Ravinto ja terveys
Lue 5 vinkkiä eteeristen öljyjen käyttöön!

Mihin eteerisiä öljyjä käytetään?

Lue 5 vinkkiä eteeristen öljyjen käyttöön!

Lue lisää

Eteerisiä öljyjä voi hyödyntää hyvinvoinnin tueksi monin eri tavoin. Aidot eteeriset öljyt ovat luonnontuotteita, joiden valmistamiseen käytetään muun muassa kasvien lehtiä, varsia, kukkia, hedelmiä, tai muita kasvin osia. Öljyillä voidaan vaikuttaa myös mielialaan eri tavoin: piristävästi, rauhoittavasti, tai keskittymiskykyä parantamalla. Erilaisilla eteerisillä öljyillä on jokaisella omat vaikutuksensa.

Kaipaatko vinkkejä, mihin kaikkeen voisitkaan eteerisiä öljyjä käyttää? Listasimme 5 vinkkiä kodin, kehon ja mielen hyvinvointiin!

  1. 1. Eteerinen öljy diffuuserissa

Kaunis diffuuseri toimii kodissa niin sisustuselementtinä, ilmankostuttimena kuin aromaterapeuttisena laitteenakin. Lisää diffuuseriin pari tippaa eteeristä öljyä raikastamaan huoneilmaa ja mieltä! Huoneilman kostuessa, voit nauttia samalla aromaterapian tuomasta mielen harmoniasta. Vinkki! Sijoita diffuuserisi makuuhuoneeseen ja lisää pari tippaa laventeliöljyä. Rentoutu ja nukahda tyyneydessä.

Kaipaatko vinkkejä, mihin kaikkeen voisitkaan eteerisiä öljyjä käyttää? Listasimme 5 vinkkiä kodin, kehon ja mielen hyvinvointiin!
  1. 2. Tee oma pyykkietikka

Raikasta pyykkiä pyykkietikalla! Valmista helposti itse ja nauti pehmeästä ja raikkaasta pyykistä. Pyykkietikka poistaa tunkkaisemmankin hajun tekstiileistä! Hanki väkiviinaetikkaa ja lisää pulloon mieluisen tuoksuista eteeristä öljyä. Etikan haju poistuu pyykin kuivuessa! Sopii käytettäväksi kaikkiin tekstiileihin tavanomaisen huuhteluaineen sijasta.


Ohje pyykkietikkaan:

2dl vettä

5dl väkiviinaetikkaa

20-25 tippaa eteeristä öljyä

3. Kodin raikastukseen

Hiipiikö tunkkainen tuoksu joskus nenääsi? Eteeriset öljyt tuovat kotiin luonnollista raikkautta. Tunkkaiselta tuoksuvan sohvan tai matonkin voi pelastaa ruokasoodalla sekä eteerisellä öljyllä. Sekoita 2 rkl ruokasoodaa ja pari tippaa raikkaan tuoksuista eteeristä öljyä ja ripottele tekstiilille. Anna vaikuttaa 30 minuuttia ja imuroi ruokasooda pois. Voit myös tehdä tätä seosta pieniin kangaspussukoihin, ja asettaa ne poistamaan tunkkaista hajua esim. vaatekaapista!


4. Kemikaalittomaan siivoukseen

Eteerisistä öljyistä saat tehtyä myös kodin siivoukseen tarvittavat puhdistusaineet. Esimerkiksi raikkaan tuoksuinen sitruuna käy täydellisesti tehokkaaseen yleispuhdistusaineen valmistukseen. Tarvitset vain vettä, etikkaa ja eteerisiä öljyjä! Vinkki! Tipalla sitruunaa poistat hankalimpiakin tahroja kodin pinnoilta.


  1. DIY-kosmetiikka

Tiesitkö, että eteerisiä öljyjä käytetään myös paljon luonnonkosmetiikassa? Eteerisillä öljyillä on monia eri vaikutuksia ihon ja hiuksien hyvinvoinnissa. Eteeriset öljyt antavat kosmetiikalle säilyvyyttä, hoitavuutta sekä aromaterapeuttista vaikutusta. Huom. Aidot 100% eteeriset öljyt tulisi aina laimentaa iholle laitettaessa. Helppo tapa lisätä eteeristä öljyä iholle on sekoittaa sitä hierontaöljyyn tai kasvovoiteeseen!


Kokeile tehdä itse aromaterapeuttinen vartalokuorinta helpolla ohjeella:

2 rkl Life kookosöljyä

1 rkl keitettyjä kahvinpuruja

2-4 tippaa eteeristä öljyä


Olethan myös tietoinen, että eteeriset öljyt karkottavat hyttysiä? Katso ohje kemikaalittomaan hyttyskarkotteeseen täältä.