Ravinto ja terveys
Kokeile kotisokerointia ja sano hyvästit sängelle!

Sokerointi kotona – näin onnistut!

Kokeile kotisokerointia ja sano hyvästit sängelle!

Lue lisää

Oletko miettinyt kotona tehtävää sokerointia? Turhauttaako sheivauksen jättämä sänki? Näillä vinkeillä poistat karvat kätevästi kotona, ilman sänkeä!

Mitä on sokerointi?

Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, jossa karva poistetaan iholta karvatuppea myöten. Sokeroinnissa karvat poistetaan karvankasvuun nähden myötä suunnassa, jolloin menetelmä on myös hellävaraisempi iholle ja aiheuttaa vähemmän karvan katkeamista. Näin ollen vältytään hyvin myös karvatupentulehduksilta! Kun karva poistetaan sen tuppea myöten, iholle ei kasva pistävää sänkeä. Karva kasvaa myöskin hitaammin takaisin. Sokerointeja tehdään paljon kauneushoitoloissa, mutta voi tehdä sen myös itse kätevästi kotona. Kotisokerointiin sopivat Easy Sweet sokerointimassat on valmistettu nimensä mukaan sokerista, ja ne ovat täysin luonnonmukaisia.

Mitä on sokerointi?

Easy Sweet -sokerointiohjeet

1. Lämmitä sokeri

Aseta suljettu sokerointipurkki kattilanpohjalle, ja kaada vedenkeittimellä keitetty vesi kattilanpohjalle, sokerointipurkin kanteen asti. Aseta kattilan päälle kansi. Sokeri on sopiva käytettäväksi noin 10-15 minuutin kuluttua.


2. Ennen sokerointia

Puhdista alueet, jolle aiot toteuttaa karvanpoiston. Helposti hikoaville alueille, kuten kainalo- ja bikinialueelle kannattaa laittaa hieman talkkia, jotta sokeri saa tarttumapintaa.


3. Voit käyttää hanskoja tai sokeroida paljain käsin

Mikäli käytät hanskoja, valitse napakat nitriilihanskat, jotta hanskat ei lähde valumaan sokerointia tehtäessä. Sokerointi onnistuu myös kätevästi ilman hanskoja!


4. Käsittele sokeria

Sokeri on valmista, kun se on hieman lämmintä ja irtoaa helposti purkista. Ota sokeria noin viinirypäleen kokoisen pallon verran ja työstä sitä sormenpäilläsi. Venytä ja pyörittele hetki, jotta sokeri muuttuu kirkkaasta hieman sameaksi.


5. Levitä sokeri

Aloita sokeroitavan alueen reunasta. Vedä sokerimassaa laakealla otteella hitaasti vastakarvaan muutaman kerran, jotta sokeri tarttuu karvaan kunnolla. Irrota sokeri parilla nopealla vedolla karvankasvun myötä suuntaisesti.


6. Toista

Voit toistaa käsittelyn useamman kerran samalle alueelle, sillä sokerointi on todella hellävaraista iholle! Se tarttuu ainoastaan kuolleeseen ihosolukkoon, joten saat samalla ihanan kuorinnan ihollesi.


7. Nauti!

Nauti sileästä ihosta pidempään ja sano hyvästit kutiavalle ja piikikkäälle sängelle! Sokerointi poistaa karvan kokonaan, jolloin karva kasvaa pehmeänä takaisin. Useiden käsittelykertojen myötä, karvankasvu sokeroitavalla alueella voi hidastua ja näin ollen sokerointiväli pitenee.


Katso myös Easy Sweet -sokeroinnin tekniikkavideo täältä!

Neljä lisävinkkiä sokerointia aloittavalle:

1. Harjoitus tekee mestarin

Sokerointitekniikka kehittyy sokeria käsitellessä. Muutaman sokerointikerran jälkeen tekniikka hioutuu ja sokerointi alkaa sujumaan näppärästi!


2. Vähän sokeria riittää

Ota sokeria pieni ruokalusikallinen ja harjoita tekniikkaa ensin. Isompi alue luonnistuu isommalla määrällä sokeria, kun sokerin käsittely on hallussa!


3. Napakka ote

Pingota vapaana olevalla kädellä sokeroitavaa aluetta, jotta iho napakoittuu. Levitä sokeria vastakarvaan, jonka jälkeen poista sokeri myötäkarvaan napakasti, mutta löysin rantein.


4. Jos jäät jumiin

Ei hätää! Näin käy myös kokeneemmille sokeroijille. Sokeri voi jumittua ihoon, jos se on liian juoksevaa/lämmintä. Kokeile lisätä iholle hieman talkkia sekä ota hieman lisää sokeria ja työstä kiinni jäänyttä sokeria ihollasi. Mikäli se ei auta, poista ylimääräinen sokeri iholta ja pese alue lämpimällä vedellä.

Miksi sokerointi?

Sokerointi on hellävarainen karvanpoistomenetelmä, joka poistaa samalla iholta kuolleen ihosolukon. Easy Sweet -karvanpoistosokerit on 100% luonnollisia! Sokerointi on myös edullista, sillä yhdestä purkista riittää useampaan sokerointikertaan. Tiesitkö, että sokerointi onnistuu myös lyhyempiin karvoihin, mutta kuitenkin karvalla saa olla pituutta n. 4mm. Sokeroinnin jälkeen iholle jäänyt sokeri on helppo poistaa iholta lämpimällä vedellä tai kostealla pyyhkeellä, eikä se jää tuntumaan tahmaiselta iholla. Lue lisää sokerointiohjeita osoitteesta sokerointikotona.fi