomisesta luustoon huolehtii parhaiten K2-vitamiini.) Huippuunsa vietyä C-vitamiinin imeytymistä puolestaan edustaa Liposomi-C. Puhdistamon Eliksiiri  puolestaan sisältää luonnollisen C-vitamiinin lisäksi pakuria, lakkakääpää ja muita kasviuutteita.

6. Jos tauti pääsee kuitenkin kimppuun, ota rauhallisesti. Hakeudu tarvittaessa lääkäriin. Lepää, juo lämpimiä juomia, ja keskity paranemiseen. Muista myös, että rankkaa liikuntaa tai muuta elimistöä stressaavaa aktiviteettia ei pidä aloittaa saman tien oireiden kadottua, vaan elimistölle pitää antaa kunnolla aikaa toipua.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Tiedämme mitä vatsasi tarvitsee voidakseen paremmin!

Lue koko viesti: Tiedämme mitä vatsasi tarvitsee voidakseen paremmin!

Viikolla 11 vietämme Lifessa Vatsateema-viikkoa! Huikeat tarjoukset ovat voimassa 15.3.2020 saakka. 

Life Sporebiotic – vaativalle vatsalle, tarjoushinta 49,90! Life Sporebiotic tuotteessa bakteerit ovat itiömuodossa, ja itiöiden kyky selvitä toimintakykyisinä erilaisista olosuhteista on täysin omaa luokkaansa. Itiömuodossa bakteeri on ikään kuin horroksessa ja muodostaa suojakseen erittäin vahvan kuoren kalsiumista ja aminohapoista. Tämän suojakuoren ansiosta itiöt kestävät erinomaisesti olosuhteita, jotka tavallisesti heikentävät bakteerien elinvoimaisuutta: lämpötilanvaihteluita, pitkäaikaista säilytystä ja happamia olosuhteita (esim. mahahapot). Itiö ”tunnistaa” optimaaliset kosteus-, pH- ja lämpöolosuhteet, jolloin se sulattaa kuorensa ja aktivoituu. 

Life Kidz Spore – lapsen vatsan parhaaksi, tarjoushinta 11,90! Pureskeltava itiöbakteerivalmiste lapsille. Life Kidz sisältää 250 mg itiömuotoisia Bacillus coagulans -bakteereja. Hyvänmakuinen, pureskeltava viinikumityyppinen valmiste maistuu kaiken ikäisille ja on helppo käyttää.

Life Iron +C, tarjoushinta 12,90!– vatsaa ärsyttämätön rautavalmiste! Life Iron+C sisältää kolmiarvoista rautaa vatsaystävällisenä ferrobisglysinaattina sekä raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia. Rauta edistää veren hemoglobiinitason pysymistä normaalina sekä auttaa ehkäisemään väsymystä ja uupumusta.

Life L-Glutamine, tarjoushinta 12,90! – suoliston limakalvojen hyvinvointiin! Puhdasta glutamiinia hyvin imeytyvässä jauhemuodossa. Glutamiinia tarvitaan suoliston soluseinämien rakennusaineeksi ja limakalvojen hyvinvointiin. Glutamiini korjaa suoliston limakalvojen lisäksi myös lihaskudosta liikuntasuorituksen aikana.

Life Chia, tarjoushinta 9,90! – kuiturikas siemen Lifen Chian siemenet ovat luomuviljeltyjä ja peräisin Etelä-Amerikasta ja Meksikosta (alkuperämaa vaihtelee satokausien mukaan). Niitä voi lisätä esim. smoothieihin, ja niistä voi valmistaa itse chia-vanukasta. Sekoita joukkoon lempimarjojasi sekä vaikkapa pähkinöitä ja nauti aamu- tai välipalaksi!

Life Aloe Vera -mehu, tarjoushinta 12,90!– hellii suoliston putkistoa! Life Pure Aloe Vera, tarjoushinta  -mehuun käytetty aloe on viljelty luonnonmukaisesti Meksikon aurinkoisilla tasangoilla. Viljelyssä ei ole käytetty lainkaan lannoitteita tai torjunta-aineita, ja tuloksena on äärimmäisen puhdas, luomulaatuinen mehu. Mehu on kylmäpuristettu ja hellävaraisesti pastöroitu.

