Reseptit
Ravinto ja terveys

4 annosta


Parmesaanin makuinen kuorrute (vegaaninen)

Ainesosat:

1,5 dl cashewpähkinöitä

4 rkl ravintohiivaa

1 tl suolaa

1 ripaus pippuria


Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Säilytä jääkaapissa ja nauti pastaruokien, muhennosten tai salaattien kanssa.


Kermainen pasta

Ainesosat:

400 g pastaa

2 rkl oliiviöljyä

½ tuoretta chiliä, hienonnettu.

3 valkosipulinkynttä, puristettuna

2 pientä kesäkurpitsaa, ohuiksi viipaleiksi leikattu.

2 dl kaurakermaa

15 tuoretta salvianlehteä

1 sitruuna, hienoksi raastettu kuori ja sitruunamehu.

1 dl auringonkukansiemeniä, paahdettuja

Suolaa ja pippuria


Tee näin:

Keitä pastavesi suolalla ja lisää pasta. Keitä al dente.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa sillä aikaa. Lisää chili, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kaurakerma, salvia, sitruunamehu ja ½ dl vegaanista parmesaania. Hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia sekoittaen. Lisää keitetty pasta ja sekoita. Lisää päälle sitruunankuorta, auringonkukansiemeniä, salviaa ja vegaanista parmesaania. Lisää suolaa ja pippuria.