Ravinto ja terveys
Superfood esittelyssä makean veden levä Chlorella!

Superfood: Chlorella

Superfood esittelyssä makean veden levä Chlorella!

Lue lisää

Esittelyssä makean veden oma superfood - Chlorella!

Chlorella on yksisoluinen makean veden levä sekä hyvin monipuolista ravintoa tiiviissä muodossa - jopa niin tiiviissä, että voimme puhua luonnon omasta monivitamiinivalmisteesta. Chlorellaa on kasvanut maapallolla jo 2,5 miljardia vuotta.

Chlorella 

sisältää runsaasti eri vitamiineja kuten A-vitamiinia (karotenoideista), useita B-vitamiineja sekä E- ja K-vitamiineja. EU-direktiivien mukaan tuotteen voi sanoa sisältävän runsaasti vitamiinia tai kivennäisainetta, kun kyseisen aineen viitteellinen päiväsaanti on yli 30 %/100 g. Chlorella onkin todellista voimaruokaa, sillä se sisältää A-vitamiinia 40 kertaa enemmän kuin direktiivi vaatii, B12-vitamiinia noin 50 kertaa enemmän ja K-vitamiinia yli 30 kertaa rajan yli.

Chlorellan terveysvaikutukset

Chlorellan nimi viittaa sen runsaasti sisältämään klorofylliin eli lehtivihreään, minkä johdosta se on voimakkaasti kehoa virkistävä ja piristävä ruoka. 100 g chlorellaa sisältää lehtivihreää 4 g, mikä on enemmän kuin missään muussa aineessa koko maapallolla. Lehtivihreä on molekyylirakenteeltaan myös samankaltainen ihmisen punasoluun nähden, mikä tarkoittaa, että se voi nostaa solujen hapenottokykyä. Chlorella sisältää myös tärkeitä ruoansulatusentsyymejä ja sitoo myrkkyjä suolistossa tasapainottaen suoliston tervettä bakteerikantaa samalla nelinkertaistaen hyvien bakteerien määrän ja raikastaen hengityksen. Chlorella on myös yhteydessä positiiviseen mielentilaan.


Tiesitkö tämän Chlorellasta?

Chlorella sitoo itseensä voimakkaasti kehon myrkkyjä ja raskasmetalleja, minkä johdosta sillä on hyvä maine detoxin lisäksi myös kotikonstina krapulan ehkäisyyn. Sen luvataan Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan ehkäisevän 96 % varmuudella kaikki krapulan fyysiset oireet nautittuna 4 - 5 g annoksena ennen alkoholin nauttimista.


Näin käytät chlorellaa

Chlorella-jauhe voidaan sekoittaa esim. smoothien joukkoon. Suositeltu aloitusannos on 1/2 teelusikallista chlorella jauhetta. Annostusta nostetaan pikkuhiljaa, jotta mahdolliset elimistön puhdistuskriisit vältettäisiin. Suositeltu normaaliannos on yhdestä teelusikallisesta yhteen ruokalusikalliseen.


Chlorella-smoothie 1-2 annosta

4 dl tuoretta ananasta paloina

2 dl kookos- tai cashewmaitoa

1 vihreä omena

½ sitruunan mehu

1 cm inkivääriä

puolikas banaani tai 2 rkl hunajaa makeutukseen.

1-2 tl chlorella jauhetta (esim. Puhdistamo)


Pilko ainesosat tehosekoittimeen ja aja smoothieksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta terä jaksaa pyöriä. Jos et pidä kookoksen mausta, voit korvata kookosmaidon myös esim. cashewpähkinäjuomalla tai mantelimaidolla.


Vinkki: Jos sinulla ei ole aikaa valmistaa itsellesi smoothieta, mutta haluat saada chlorellan hyödyt esim. pikkujoulujuhlien avuksi, voit myös nauttia chlorellan valmiina tabletteina tai nopeana shottina veteen ja tilkkaan sitruunamehua sekoitettuna.