Life Stretchmark Body Oil, tarjoushinta 11,90! – vartaloöljy ehkäisemään venymäarpia Life Stretchmark Body Oil on sekoitus seesam-, argan- ja auringonkukkaöljyä sekä E-vitamiinia, jotka ravitsevat ihoa ja auttavat pitämään sen sileänä ja joustavana. Käytä vartaloöljyä alueilla, joilla sinulla on raskausarpia (venymisarpia) tai haluat ehkäistä niitä. Vartaloöljyllä on kevyt, miellyttävä tuoksu.

Lue koko viesti
Lisätietoja:: suolisto, vatsa
Julkaistu , julkaisija

Ajankohtaista: KOHU- JA KLIKKIOTSIKOINTIA PROBIOOTTIVALMISTEISTA

Lue koko viesti: Ajankohtaista: KOHU- JA KLIKKIOTSIKOINTIA PROBIOOTTIVALMISTEISTA

MTV julkaisi eilen 3.3.2020 artikkelin otsikolla ”Tuttu bakteeri yhdistettiin suolistosyöpään – tutkijat varoittavat probioottivalmisteesta”. Suomessa kyseistä E. coli Nissle 1917 -bakteeria on ainoastaan reseptilääkkeenä myytävässä Mutaflor-nimisessä valmisteessa. Tämä tieto päivitettiin uutiseen vasta myöhemmin, joten meillekin Lifelle on tullut kyselyitä aiheesta.

Ruokaviraston mukaan Suomessa ei ole myynnissä yhtään ravintolisää, joka sisältäisi uutisessa mainittua E. coli Nissle 1917 -bakteerikantaa.

Muitakaan E. coli -bakteereja ei käytetä ravintolisissä. Koska kyseessä on lääketehtaan kehittämä jalostettu kanta, ei sitä ole myöskään vahingossa voinut päästä mihinkään muihin valmisteisiin kuin Mutaflor-lääkkeeseen. Life-myymälöissä myynnissä olevia maitohappo- ja itiöbakteerivalmisteita voi siis huoletta käyttää jatkossakin. Me Lifessa toivomme, että kohuotsikoiden ja pelon lietsonnan sijaan mediassa keskityttäisiin laadukkaaseen ja asioita selvittävään journalismiin.

 

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton tiedote asiasta

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Mistä saan B-vitamiineja?

Lue koko viesti: Mistä saan B-vitamiineja?

B-ryhmän vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten niitä on saatava joka päivä. Ravinnosta niitä saa parhaiten eläinkunnan tuotteista, kuten maitotuotteista, lihasta ja kananmunasta; kasvikunnan puolella puolestaan hyviä lähteitä yleisesti ottaen ovat täysjyvävilja sekä oluthiiva.

B12-vitamiinia saadaan pääsääntöisesti eläinkunnan tuotteista, kun taas folaattia (foolihapon luonnollista muotoa) saadaan lähinnä tuoreista kasviksista, hedelmistä ja pavuista. Monipuolisesti koostettu ruokavalio riittää yleensä turvaamaan B-vitamiinien tarpeen, mutta joissain tilanteissa voi olla hyödyksi täydentää ruokavaliota monipuolisella B-vitamiinivalmisteella. Jotkin sairaudet, erityisesti suolistosairaudet, voivat heikentää B-vitamiinien imeytymistä.

Alkoholin käyttö lisää erityisesti folaatin, B6- ja B12-vitamiinin tarvetta. Myös kahvi ja muut nesteen poistumista lisäävät aineet kiihdyttävät vesiliukoisten vitamiinien poistumista elimistöstä.

Liikutko, muista B-vitamiinit!

