Blogi

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi: Innostu kanssamme!

Täältä voit lukea ajankohtaisia ja mielenkiintoisia artikkeleita hyvinvointiin liittyen.


1 - 10 / 242 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Kollageeni suojaa ihoa ja hiuksia auringolta

Lue koko viesti: Kollageeni suojaa ihoa ja hiuksia auringolta

Auringon UV-säteily tuhoaa kollageenia ja vanhentaa ihoa ja hiuksia. Siksi erityisesti keväällä ja kesällä on tärkeää huolehtia kollageenin saannista.

Kollageeni – ihoa nuorentava proteiini
Kollageeni on ihon tärkein rakennusaine, koska se muodostaa 70 % ihon proteiinista ja auttaa pitämään ihon sileänä ja kauniina. Noin 25 vuoden jälkeen elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia, joka johtaa useisiin ikääntymisoireisiin, kuten esimerkiksi ihon rypyt, juonteet ja veltostunut iho.

Kollageenivalmisteet korjaavat auringon aiheuttamia vaurioita
Altistuminen auringon UVA-säteille edesauttaa ihon kollageenin vahingoittumista. Mitä vähemmän ihossa on kollageenia, sitä suurempi riski on ihon palamiselle. Sisäisesti nautittava kollageeni auttaa rakentamaan, kosteuttamaan ja uudistamaan auringon UV-säteiden rasittamaa ihoa.

Kollageeni rakentaa hiuksia
Kollageeni on hiusten elinvoimaisuudelle ja kasvulle kaikista tärkein ainesosa. Kollageeni ympäröi jokaista hiusnystyrää ja sen vähetessä hiukset alkavat menettää paksuutensa ja kiiltonsa. Myös niiden kasvu hidastuu.

Tuotetarjouksia!

Teksti: Puhdas+

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Uutuustuote Luonkos Celebrate nyt Lifessa!

Lue koko viesti: Uutuustuote Luonkos Celebrate nyt Lifessa!

LUONKOS CELEBRATE – Celebrate Life!

Luonkosin uusin tulokas, kimallekakku, on luotu ilahduttamaan ja tuomaan toivoa sekä luksuksen tuntua arkeen. Kakku on kuin keijupölyä, auringon säteitä ja rakkaushippuja! Let´s Celebrate!

Celebrate-vartalokakussa on kaunis kimalle ja se antaa kevyen kultaisen sävyn iholle. Kakun hoitavat raaka-aineet rauhoittavat ihoa esimerkiksi auringonoton jälkeen. Aidot eteeriset öljyt luovat ihanan herkullisen ja mystisen tuoksumaailman.

Celebrate on hoitavuutta täynnä ja se kosteuttaa sitoen ihon omaa kosteutta iholle. Kakussa on käytetty mm. tyrniä, joka sisältää runsaasti erilaisia flavonoideja sekä vitamiineja (A ja E).  Kaakaovoi korjaa ja ravitsee tehokkaasti ihoa. Aloe vera rauhoittaa sekä viilentää.

Käytä tuotetta erityisesti säärille, decolteelle ja käsivarsille tuomaan kimalletta sekä korostamaan rusketusta. Voit käyttää tuotetta myös kasvoillasi -  ehkä sipaiset kesäkimalletta poskipäille meikin tapaan?

Celebrate on rakkaudella käsityönä tehty Naantalissa luomuöljyistä, superfoodeista sekä vitamiineista. Eettisistä syistä valitsimme käyttää synteettistä micaa. Kakku on vedetön, säilöntä- aineeton ja se on pakattu muovittomaan sekä maatuvaan zero waste rasiaan. Hiilijalanjälkemme ja vesijalanjälkemme on pieni.

Käyttöohje: Lämmitä kimallekakkua käsien välissä niin että se sulaa hieman. Levitä kakusta irronnut öljy pyörivin liikkein iholle. Parhaan tuloksen saat, kun käytät kakkua heti suihkun jälkeen hieman kostealle iholle - tällöin ihoon sitoutuu maksimimäärä kosteutta. Anna öljyn imeytyä hetken, ennen kuin pukeudut tai menet vuoteeseen. Kakku on riittoisa, eli vain pieni määrä riittää.

Kimalteleva vartalokakku sopii kaikille ihotyypeille. 60 ml.  Osta heti omasi ja anna vartalosi kimaltaa! Nyt viikonlopun ajan 25 - 28.6. toimituskulut veloituksetta.

