Ravinto ja terveys
Ravintolisät miehille

Ravintolisät miehille

Miesten hyvinvoinnin tukemiseen räätälöidyt tuotteet huomioivat miehen kehon erityistarpeet. Esimerkiksi eturauhasen ja viriliteetin tukeminen ja testosteronin nomaali tuotanto on tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta. Tutustu miehille räätälöityihin vitamiineihin ja muihin ravintolisiin! Miesten hyvinvointia voi tukea edistämällä eturauhasen toimintaa sekä testosteronin tuotantoa ja viriliteettiä.

Tuotteita miesten hyvinvointiin Lifesta

Miehen kehoon kohdistuvat kuormitukset vaihtelevat elämänvaiheesta riippuen. Muutoksia kehossa tapahtuu niin murrosiän alkaessa kuin kehon ikääntyessäkin. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät ja esimerkiksi pitkään jatkunut stressi voi horjuttaa terveyden tasapainoa.


Hyvinvoinnin tukipilareita ovat terveelliset elämäntavat sekä säännöllinen liikunta. Miehuuteen saattaa liittyä paljon mielikuvia ja odotuksia muun muassa fyysisestä kunnosta sekä viriliteetistä. Odotukset voivat aiheuttaa paineita, mutta on hyvä muistaa, ettei stressi edistä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jokainen mies on yksilö, jonka keholla on omia yksilöllisiä tarpeita.


Lifen verkkokaupan valikoimasta löydät miesten terveyden tukemiseen räätälöityjä valmisteita. Suosittuja valmisteita ovat miehille suunnitellut monivitamiinivalmisteet, joissa ainesosien mittasuhteet on optimoitu miesten hyvinvointia ajatellen. Arjen kuormittavuus voi joskus vaikeuttaa hyvinvoinnista huolehtimista, silloin monipuolista ravintoa voi täydentää ravintolisillä. Miesten kehon tarpeisiin suunniteltujen valmisteiden tarkoituksena voi olla myös tukea esimerkiksi eturauhasen toimintaa sekä viriliteetinylläpitoa.


Testosteroni vaikuttaa mielen ja kehon vointiin

Testosteroni on miehen kehon toiminnan kannalta tärkeä hormoni. Testosteronia löytyy myös naisen kehosta, mutta miehillä sitä erittyy huomattavasti enemmän, erityisesti murrosiän alettua. Sukuhormoni vaikuttaa niin mielialaan kuin lihasmassan kasvuunkin. Keski-ikään saavuttaessa testosteronin tuotanto heikkenee. Myös elämäntavat saattavat vaikuttaa sukuhormonin määrään, esimerkiksi alkoholin runsas käyttö sekä ylipaino voivat alentaa kehon testosteronitasoja.


Veren matala testosteronitaso heijastuu myös seksuaalisuuteen. Muutos voi näkyä seksuaalisten ajatusten vähenemisenä sekä erektiohäiriöinä. Häiriöt saattavat heikentää itsetuntoa ja siten vaikuttaa elämänlaatuun, mutta kannattaa muistaa, että ajoittaiset erektiovaikeudet ovat tavallisia. Mikäli mielen hyvinvointi on tasapainossa eikä erektioon vaikuttavaa lääkitystä tai sairautta ole, voi vaikeuksiin hakea ratkaisua elämäntapojen muutoksen kautta. Muun muassa ylipaino ja tupakointi saattavat olla erektiovaikeuksien taustalla. Samat tekijät voivat vaikuttaa myös hedelmällisyyteen.


Miehen hedelmällisyydelle on määritetty ajallinen huippukohta, mutta miehen keho tuottaa uusia sukusoluja koko elämänsä ajan. Iän myötä hedelmällisyys voi heikentyä, tosin lisääntymiskykyä on mahdollista tukea painonhallinnan avulla sekä huolehtimalla kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.


Miten ikääntyminen muuttaa miehen kehoa?

Ikääntyessään miehen keho käy läpi erilaisia muutoksia ja niin kutsuttuja ikääntymisoireita voivat olla erilaiset nivel- ja lihassäryt, väsymys, hikoilu sekä halujen vähentyminen.

Ikääntymisen oireet voivat olla osa kehon normaalia vanhenemisprosessia, mutta niiden taustalta saattaa löytyä myös sairauksia. Oman terveyden seuranta ja kehosta huolehtiminen ovat tärkeitä kaikissa ikävaiheissa, mutta niiden merkitys korostuu ikääntymisen myötä. Jotkut ikääntymisoireet voivat juontua myös ylipainosta.


Keski-iässä aineenvaihdunta hidastuu ja painonhallinta saattaa hankaloitua, minkä seurauksena keskivartalon alueelle voi kertyä liikakiloja. Vyötärölihavuudessa rasvaa kertyy sisäelinten ympärille, mikä saattaa olla terveysriski. Maksan terveyden, verenpaineen ja kolesterolin suotuisan tason sekä sokeriarvojen nousun ehkäisyn vuoksi keskivartalon pyöristymiseen kannattaa kiinnittää huomiota.


Ylipainolla voi olla monenlaisia vaikutuksia yleiskuntoon. Yölliset hengityksen katkokset voivat aiheuttaa väsymystä valveillaoloaikana, joten painonhallinta, säännöllinen liikkuminen sekä monipuolinen ja kuitupitoinen ruoka ovat tärkeitä myös unen laadun kannalta. Unen laatua saattavat heikentää myös tihentyneestä virtsaamistarpeesta johtuvat yölliset herätykset. Vessassa ramppaaminen voi kieliä eturauhasvaivoista. Eturauhasen toimintaan liittyvät ongelmat yleistyvät 50 ikävuoden jälkeen.


Myös seksuaalinen halukkuus saattaa muuttua iän myötä. Luonnollisia muutoksia ei kannata stressata, mutta mikäli halukkuuden ja mieskunnon madaltuminen aiheuttaa murhetta tai kuormittaa parisuhdetta, voi viriliteettiä tukea esimerkiksi luontaistuotteiden avulla sekä pitämällä huolen elämäntapojen terveellisyydestä.


Arjen aikataulujen ja stressin pyörteissä voi joskus olla vaikeaa ottaa aikaa itselleen, mutta huolenpito terveydestä palkitsee myös tulevaisuudessa. Kiireidenkin keskellä on syytä varmistaa monipuolinen ja riittävästi tärkeitä ravintoaineita sisältävä ruokavalio sekä säännöllinen liikunta ja lepo.


Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu myös tyytyväisyys omaan ulkoiseen olemukseen. Raikasta, huoliteltua olemusta voi ylläpitää miehille suunnattujen vartalonhoitotuotteiden avulla. Itsevarmuus lähtee sisältäpäin, mutta sitä on mahdollista tukea myös ulkoisesti.

Mikäli haluat lisää vinkkejä miesten hyvinvoinnin tukemiseen, voit hyödyntää myös Lifen myymälöiden henkilökunnan asiantuntemusta!