Liikuntaa harrastavalle B-ryhmän vitamiinit ovat erityisen tärkeitä, sillä nestekierron mukana vitamiineja poistuu enemmän, minkä lisäksi liikunnan myötä B-vitamiinien kulutus kehossa lisääntyy: B-ryhmän vitamiineista hyvin moni nimittäin osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan. Vaikka ruoasta saisi kuinka riittävästi makroravinteita – proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja – niin elimistö tarvitsee B-vitamiinien apua, jotta ruoan ravinteet voidaan muuttaa solujen käyttöenergiaksi.

Stressaatko? 

Näin riittävä B-ryhmän vitamiinien saanti auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Myös hermosto tarvitsee B-ryhmän vitamiineja, ja niiden riittävän saannin on todettu auttavan pitämään stressitasoja alhaisina sekä edistämään myös aivojen ajattelukyvyn pysymistä terävänä. Stressaavina kausina – esimerkiksi talven ollessa pimeimmillään ja töiden sekä opintojen painaessa päälle – moni onkin havainnut B-vitamiinilisän hyödylliseksi. Koska B-ryhmän vitamiinit vaikuttavat samoilla osa-alueilla elimistössä ja esiintyvät myös ravinnossamme usein yhdessä, ravintolisänäkin ne ovat parhaimmillaan yhdessä. 

 • Osallistuvat energia-aineenvaihduntaan: B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotiini.
 • Auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta: B2, B3, B5, B6, B12, folaatti.
 • Edistävät hermoston normaalia toimintaa: B1, B2, B3, B6, B12, biotiini.
 • Edistävät normaaleja psykologisia toimintoja: B1, B3, B6, B12, biotiini, folaatti.

Odotettu uutuus nyt Lifestä > Life B12-vitamiini

Vahva Life B12-vitamiini sisältää kahta erilaista B12-vitamiinin muotoa: metyylikobalamiinia ja adenosyylikobalamiinia, jotka ovat aktiivisia kehon eri osissa muodostaen näin optimaalisen yhdistelmän. Metyylikobalamiini on aktiivinen soluplasmassa, jossa se toimii yhdessä foolihapon ja raudan kanssa, on tärkeä punasolujen muodostumiselle ja immuunijärjestelmälle sekä suojaa hermostoa ja aivoja Adenosyyliikobalamiini puolestaan on aktiivinen mitokondrioissa, missä se toimii yhdessä Q10:n kanssa ja on tärkeä aineenvaihdunnalle, lihaskudokselle ja aivojen kehitykselle. 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Lifen helmikuun vinkit: Talvi-ihon hoito

Lue koko viesti: Lifen helmikuun vinkit: Talvi-ihon hoito

Helmikuun toisena vinkkinä kolme hyvää ihonhoitovinkkiä talveen

1. Puhdista oikein

Jos ihosi on kuiva, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota puhdistukseen. Monet käyttävät esimerkiksi liian voimakkaita puhdistusaineita, jotka häiritsevät ihon oman suojakerroksen toimintaa. 

Puhdistuskakut ja puhdistusvoiteet 

2. Kosteuta, hoida ja ravitse

Käytä ihollesi kosteusvoidetta mieluiten aamuin illoin. Kasviöljyihin pohjautuvat voiteet suojaavat ihoa kuivumisen lisäksi kylmyydeltä ja viimalta. Talvella tarvitset ehkä normaalia paksumman voiteen. Yksi vaihtoehto uusien voiteiden ostamisen sijaan on sekoittaa kasvoöljyä tavallisen päivä- tai yövoiteen joukkoon.

Päivävoiteet

3. Kuorinta tekee hyvää

Jos ihosi on kuiva ja hilseilevä, kevyt kuorinta auttaa palauttamaan iholle hehkun ja värin. Ihon pintakuivuus on merkki siitä, että kuolleet ihosolut kannattaa poistaa, sillä ne heikentävät kosteuden imeytymistä ihoon. Herkkäihoisten kannattaa kuitenkin tarkkailla ihon reagointia ja valita hellävaraisempi kuorintavoide ja välttää ihon pinnan hankaamista.