Lue Luonkosin tarina ja lisää vartalokakuista

Teksti ja kuvat:  Piritta Fors, piritta@luonkos.fi

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Mustikkasalaattia avokadon, fetajuuston ja karpaloiden kanssa

Lue koko viesti: Mustikkasalaattia avokadon, fetajuuston ja karpaloiden kanssa

Ainesosat

• 65 g pinaattia ja rucolaa
• 1 avokado
• 100 g fetajuustoa
• 1 dl tuoreita mustikoita
• 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
• 2 rkl kuivattuja karpaloita
• suolaa, vastajauhettua mustapippuria

Kastike salaatille

• 1 rkl omenasiiderietikkaa
• 2 rkl oliiviöljyä
• 1 rkl Manuka-hunajaa
• 2 tl dijon-sinappia
• suolaa, vastajauhettua mustapippuria

Tee näin!

Asettele pinaatti ja rucola lautaselle. Leikkaa avokado paloiksi, levitä salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle mustikoita ja murennettua fetajuustoa. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin päälle. Lisää lopuksi kurpitsansiemenet, karpalot ja vähän lisää suolaa ja pippuria.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

7 parasta juoksuvinkkiä

Lue koko viesti: 7 parasta juoksuvinkkiä

Kaikki voivat juosta – mutta kannattaa juosta oikein, jos haluaa välttää juoksuvammat. Tässä ultrajuoksija Mia Thomsenin seitsemän parasta juoksuvinkkiä.

1. Osta juoksuvaatteet.

Kivoissa treenivaatteissa tunnet itsesi heti juoksijaksi.

2. Juokse hitaammin.

On tärkeää, että voit hengittää. Älä siis juokse niin lujaa, että joudut puuskuttamaan koko ajan. Jaa lenkkisi rauhalliseen lämmittelyosuuteen, nopeampaan juoksuosuuteen ja rauhalliseen lopetukseen.

3. Astu oikein.

Noudata luonnollista askellustasi ja astu niin, että jalkateräsi osuu niin suoraan lantion alle kuin mahdollista. Kuvittele, että allasi on rengas pyörimässä. Älä koskaan astu kantapäälläsi vartalosi eteen – se jarruttaa. 

4. Lyhennä askeleitasi.

Silloin askeleistasi tulee pehmeämpiä eivätkä polvesi kipeydy. Samalla lihakset pääsevät helpommalla. Ylämäessä voit lyhentää askeleitasi entisestään ja työskennellä myös käsilläsi. 

5. Muista hyvä vartalon asento.

Pidä siis ryhtisi ylväänä, kun juokset. Kuvittele, että joku kiskoo sinua ylös hiuksistasi. Avaa rintakehäsi niin, että voit hengittää. Korvien, hartioiden, lantion, polvien ja nilkkojen tulee olla suorassa linjassa.

6. Suuntaa energiasi eteenpäin.

Älä heilu sivuttain, vaan kuvittele eteesi junarata ja seuraa sitä.  Olet menossa eteenpäin, joten suuntaa nenä ja polvet eteenpäin. Käännä peukalosi ylöspäin, niin saat hyvän asennon käsivarsiisi.

7. Etsi juoksukaveri!

Paras vinkki on sopia treenistä etukäteen kaverin kanssa. Silloin ei halua tuottaa pettymystä kaverille ja treeni toteutuu varmemmin – ja lisäksi voitte pitää hauskaa!

 

LiveLife 2/2020

Teksti: Sofia Zetterman

Kuva: Peter Gnutson

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Geeniperimään pohjautuvalla ruualla kohti terveellisempää elämää

Lue koko viesti: Geeniperimään pohjautuvalla ruualla kohti terveellisempää elämää

Mitä nutrigenomia on ja mitä siinä tutkitaan?

Nutrigenomia on tärkeä genetiikan osa-alue, jolla on todella suuri merkitys hyvinvointiimme nyt ja tulevaisuudessa. Nutrigenomian tutkiminen vaatii paljon osaamista biokemian, fysiologian, ravitsemustieteen ja genetiikan alueelta. Nutrigenomiassa tutkitaan erityisesti ravintoaineiden ja ihmisen genomian eli kansankielellä sanottuna perintötekijöiden välisiä yhteyksiä ja vaikutuksia. Jokaisella meistä on ainutlaatuinen geeniperimä ja erityyppiset ravintoaineet vaikuttavat meihin eri tavoin molekyylitasolla. Nutrigenomian avulla voidaan tehdä geeniperimään pohjautuvia yksilöllisiä ravintosuosituksia, joilla voidaan parantaa elämänlaatua, lievittää mahdollisia terveydellisiä haasteita ja ehkäistä erityyppisten sairauksien syntyä kuten diabetes, sydän ja verisuonisairaudet jne. Oikea ravinto voi olla ennaltaehkäisevä lääkkeemme. Nutrigenomiaan liittyy olennaisesti epigenetiikka, joka on nyt kuumin genetiikan tutkimuksen kohde. Epigenetiikassa tutkitaan ravinnon lisäksi myös mm. ympäristön ja olosuhteiden vaikutuksia geenien ilmentymiin eli miten geenit vaikuttavat hyvinvointiimme. Nutrigenomia ja epigenetiikka on juuri Nordic Genex Oy:n ydinosaamista.

