4 annosta
Parmesaanin makuinen kuorrute (vegaaninen)
Ainesosat:
1,5 dl cashewpähkinöitä
4 rkl ravintohiivaa
1 tl suolaa
1 ripaus pippuria
Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Säilytä jääkaapissa ja nauti pastaruokien, muhennosten tai salaattien kanssa.
Kermainen pasta
Ainesosat:
400 g pastaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tuoretta chiliä, hienonnettu.
3 valkosipulinkynttä, puristettuna
2 pientä kesäkurpitsaa, ohuiksi viipaleiksi leikattu.
2 dl kaurakermaa
15 tuoretta salvianlehteä
1 sitruuna, hienoksi raastettu kuori ja sitruunamehu.
1 dl auringonkukansiemeniä, paahdettuja
Suolaa ja pippuria
Tee näin:
Keitä pastavesi suolalla ja lisää pasta. Keitä al dente.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa sillä aikaa. Lisää chili, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kaurakerma, salvia, sitruunamehu ja ½ dl vegaanista parmesaania. Hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia sekoittaen. Lisää keitetty pasta ja sekoita. Lisää päälle sitruunankuorta, auringonkukansiemeniä, salviaa ja vegaanista parmesaania. Lisää suolaa ja pippuria.