Naamiot ja kuorinnat

Tiesitkö, että Lifesta löytyy laaja valikoima huolella valittuja luonnonkosmetiikan tuotteita? Tutustu laajan valikoimaamme LIFE KAUNEUS

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Painopeitoilla apua nukkumiseen!

Lue koko viesti: Painopeitoilla apua nukkumiseen!

Painopeitot terveydenhuollossa

Yli kaksitoista vuotta myönteisiä kokemuksia terveydenhuollossa!

 Cura-painopeitot saat kätevästi tilattua suoraan verkkokaupastamme täältä!

Yli 3 miljoonalle ruotsalaiselle ei ole itsestäänselvyys herätä pirteänä ja levänneenä. On monia syitä, joiden vuoksi ihmisillä on vaikeuksia rauhoittua lepäämään nukkumaan mennessä. Yleinen ahdistuneisuus ja stressi tai liian monta pakkoa jokapäiväisessä elämässä johtaa usein tahattomaan heräämiseen yöllä, mikä puolestaan johtaa huonoon unenlaatuun ja heijastuu elämänlaatuun. Noin miljoona ruotsalaista hoitaa unihäiriöitään lääkkeillä, mistä aiheutuu ikävien sivuvaikutusten vaara. Ruotsissa terveydenhuoltoalalla painopeittoja on käytetty menestyksekkäästi jo yli 12 vuotta auttamaan ihmisiä saamaan tarvitsemansa lepo.Monet työterapeutit ovat jo pitkään esittäneet, että painon asettaminen keholle unen aikana on rentouttavaa, rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan. Silloin ihminen nukahtaa nopeammin, nukkuu pidempään ja herää vähemmin yöllä.

Esimerkiksi työterapeutit ovat suositelleet kokeilemaan painopeittoa potilaille, joilla on seuraavia diagnooseja:

 • Dementia

 • Anoreksia/bulimia

 • Autismi

 • Aspergerin oireyhtymä

 • Psykoosi ja heikko mielenterveys

 • Hankittu aivovaurio

 • Neurologiset sairaudet

 • ADHD lapsilla ja aikuisilla

CURA-peitto sopii kaikille!

Cura-painopeitto on tuote, joka sopii kaikille; ei vain niille, jotka kärsivät huonosta unenlaadusta lääketieteellisistä syistä. Sen paino, paine ja ympäröivä vaikutus antavat keholle paljon positiivisia tunteita, jotka auttavat parantamaan unen laatua. Se on kuin lämmin ja pehmeä syleily. Painopeitot eivät ole uusi ilmiö – niitä on pitkään käytetty Ruotsin terveydenhuollossa hyvin tuloksin. Nyt voit vihdoin kuluttajana hyödyntää kaikkia etuja, joita painopeitto antaa.

Painopeiton sisäänsä ympäröivä ja hierontaa muistuttava vaikutus vapauttaa kehon oman hyvänolon hormonia, joka saa käyttäjän rauhoittumaan nopeammin, lisäämään kehokuvaa ja rentoutumaan. Nämä myönteiset vaikutukset hyödyttävät kaikkia, ei vain niitä, jotka kärsivät unihäiriöistä lääketieteellisistä syistä.

Lapset ja teini-ikäiset

Monet lapset kärsivät tänäpäivänä unihäiriöistä. Jotkut niistä johtuvat neuropsykologisista syistä, mutta voivat johtua myös stressistä ja ahdistuneisuudesta. Olipa syy mikä tahansa, me tiedämme, että painopeiton alla uni maistuu paremmin. Olo tuntuu turvalliselta ja rauhalliselta, ja uni jatkuu toivottavasti läpi koko yön, ja aamulla herätessä jaksoa riittää entistä enemmän. Jos lapsesi tai teini-ikäisesi kärsii stressistä, ahdistuneisuudesta tai unettomuudesta, painopeitto voi olla luonnollinen tapa auttaa häntä nukkumaan paremmin. Painopeitolla nukkuessa tunne on samanlainen kuin halauksessa tai syleilyssä, ja tästä syystä painopeittoja on käytetty vuosien ajan ruotsalaisessa terveydenhuollossa erityisesti autististen lasten kanssa.