Miten geeniperimämme ja epigenetiikka vaikuttaa meihin käytännön tasolla?

Tutkimusten mukaan (esim. Dutch famine birth cohort study) kyse ei ole pelkästään vanhemmilta perityistä geeneistä vaan myös geeniperimästä 2-3 sukupolven takaa. Elinympäristö, ravinnon saanti tai puute elämän ja raskauden aikana vaikuttavat jälkeläisiin. Yllämainitussa tutkimuksessa lapsilla, joiden äideillä oli aliravitsemusta raskauden aikana, oli suurempi riski liikalihavuudelle, diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin ja muihin sairauksiin ja terveyteen liittyviin häiriöihin. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että on tärkeää tutkia sekä genetiikkaa että epigenetiikkaa. Terveydellisiä haasteista tulee lisäksi elämäntapojen muutoksista viimeisen 100-200 vuoden ajanjaksolla. Vähentynyt fyysinen aktiivisuus ja prosessoitu ravinto vaikuttavat selkeästi hyvinvointiimme ja edesauttavat ns. elämäntapasairauksien syntyä.

Mihin ravinnolla pystytään vaikuttamaan?

Kehomme prosessit ovat hyvin monimutkaisia ja niihin liittyy erilaisia reseptoreita, molekyyleja, entsyymejä sekä geenejä, jotka aktivoituvat tai ”sammuvat” riippuen ulkoisista meihin vaikuttavista tekijöistä. Näillä prosesseilla ja mekanismeilla on vaikutusta mm. vanhenemiseen, kroonisiin tulehduksiin ja metaboliseen stressiin. Rasvojen, hiilihydraattien ja proteiinien aineenvaihdunta on sidoksissa geeneihimme, jotka osaltaan vaikuttavat siihen, miten prosessoimme ja käytämme näitä makroravinteita hyväksemme. Sama koskee myös mikroravinteita kuten vitamiineja ja mineraaleja. Pystymme vaikuttamaan ravinnollamme siis mm. tulehduksiin, kolesterolitasoihin, liikalihavuuteen, hormonien toimintaan ja sokeritasapainoon.

Nutrigenomia on kokonaisvaltaista tiedettä, jossa paneudutaan lukuisiin yksityiskohtaisiin hyvinvointiin vaikuttaviin mekanismeihin. Ravinto on tiukassa yhteydessä kehomme prosesseihin ja sen myötä se voi olla hyvä ystävämme tai kavalin vihollisemme.

Geenitestit Life.fi verkkokaupassa löytyy täältä!

Teksti: www.nordicgenex.com

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kotimaista luonnonkosmetiikka Lifesta! Esittelyssä Frantsila

Lue koko viesti: Kotimaista luonnonkosmetiikka Lifesta! Esittelyssä Frantsila

Lifen kosmetiikkavalikoimassa on runsaasti myös kotimaisia luonnonkosmetiikan tuotteita.  Esittelyvuorossa Frantsilan luomuyrttitila Kyröspohjalta.

SUOMALAISTA SUKUPERINTÖÄ JA KOKONAISVALTAISTA HYVINVOINTIA

Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Yrityksemme on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä edistävien tuotteiden valmistukseen vuodesta 1981, jolloin agronomit Virpi Raipala-Cormier ja Jim Cormier perustivat sukutilalle luonnonlääkintään keskittyvän Hyvän Olon Keskuksen. Tila sijaitsee Kyröspohjan kylässä 40 km Tampereelta luoteeseen, ja se on ollut perheemme omistuksessa yli 300 vuoden ajan. Frantsilan luomuyrttitila perustettiin vuonna 1981 kahden agronomin Virpi Raipala-Cormierin ja James Cormierin visiosta, jossa kestävän kehityksen tavoitteet loivat perustan perheyrityksen toiminnalle. Frantsila on oman alansa pioneeri Suomessa sekä luomuviljelyssä, että luontaistuotteiden ja luonnonkosmetiikan valmistajana. Yritys on kehittänyt vuosien varrella yli 200 tuotetta, joissa hyödynnetään pohjoisen puhtaita raaka-aineita.

