Ravinto ja terveys

Viisi helppoa vaihetta elintapojen parantamiseen

Uusi vuosi on täällä ja tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia!

Autamme sinua luomaan uusia hyviä elintapoja, joista saat energiaa tänä vuonna.

1. Valmistaudu henkisesti

Henkinen valmistautuminen ja valmius uuteen terveelliseen elämään edellyttävät erityistä ajattelutapaa. Ajatus on tärkeä, kun haluat aloittaa uudet, entistä paremmat elintavat. Lähtökohtasi paranevat, jos asetat itsellesi tavoitteen ja teet suunnitelman. Kun olet päättänyt tehdä muutoksen, olet ottanut ensimmäisen askeleen.


2. Aloita pienillä muutoksilla

Vältä aloittamasta liian kovaa, olipa kyse uusista ruokailutottumuksista tai liikunnasta. Liian monet ja pitkät treenit johtavat useimmiten siihen, että muutaman viikon kuluttua et harjoittele lainkaan. Ota sen sijaan pieniä, hallittavia askelia, mutta tee se johdonmukaisesti. Näin saat aikaan suuria muutoksia.


3. Aseta realistisia tavoitteita

Kehitys etenee asteittain ja vie joskus aikaa, mutta pienet edistysaskeleet ovat kuitenkin edistystä. Varmista, että tavoitteesi ovat realistisia ja mahdollisia saavuttaa laaditussa aikataulussa. Suunnittele, miten saavutat tavoitteesi. Päätä myös, miten juhlit välitavoitteita, sillä se on tärkeää motivaation kannalta.


4. Syö ja juo säännöllisesti

Riittävä ja säännöllinen syöminen on avain hyviin ruokailutottumuksiin. Varmista, että ateriat jakautuvat tasaisesti päivän ajalle, jotta ruokahalu ja verensokeri pysyvät tasaisina. Varmista myös, että juot paljon vettä päivän aikana. Se tasapainottaa näläntunnetta ja makeanhimoa sekä edistää ruoansulatusta.


5. Anna itsellesi vähintään kuusi viikkoa

Lupaa itsellesi, että noudatat suunnitelmaa vähintään kuuden viikon ajan. Jos haluat antaa periksi kahden viikon kuluttua, muistuta itseäsi lupauksestasi. Ota kuva itsestäsi kuuden viikon kuluttua ja vertaa sitä ennen päätöstä otettuun kuvaan. 60 päivän jälkeen ero on paljon selvempi kuin 14 päivän jälkeen – sekä ulkonäössäsi että siinä, miltä sinusta tuntuu.


Meiltä löydät kaiken tarvittavan itsestäsi huolehtimiseen tänä vuonna, niin inspiraatiota, neuvoja ja vinkkejä kuin myös monia mahtavia tuotteita. Tervetuloa!


Ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota. Tasapainoinen ruokavalio ja terveellinen elämäntapa ovat tärkeitä.