Valitse huolella peitto, jonka koko ja paino sopivat lapsellesi. Emme kuitenkaan suosittele, että alle 2-vuotiaat lapset käyttävät painopeittoja yöllä, koska on tärkeää, että lapsi pystyy poistamaan peitteen tarvittaessa.

Painopeitot verkkokaupassamme:

 

 

 

 

 

Teksti: www.curaofsweden.com

 


 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Notkeat nivelet -ajattele uudella tavalla

Lue koko viesti: Notkeat nivelet -ajattele uudella tavalla

On ajateltava uudella tavalla!

 • Nouse bussista yhtä pysäkkiä aiemmin
 • Jos istut työpäivän aikana liikaa, nouse ylös vähintään kerran tunnissa ja jaloittele hetki
 • Hanki itsellesi pöytä, jonka korkeutta voit säätää, niin voit tehdä töitä myös seisten.

Liiku, voimaharjoittele ja syö monipuolisesti

Aina kun liikutat itseäsi, edistät terveyttäsi, sanoo ortopedian professori ja nivelasiantuntija Leif Dahlberg, joka on tutkinut niveliä 25 vuotta. Hän on myös tutkinut niitä tekijöitä, jotka pitävät nivelet terveinä. Kun liikut, kudokset tuottavat uusia soluja rustoihin, ja siksi nivelet voivat parhaiten, kun päivän mittaan seistään ja kävellään usein. Paikallaan istuminen sekä yksipuolinen kuormitus ovat haitallisia keholle. Se, minkä tyyppinen liikunta hyödyttää kunkin niveliä parhaiten, riippuu siitä, kuinka aktiivinen liikkuja on ollut aiemmin. On päivänselvää, että mitä vahvemmat jalkalihakset, sitä vähemmän polviin kohdistuu kuormitusta.

Siksi voimaharjoittelu on tärkeää.  Jos ei ole juurikaan kuntoillut aiemmin, voimaharjoittelu on parasta aloittaa yhdistettynä kävelyyn, pyöräilyyn tai vesijumppaan. Jos haluaa aloittaa juoksemisen tai joogan, siitä vain, mutta kannattaa aloittaa rauhallisesti. Liian kova aloitus altistaa rasitusvammoille, varsinkin jos painoa on liikaa. Ylipaino yhdistettynä heikkoihin jalkalihaksiin kuormittaa niveliä rajusti. "On myös tärkeää syödä monipuolisesti ja varmistaa, että ruokavalio sisältää nivelten hyvinvoinnille tärkeitä ruoka-aineita" Leif Dahlberg sanoo.

Testi: Onko jaloissasi riittävästi voimaa?

Koska lihakset suojaavat niveliä ja rustoja ylikuormitukselta, on tärkeää huolehtia lihaskunnosta.

 1. Istu tuolilla siten, että jalkasi ylettyvät lattiaan. Tarkista, etteivät polvesi koukistu alle 90 asteen kulmaan. Pidä käsivartesi ristissä rintakehän päällä.
 2. Nouse seisomaan yhden jalan varaan (ilman käsien apua).
 3. Toista liike vähintään 5 kertaa molemmilla jaloilla. Jos pystyt tekemään useampiakin toistoja, vielä parempi.

Jos et saa tehtyä viittä toistoa, sinun on vahvistettava lihaksiasi esimerkiksi voimaharjoittelulla. Lihasmassa pienenee iän myötä, ja väheneminen alkaa jo kolmikymppisenä. Siksi voimaharjoittelu on erityisen tärkeää, kun ikää tulee lisää.