SUOMALAISET YRTIT

Kyrönpohjan sukutilan lisäksi Frantsilan yrttejä viljellään muutamalla lähitilalla tarkasti valvotuissa luomusertifikaatin vaatimusten mukaisissa olosuhteissa. Kasveja ei kerätä kaupunkien tai teollisuusalueiden läheisyydessä, ja keräilypaikan etäisyys valtateihin on aina vähintään puoli kilometriä.

KÄSITYÖTÄ JA PIENIÄ TUOTANTOERIÄ Tuotteidemme valmistuksessa hyödynnetään kansanlääkinnän perinteitä, ajanmukaisia tutkimuksia ja vuosikymmenten pitkäjänteisen työn kerryttämää kokemusta. Kasvimme kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne joko uutetaan tuoreena tai kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa kasvien luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi. Kasvien puhtautta ja tehoa testataan säännöllisesti.

FRANTSILAN UUDISTUNUT BRÄNDI-ILME NÄKYY KEVÄÄN UUTUSTUOTTEISSA

Frantsila tuo markkinoille neljä uutuustuotetta, joiden pääraaka-aineena ovat käsin kerätyt kotimaiset kasvit. Uusien tuotteiden myötä käynnistyy myös Frantsilan visuaalisen ilmeen uudistus, joka on saanut inspiraationsa herbaarioista ja niihin liittyvästä kulttuuriperinnöstä. Frantsilan luonnonkosmetiikkasarja laajenee kahdella hellävaraisesti hoitavalla ihonhoitotuotteella, Puna-apila-puhdistusgeelillä sekä Kehäkukka-kasvovedellä. Luonnon deodorantti ja Luonnon käsidesi vastaavat tarpeeseen löytää luonnonmukaisia ja kotimaisia vaihtoehtoja päivittäisessä käytössä oleville hygieniatuotteille. Myös Frantsilan luonnonkosmetiikan klassikot, kuten ruusun tehoaineisiin pohjautuvat Midsummer Rose -sarjan ihonhoitotuotteet, saavat tänä keväänä uuden ilmeen. Yhdessä uuden puhdistusgeelin ja kasvoveden kanssa ne muodostavat kokonaisuuden, josta jokainen voi valita itselleen parhaiten soveltuvat ihonhoitotuotteet. Inspiraationa Frantsilan uudelle graafiselle ilmeelle on ollut perinteisenä opetusmenetelmänä käytetty kasvio eli herbaario, jonka estetiikka on tuttu monelle suomalaiselle. Kasvien tuntemus, suomalaisen kansanperinteen ymmärtäminen sekä nykytutkimuksen seuraaminen on ollut alusta asti Frantsilan tuotekehityksen perusta. Herbaario tuo tämän lähestymistavan näkyväksi. “Pakkauksissa näkyvät kasvit ovat sellaisia, joita viljelemme itse ja joita käytämme tuotteidemme raaka-aineina. Viljelemämme kasvit ovat kuin alkemisteja, jotka muuttavat hiilidioksidin, auringon ja maaperän ravinteet tehoaineiksi, joilla voimme hoitaa terveyttämme ja kauneuttamme. Halusimme nostaa aidot kasvit osaksi uusien pakkausten ilmettä, koska ne ovat Frantsilan toiminnan ydin”, kertoo Frantsilan luova johtaja Anna Karhu-Cormier. Frantsilan kaunis uusi ilme syntyy Päivi Häikiön kädenjälkenä. “Suomen pohjoinen maaperä ja ilmasto, luonnonmukaiset viljelymenetelmät sekä sadonkorjuun ja kasvien prosessoinnin ajoitus tekevät tuotteistamme laadukkaita ja tehokkaita. Kevään uutuudet Puna-apila-puhdistusgeeli ja Kehäkukka-kasvovesi ovat osa tätä jatkumoa, ja niiden pääraaka-aineina käytetään Suomen ilmastossa hyvin viihtyviä kasveja, kuten kehäkukkaa, puna-apilaa ja siankärsämöä”, kertoo toimitusjohtaja ja perheyrityksen jatkaja Jupiter Cormier.

Lifen Frantsilan tuotevalikoimassa on ihania eteerisiä öljyä, hygeniatuotteita ja kauneudenhoitotuotteita, tutustu ja ihastu!

Teksti ja kuvat: Frantsila 

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

5 keinoa vahvistaa immuunipuolustustasi

Lue koko viesti: 5 keinoa vahvistaa immuunipuolustustasi

Immuunipuolustus suojaa ja puolustaa meitä infektioita, bakteereita ja muita vieraita aineita vastaan. Joten on fiksua auttaa ja tukea immuunipuolustuksen toimintaa. Elämäntapojen kautta voi tehdä paljon asioita saadakseen optimaalisesti toimivan immuunijärjestelmän.

