Ravinto ja terveys
4 vinkkiä auringolta suojautumiseen luonnollisesti

Auringolta suojautuminen luonnollisesti

4 vinkkiä auringolta suojautumiseen luonnollisesti

Lue lisää

Miten suojautua luonnollisesti auringolta? Nauti auringosta turvallisesti! Kun oleskellaan pitkään auringossa, siltä pitää myös suojautua. Luonnollinen auringolta suojautuminen ei häiritse ihon mikrobiomia eikä vahingoita ympäristöä. Tästä blogista löydät parhaimmat vinkit luonnolliseen auringolta suojautumiseen.

Ihana kamala UV-säteily

Oi, tuo ihana aurinko, joka lämpimästi paistaa kevään tullen aina kesän loppuun asti! Tällöin myös auringon UV-säteily on voimakasta. Pitkään auringossa oleskeltaessa on syytä suojautua auringolta sen haitallisen UV-säteilyn vuoksi. Miten aurinko vaurioittaa ihoa ja miten vauriot näkyvät iholla?


-  Pigmenttihäiriöitä voi esiintyä toistuvan auringolle altistumisen johdosta, kun melanosyyttisolut ovat häiriintyneet. Näitä ilmenee useimmiten varttuneemmalla iholla ja niitä kutsutaan usein nimellä maksaläiskät.


- Kollageeni- ja elastiinisäikeet vaurioituvat, mikä aiheuttaa ihon veltostumista ja paksuuntumista. Mitä useammin näiden proteiinien hajoamista tapahtuu, sitä nopeammin alkavat ihon juonteet syventyä rypyiksi. Lue lisää kollageenin vaikutuksesta ihon hyvinvointiin >


- DNA-vauriot ihosolussa saavat aikaan rusketusta ja ihon paksuuntumista, mutta usein toistuvina voivat lisätä ihosyöpäriskiä.


Mutta onko säteilyllä myös hyviä puolia? Kun iho on ilman aurinkosuojaa, auringon UV-säteet muodostavat ihossa elimistöllemme tärkeää D-vitamiinia. Näin ollen lyhyt aika auringossa päivittäin ilman aurinkosuojaa on hyväksi meille. Noin 15 minuutin ajan saatu auringon maltillinen säteily (UV-indeksi yli 3) muodostaa riittävän päiväannoksen D-vitamiinia. Lisäksi auringossa oleskelu saa mielen virkeäksi ja energiatasot tuntuvat hyvältä. Hyvien vaikutusten saamiseksi ei kuitenkaan tarvitse paistatella suoraan auringossa, vaan varjossakin saadaan riittävä määrä UV-säteilyä positiivisten vaikutusten aikaansaamiseksi.

Ihana kamala UV-säteily

1. Porkkanaöljystä luonnollista suojaa iholle

Porkkanaöljy sisältää auringolta suojaavia ominaisuuksia. Kuitenkaan porkkanaöljyä ei voi luokitella aurinkosuojatuotteeksi, koska kyseessä on luonnontuote ja suojakerroin ei ole tuotteessa vakioitu. Porkkanaöljy sisältää myös antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta.


2. Fysikaalisen suojan antavat aurinkosuojatuotteet

Luonnolliset aurinkovoiteet antavat iholle fysikaalisen aurinkosuojan. Tuote muodostaa iholle auringolta suojaavan ’’mineraalifiltterin’’, joka heijastaa auringonsäteet pois iholta. Tuote ei imeydy ihon pintaa syvemmälle eikä näin ollen aiheuta ihoärsytystä. Luonnollinen aurinkosuojatuote on myös ympäristöystävällinen valinta. Lue lisää fysikaalisen aurinkosuojan ominaisuuksista >


3. Vahvista myös sisäistä suojaa auringolta

Tiesitkö, että voit vahvistaa ihon omaa suojaa myös sisäisesti? Karotenoidit ja antioksidantit vahvistavat ihon omaa suojaa – Aurinko Plus -beetakaroteenivalmiste sisältää vahvan yhdistelmän ihoa vahvistavia ravintoaineita. Saat samalla kauniin värisen ja pitkäkestoisen rusketuksen.


4. Suojaa päähineestä ja vaatteista

Ethän saa auringonpistosta! Auringon UV-säteily on voimakkaammillaan noin klo 11-15 välillä, jolloin on hyvä välttää suorassa auringon paisteessa oleskelua. Suojaa itsesi päähineellä ja harteita vaatteilla. UV-säteily yltää myös varjoon saakka, jolloin saatu säteilyn määrä puolittuu. Tiesitkö, että auringolta tulisi suojautua myös pilvisinä päivinä?



Näitä vinkkejä on hyvä noudattaa maaliskuun puolivälistä aina syyskuun loppuun saakka. Nappaa vinkit talteen ja nauti auringosta turvallisesti, terveellisesti ja ympäristöystävällisesti!