Vinkki! Ruusunmarjajauhe

On tärkeää pitää huolta itsestään riippumatta siitä, kuntoileeko vai ei. Kaikki ruusunmarjajauhetta sisältävät tuotteet ovat Lifen asiakkaiden suursuosikkeja. Ruusunmarja on yksi luonnon superhedelmistä. Ruusunmarjajauhe edistää nivelten terveyttä ja liikkuvuutta. Kuntoile kipu pois Eräässä tutkimuksessa tutkittiin nivelkipuisia ihmisiä. Toinen tutkimusryhmä käytti reseptivapaita kipulääkkeitä päivittäin ja toinen ryhmä puolestaan aloitti liikunnan (kevyen). Tulokset osoittivat, että liikuntaa harrastaneilla henkilöillä kivut lievittyivät yhtä paljon kuin kipulääkkeitä syöneillä.

Tutustu laajan tuotevalikoimaan nivelille, lihaksille ja luustolle

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Vuoden 2020 terveystuote! Luuliemi on monipuolinen terveysjuoma

Lue koko viesti: Vuoden 2020 terveystuote! Luuliemi on monipuolinen terveysjuoma

JO ESI-ISIEMME KÄYTTÄMÄ TERVEYSJUOMA

Luuliemi on ollut osana eri kulttuureja jo pitkän aikaa. Se omaakin pitkän käyttöhistorian joka yltää jopa yli 2500 vuoden taakse. Siihen aikaan luista haudutettua lientä käytettiin lääkinnällisesti. Sillä huomattiin olevan positiivisia vaikutuksia muun muassa vilustumisen ja astman hoidossa. Ensimmäiset merkit lääkinnällisestä käytöstä löytyvätkin Kiinasta, jossa sitä käytettiin muun muassa parantamaan immuniteettia, verisolujen rakennusaineena, mutta erityisesti suoliston ja munuaisten kunnon parantamiseen. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen lääkärit painottivat nimenomaan luuytimen merkitystä liemen parantaviin ominaisuuksiin. Muita merkkejä löytyy myös 1200-luvulta Egyptistä, jossa luulientä käytettiin lääkkeenä yhtä lailla vilustumisen ja astman parantamiseen.

Ensimmäiset luuliemet on kuitenkin nautittu jo kauan ennen tätä. Alkuhistoria johtaa aikaan kun ravintoa oli niukasti ja onnistunut metsästysretki ei ollut yleistä. Kun saaliseläin lopulta saatiin kaadettua, tuli se hyödyntää kokonaan. Pehmeät osat oli helposti syötävissä, nahkat ja taljat käytettiin puolestaan asusteisiin ja muihin hyödykkeisiin. Jäljelle jäi kuitenkin luut joita ei voisi sellaisenaan pureskella. Esi-isiemme tuli siis keksiä tapa hyödyntää tämä arvokas raaka-aine. Tavaksi keksittiin paahtaminen, jolloin luuaines saatiin pehmennettyä ja sisältä paljastui arvokas ja ravinteikas luuydin. Ennen astioiden keksimistä luita paahdettiin kuumien kivien avulla. Myöhemmin astioiden yleistyttyä, luita pystyttiin hauduttaa padoissa. Tämä mullisti luiden hyödyntämisen, sillä nyt joukkoon saatettiin lisätä kasviksia, mausteita ja yrttejä. Oli syntynyt luuliemen ensimmäinen kantamuoto.

Sittemmin luuliemestä rakentui oleellinen osa maailman eri ruokakulttuureissa. Luuliemi onkin niin anotusti mausteliemien äiti. Luuliemi on käytetty maailman keittiöissä, mutta omaa se paikkansa myös Suomen historiassa. Sitä on käytetty pohjana muun muassa erilaisissa keitoissa, padoissa ja juomissa.

PITKÄN JA HELLÄVARAISEN HAUDUTUKSEN TULOS

Perinteisesti luulientä haudutetaan useamman vuorokauden ajan, jolloin luusta irtoaa mahdollisimman paljon arvokkaita ravintoaineita. Nykypäivänä hauduttamista ja liemen lämpötilaa on helpompi kontrolloida, joten jo vuorokauden mittainen haudutus riittää samaan lopputulokseen. Pitkä ja lempeä haudutus pehmentää luuainesta, vapauttaa kollageenin ja sulattaa ravinteikkaan luuytimen liemen joukkoon. Muita luuliemen vaikuttavia ainesosia ovat tietenkin gelatiini, eri aminohapot kuten proliini, glysiini ja arginiini, kondroitiinisulfaatti sekä eri mineraalit kuten kalsium, fosfori, magnesium ja kalium.