1. Syö monipuolisesti.

Syömällä monipuolisesti varmistat tärkeiden ravintoaineiden riittävän saannin. A-vitamiini, B-vitamiini (B6 ja B12), C-vitamiini, D-vitamiini, sinkki ja seleeni tukevat immuunipuolustuksen normaalia toimintaa.  

2. Luo itsellesi hyvä unirutiini.

Kun nukut, elimistösi puolustusjärjestelmä aktivoituu ja kehossa rakentuu tärkeitä hormoneja. Samalla stressihormonin tuotanto vähenee. Riittävä uni voi suojata useilta sairauksilta.

3. Stressaa vähemmän.

Pitkäkestoinen stressi kuormittaa elimistöä, eikä pelkästään psyykkisesti vaan myös fyysisesti. Stressi voi huonontaa immuunipuolustuksen toimintaa, mikä heikentää elimistön kykyä taistella infektioita vastaan. Yritä minimoida stressiä ja löytää hyviä, rentouttavia rutiineja arkeen.

4. Liiku ja kuntoile.

Liikunnan hyödyt ovat monet, kun kyseessä on immuuninpuolustus. Kun liikut, kehossasi olevat tulehdukset vähenevät. Liiku monipuolisesti ja harrasta niin voimaharjoittelua, kestävyysliikuntaa kuin arkiliikuntaa.  

5. Huolehdi hyvästä hygieniasta.

Pese kätesi huolellisesti – mieluusti 30 sekuntia – pienentääksesi virusten ja bakteerien mahdollisuutta päästä elimistöösi.   

 

Immuunipuolustuksen normaalia toimintaa tukevia vitamiineja ja mineraaleja: A-vitamiini, B-vitamiini (B6 ja B12), C-vitamiini, D-vitamiini, Sinkki ja Seleeni.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Helpotusta lomavatsalle – Life-asiantuntijan parhaat vinkit!

Lue koko viesti: Helpotusta lomavatsalle – Life-asiantuntijan parhaat vinkit!

Lomalla herkuttelemme usein hieman normaalia enemmän ja sen seurauksena monet joutuvatkin kärsimään ”lomavatsasta”. Life-asiantuntija ja ravintoterapeutti Linda Granquist antaa parhaat vinkkinsä siihen, kuinka saat pidettyä vatsasi tasapainossa läpi kesän.  

Miksi monet kärsivät vatsaongelmista loman aikana?

– Luulen, että ihmiset syövät silloin normaalia epäterveellisemmin ja myöhemmin illalla, mikä ei tee vatsalle hyvää. Lomalla unohdetaan normaalit rutiinit ja herkutellaan enemmän kuin arjessa.  

Miten vatsaongelmat voisi välttää?

– Herkutella saa – mutta pienempinä määrinä. Pyri syömään paljon hyvää tekeviä ruokia, niin vatsassa ei ole niin paljon tilaa epäterveellisille herkuille. Huolehdi, että lautasellasi on runsaasti kuitupitoisia vihanneksia ja hedelmiä, ja vähennä maitotuotteiden, prosessoitujen elintarvikkeiden sekä paljon gluteenia sisältävien viljojen käyttöä. Juo reilusti vettä aterioiden välissä ja liiku paljon, varsinkin jos kärsit ummetuksesta. Kävely, jooga ja uinti ovat hyviä liikuntalajeja vatsan kannalta.

Voitko suositella jotain tuotteita vatsan hyväksi?

– Ruuansulatuksen tukemiseen voit käyttää ruuansulatusentsyymejä, jotka auttavat elimistöä pilkkomaan ruokaa. Monella on pula suolahaposta, johtuen korkeasta stressitasosta tai vääränlaisesta ruokavaliosta. Syö jotain kitkerää, kuten rucolasalaattia, ennen ateriaa tai käytä cynaramin-tippoja. Ne stimuloivat suolen liikkeitä ja maha- ja sappihappojen tuotantoa.

Miten pidät huolta omasta vatsastasi?

– Käytän säännöllisesti Life Sporebiotic-maitohappobakteereita sekä Life L-glutamiinia, joka on hyväksi suoliston limakalvolle. Jos vatsani on turvonnut, juon yrttiteetä, sillä vatsalle tekee hyvää juoda lämpimiä juomia.

 

Haastateltavana: Linda Granquist/Bromma, Tukholma

Ikä: 28.

Perhe: Äiti, avopuoliso ja sisko.

Tekee: Vastaa Lifella asiakaspalvelusta ja koulutuksesta.

Motto: Elä tasapainoisesti!

Ravintolisäsuosikit: Life Sporebiotic, Life Monivitamiini, Life Omega-3,Life  Q10, Life Aloe vera ja superruuat, kuten spirulina.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kotimaista luonnonkosmetiikka Lifesta! Esittelyssä Murumuru

Lue koko viesti: Kotimaista luonnonkosmetiikka Lifesta! Esittelyssä Murumuru

MURUMURU ON  HYVÄÄ OLOA JA KAUNIITA TEKOJA, NIIN ITSELLESI KUIN YMPÄRISTÖLLESI

Lifen kotimaisen luonnonkosmetiikan tarinoissa nyt on vuorossa Murumuru -tuotesarja. Murumuru-tuotteet valmistetaan lähituotantona Helsingin Herttoniemessä. Sarjan kehittäjä Naviter Oy on nopeasti kasvava perheyritys, joka tunnetaan kotimaisen luonnonkosmetiikan edelläkävijänä ja erityisosaamisestaan herkän ihon hoidossa. Anni Linnavirta perusti Naviterin vuonna 2012, jolloin hän oli jo pitkään etsinyt herkälle iholleen sopivia tuotteita. Herkistyttyään usealle kosmetiikassa käytettävälle raaka-aineelle, alkoi Annin unelma omasta ihonhoitosarjasta kasvaa. Vastaus löytyi luonnonkosmetiikasta, jonka raaka-aineet ovat ekologisia, hyvin siedettyjä ja tehokkaita. Naviter tunnetaan tänään suomalaisten ammattisarjojen, kuten Ekopharman ja BTB13 -sarjojen valmistajana. Kaikkien sarjojen tuotekehitys, valmistus ja pakkaus tapahtuu Naviterin omassa tuotantolaitoksessa, jossa työskentelee jo yli 25 henkilöä.

Murumuru syntyi tarpeesta luoda mahdollisimman kompakti ja selkeä sarja, jonka valtteja ovat tuotteiden monikäyttöisyys, selkeät, laadukkaat raaka-aineet ja ekologinen, vastuullinen arvomaailma. Ylimääräisten kemikaalien vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön halutaan keventää. Siksi Murumurun pakkaukset ovat kierrätettäviä ja raaka-aineet huolella valittuja. Sarjan raaka-aineissa käytetään murumuruvoin ohella lähituotettuja suomalaisia uutteita ja öljyjä, kuten herkkää ihoa rauhoittavaa kaurauutetta ja hoitavaa mustaherukan siemenöljyä. Tuotteita yhdistää rakastettu Murumuru-tuoksu, joka on pirteän hedelmäinen ja karkkimaisen koukuttava. 

Murumuru on FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kaikki tuotteet ovat myös vegaanisia ja eläinkokeettomia.

Teksti: Naviter Oy

Tutustu hemmotteleviin Murumuru-tuotteisiin

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa Lifesta! Esittelyssä Flow Cosmetics

Lue koko viesti: Kotimaista luonnonkosmetiikkaa Lifesta! Esittelyssä Flow Cosmetics

AINA LUONNONMUKAISTA, AINA TEHOKASTA, AINA REHELLISTÄ

Lifen kosmetiikkavalikoimassa on runsaasti myös kotimaisia luonnonkosmetiikan tuotteita.  Nyt esittelemme Flow Cosmeticsin Riihimäeltä.