Luuliemen terveysvaikutukset

Luuliemi on luonnollinen ja monipuolinen yhdistelmä erilaisia ravinteita, jotka tukevat toinen toisiaan. Se on helposti sulavaa joka edesauttaa ravinteiden imeytymistä. Merkittävin luuliemestä saatava hyöty on vastustuskyvyn paraneminen. Tämän historiallisen juoman onkin tutkittu auttavan allergioihin, astmaan ja nivelrikkoon. Säännöllisesti nautittuna se edistää hyvinvointia ja auttaa moniin vaivoihin. Seuraavassa listattuna merkittävimpiä vaikutuksia.

Vatsan ja suoliston hyvinvointi

Luuliemenkin sisältämän gelatiinin ja kollageenin on tutkittu vahvistavan suoliston kuntoa. Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa, joten myös sen ravinteet imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Terve suolisto imeyttää syömämme ruuan sisältämät ravinteet sekä vähentää yliherkkyyksiä, allergioita ja läpäisevyyttä. Myös suolistobakteeriemme on ilo elää hyvinvoivalla alustalla.

Vahvempi vastustuskyky

Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky. Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia partikkeleita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

Terve iho, hiukset ja kynnet

Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja hyvinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Iho on suoliston peili, sanotaan. Näin ollen terve suolisto heijastuu myös ulospäin. Voidetta nivelille Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön ja ravinteita päästään hyödyntämään tehokkaammin.

Puhdistaa elimistöä

Nykypäivänä altistumme useille ympäristöstä tuleville myrkyille. Luulientä pidetäänkin hyvänä puhdistajana sillä se edistää maksan kykyä poistaa elimistöstä haitalliset aineet, sekä auttaa alentamaan elimistön tulehdustilaa. Luuliemen sisältämät kalium ja glysiini tukevat sekä solujen että maksan puhdistumista.

KOTIMAINEN PUOLIVILLI RAAKA-AINE

Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Luun ollessa luuliemen pääraaka-aine, tulee sen olla laadukas ja paras mahdollinen. Tähän tarkoitukseen optimaalisin on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu. Poro on puolivilli eläin, joka elää luonnossa karuissa olosuhteissa. Se on sopeutunut selviämään äärimmäisissä olosuhteissa, kesähelteistä talven paukkupakkasiin. Poro selviytyy puuttomalla tundralla läpi vuoden syöden erilaisia kitukasvuisia kasveja. Nämä ravintokasvit ovat joutuneet selviytymään ja taistelemaan paikastaan niukalla kasvualustalla. Tämä tekee ravinnosta ravinteikasta ja ravitsevaa.

Talvisin ravinnoksi kelpaavaa ruokaa poroille on vähän. Ne kuitenkin pystyvät epätavallisesti hyödyntämään ravinnetiheän jäkälän ravinnokseen. Tämä ei ole tavallista eläinmaailmassa ja siksi poro muodostaakin itselleen sopivan lokeron, jossa kilpailua ravinnosta muiden eläinten kanssa ei ole. Näin sen kanta säilyy luonnossa elinvoimaisena.

Ympäristöystävällisempi ratkaisu

Nykypäivänä syömme eläinkunnan tuotteita kovin yksipuolisesti, sillä ravinnoksi tuotettavista eläimestä käytetään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, tuotantotehokasta, myös terveydelle edullista. Niin sanottujen jämäpalojen hyödyntäminen säästää siis paitsi maapalloa, myös lihantuotannosta syntyvän jätteen määrää.

Nyt tarjouksessa 23.2. saakka Biomed Luuliemijauhe

Teksti: Biomed Oy www.biomed.fi

Lue koko viesti
1 - 10 / 230 tuloksesta