Kaikki alkoi saippuapalasta

Flow Kosmetiikan perustaja Riitta Jänkälä oli 1990-luvulla kiireinen uraäiti, joka huolehti perheestä ja pyöritti samalla siskonsa kanssa yhteistä kampaamoa Vantaalla ja myöhemmin Hyvinkäällä. Etelä-Suomen ripeä elämänrytmi vei pohjoisessa varttuneen Riitan mukanaan kampaamo- ja kauneudenhoitobisneksen kasvaessa. Kaipuu lähemmäs luontoa tuntui kuitenkin koko ajan taustalla ja vuosituhannen vaihteessa Riitta alkoi tulla yhä tietoisemmaksi työssään kohtaamastaan päivittäisestä kemikaalilastista. ”Työssäni jatkuvasti käsittelemieni kemikaalien katkut ja kauneudenhoitotuotteiden synteettiset hajut alkoivat tuntua vastenmielisiltä. Kunnon herätys tapahtui 2000-luvun alkupuolella ollessani kuopukseni kanssa osa-aikaisesti kotona. “Aromaterapiaopinnot olivat johdattaneet minut perehtymään yrttien ja kasvien parantaviin vaikutuksiin sekä tutustumaan lähemmin tuolloin Suomessa heikosti saatavilla olevaan luonnonkosmetiikkaan. En halunnut lasteni joutuvan enää kosketuksiin turhien kemikaalien kanssa, joten päätin kokeilla itse kotikeittiössä laventelisaippuan valmistamista.” Saippuakokeilu oli menestys, jonka myötä Riitta ryhtyi työn ohella kehittelemään muitakin ihon- ja hiustenhoitotuotteita aluksi tutuille sekä käsityömarkkinoilla myytäväksi. Noihin aikoihin maailmalla syntyi pieniä artesaanikosmetiikkaan erikoistuneita yrityksiä ja ajatus itsensä elättämisestä luomukosmetiikkaa valmistamalla alkoi houkutella. Lopullinen päätös kampaamoyrittäjyydestä luopumisesta syntyi v. 2004, jolloin Riitta perusti toiminimen saippua bisnekselle. Muutama vuosi myöhemmin mukaan tuli tytär Suvi ja pikkuhiljaa myös muu lähiperhe on päätynyt tavalla tai toisella osaksi Flown toimintaa.

Äiti ja tytär työparina

Riitta on innovaattori, joka edelleen formuloi kaikki tuotteet osaamiseen ja kokemukseensa luottaen, mutta ennen kaikkea vahvan intuition johdattamana. Flown markkinoinnista ja myynnistä vuodesta 2009 asti vastannut Suvi on se, joka varmistelee ja välillä jopa toppuuttelee äitiään etenemästä liian vauhdikkaasti.

Yrittäjän arki

Vuonna 2014 yritys oli uudenlaisen haasteen edessä. Kysynnän kasvaessa vanhat tuotantotilat Hyvinkäällä kävivät ahtaaksi, jolloin Riitta ja Suvi joutuivat vaikean valinnan eteen. Oli joko muutettava isompiin tiloihin ja investoitava tehokkaampiin laitteisiin, tai siirryttävä käyttämään tuotteiden valmistuksessa alihankkijaa, niin kuin moni kosmetiikkayritys tekee. ”Flow-tuotteiden valmistus siirrettiin hetkeksi alihankkijalle – se oli urani pahin virhe! Asiakkaat huomasivat eron koostumuksissa ja laadussa ja aloimme saada tuotteista ensimmäistä kertaa negatiivista palautetta. Onneksi tajusimme vetää käsijarrusta ajoissa. Ymmärsin, että tehokkuus ja tuottavuus eivät ole tärkeintä, ja että vuosien mittaan kertynyt ammattitaitomme oli suurin voimavaramme. Meidän juttu on valmistaa tuotteet alusta loppuun itse. Käsillä tekeminen kiteytyi tuolloin Flown ydinajatukseksi ja nimenomaan se on kantanut meidät tähän pisteeseen missä nyt ollaan.”

Uusia tuotteita ja arkistojen aarteita

Riitta on aina kelpuuttanut tuotteisiinsa mukaan ainoastaan niin puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita, että niitä voisi vaikka syödä. Edelleen tuotteiden pääraaka-aineista löytyy mm. eri marjojen siemenöljyjä, kukkauutteita, kookosrasvaa, suolaa, sokeria ja omenaviinietikkaa. Kesällä 2018 Flow lanseerasi ensimmäisen kotimaisen täysin luonnollisen Korento-meikkisarjan. Uusimpina Riitan kehitteleminä innovaatioina ovat kivi- ja aromaterapiaan pohjautuvat tuotteet. ”Kehon ja mielen kokonaisuutena huomioiva hyvinvointi on aina ollut tärkeä osa elämääni ja samalla myös Flow-kosmetiikan ideologiaa. Olen jo hyvin nuoresta saakka ollut kiinnostunut joogasta ja meditaatiosta sekä mm. kehon energiakeskusten, eli chakrojen, aromaterapian ja erilaisten kivien hyödyntämisestä osana tasapainoista elämäntapaa. Haaveilin pitkään voivani jonain päivänä yhdistää nämä hyvää tekevät intohimoni kosmetiikan valmistamiseen. Olen käyttänyt eteerisiä öljyjä tuotteissa alusta asti ja pari vuotta sitten sain kimmokkeen tuoda kiviterapia ja chakrat mukaan Flow-tuoteperheeseen. Suvi innostui asiasta ja rohkaisi kehittämään tuotteita eteenpäin.” Vaikka henkisten elementtien yhdistäminen kauneudenhoitoon onkin tällä hetkellä varsin trendikästä, Riitta ja Suvi eivät juurikaan ole trendiraportteja seuranneet. Matkan varrella on tehty erilaisia tuotekokeiluja, joista osa on menestynyt heti, osa odottanut oikeaa hetkeä. ”Äidin intuitiolla ja rohkeilla kokeiluilla on aina edetty. Kuuntelemme myös paljon Flow-jälleenmyyjien ja kuluttajien palautteita, mutta trendien perässä ei ole ollut tarvetta juosta. Toki noteeraamme mediassa paljon huomiota saavat, toimivat raaka-aineet. Esimerkiksi olisi hulluutta olla hyödyntämättä tuotteissa hyaluronihappoa, jonka kosteudensitomiskyky on tutkitusti huippuluokkaa ja kuluttajat ovat jo mediahuomion myötä tietoisia sen tehokkuudesta. Välillä on käynyt niinkin, että Flow on ollut edellä aikaansa. Tästä hyvänä esimerkkinä kukkaisvedet, joita Flown valikoimassa oli 2010-luvun alussa jopa viisi erilaista. Ainoastaan ruusuvesi liikkui, joten muiden valmistamisesta päätettiin luopua. Pari vuotta sitten kukkaisvesien suosio alkoi kasvaa hurjasti, joten valikoimaan ruusun rinnalle palasivat kamomilla- ja laventelivesi. Kiinnostus vedettömyyden ansiosta hyvin säilyviä ja helposti mukana kuljetettavia palatuotteita kohtaan on tällä hetkellä kovassa nousussa. Tästä syystä vartalovoidepala, joka on Flow-arkistojen aarre vuosien takaa, on nostettu takaisin valikoimaan.

Uusi ilme

15-vuotisen taipaleensa kunniaksi Flow Cosmeticsin ilme on uudistunut ja tuotevalikoima selkeytynyt. ”Vaikka tuotteen sisältö onkin aina ykkössijalla, on myös tärkeää, että pakkausten ulkoasu on kiinnostava, jolloin tuotteet saavat ansaitsemansa huomion. Nyt tuntui, että on aika uudistaa brändin ilme ja samalla miettiä jokaisen tuotteen paikka valikoimassa. Olemme käyneet huolella läpi mitä valikoimaan tarvitaan lisää ja mistä on tullut aika luopua. Samalla kun kiteytimme tuotevalikoiman, halusimme yhtenäistää brändin ulkoasun ja tuoda Flown esiin suomalaisena, kansainvälisen tason luonnonkosmetiikkasarjana.” Lupaus ja missio Suomessa on maailman puhtain luonto ja sen antimet aivan käsiemme ulottuvilla. Puhtaat ja aidosti luonnolliset raaka-aineet ovat meille tärkeitä, siksi kaikki tuotteidemme ainesosat valitaan huolella. Tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä. Käytämme valmistuksessa luomusertifioituja raaka-aineita sekä pohjoisen puhtaassa luonnossa villinä kasvaneita kasveja. Luomuviljeltyjen tai villinä kasvaneiden raaka-aineiden pitoisuus on tuotteissamme erityisen korkea ja se on selkeästi näkyvissä pakkauksissa. Tuotteemme lähtevät asiakkaalle aina tuoreena, sillä ne valmistetaan käsin pienissä erissä. Käytämme pakkausmateriaaleina pääosin helposti kierrätettävää kartonkia ja lasia. ”Olen todella onnellinen ja ylpeä, että olen saanut kasvatettua Flowsta kotitaloni autotalliin varastoidusta harrastusprojektista yhden Suomen tunnetuimmista luonnonkosmetiikkasarjoista. Ovet maailmalle ovat jo auki, nyt tuntuu, että vain taivas on rajana. Parasta tässä työssä on, kun saa toteuttaa sellaista, joka on omaa sydäntä lähellä ja itselle tärkeää. Rinnallani kotimaista luonnonkosmetiikkaosaamista eteenpäin viemässä on rakas perheeni sekä osaava ja intohimoinen Flow-tiimimme. Aiomme jatkossakin valmistaa tuotteet itse käsityönä laadukkaista raaka-aineista vahvaan luonnonkosmetiikkaosaamiseemme, ammattitaitoomme ja intuitioon luottaen.”

Teksti:Flow Cosmetics

Lifessa on laaja valikoima Flow Cosmeticsin tuotteita, nyt rajoitetun ajan verkkokaupassa -15 % . Tutustu, ihastu ja valitse omat suosikkisi.

 

Lue koko viesti
1 - 10 / 242 tuloksesta