Ravinto ja terveys
Viisi vinkkiä raudan imeytymiseen

Viisi vinkkiä raudan imeytymiseen

Väsyttääkö ja uuvuttaako? Ovatko rauta-arvosi matalat? Tässä artikkelissa esittelemme viisi mainiota vinkkiä raudan imeytymiseen.

Lue lisää

Väsyttääkö ja uuvuttaako? Ovatko rauta-arvosi matalat? Nappaa tästä parhaat täsmävinkit raudan imeytymiseen sekä tutustu Lifen valikoimasta löytyvään kätevään ferritiini-kotitestiin. 

Kokeile näitä vinkkejä  ferritiiniarvojen nostamiseen: 


 1. Syö rautarikasta ravintoa, kuten lihaa, kalaa ja  kananmunia. Kasviperäistä rautaa saat muun muassa  palkokasveista, täysjyväviljasta, pähkinöistä ja siemenistä. 


 2. Vältä nauttimasta kahvia ja laktoosipitoisia tuotteita  samanaikaisesti rautarikkaan ravinnon kanssa, ne  heikentävät raudan imeytymistä.  


3. Nauti rautapitoisen ruoan kanssa samaan aikaan  C-vitamiinilisää tai runsaasti C-vitamiinia sisältävää  ravintoa. C-vitamiini lisää raudan imeytymistä.  


4. Kokeile rautaa sisältävää ravintolisää. Nestemäiset  rautavalmisteet imeytyvät nopeasti ja sekoittavat  harvoin vatsaa.  


5. Kokeile raudan imeytymisen haasteisiin Laktoferriini-ravintolisää. Laktoferriini auttaa rautaa jakautumaan  elimistössä oikein.

Vitatabs® laktoferriini + C ferritiiniarvojen tueksi


Edistä elimistösi ja ravinnon raudan imeytymistä ainutlaatuisella uutuudella.  Vitatabs Laktoferriini + C sisältää laktoferriiniä, eli maidon glykoproteiinia, joka on  tuttu muun muassa äidinmaidosta. Yhdessä C-vitamiinin kanssa ne muodostavat tehokkaan yhdistelmän ferritiiniarvojesi tueksi. Rauta imeytyy tehokkaammin  ja väsymys ja uupumus vähenee. C-vitamiini edistää myös immuunijärjestelmän  normaalia toimintaa.  


Vitatabs® laktoferriini + C:n voi nauttia mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, muut  ravintoaineet eivät vaikuta sen imeytymiseen. Tuote  sopii myös raskaana oleville  ja imettäville.  Vitatabs® laktoferriini + C:tä voidaan  käyttää myös  yhtä aikaa rautalisän kanssa.

Ferritiini-kotitesti rautavarastojen tasojen seurantaan


Lifen valikoimasta löytyy myös kätevä H&W Ferritiini -pikatesti itsesuoritettavaan testaukseen. Tämän testin voit tehdä helposti ja nopeasti kotioloissa! Testi rautavaraston määritykseen sormenpääverinäytteestä. Tuloksen näet 5 minuutissa ja kaikki testaukseen tarvittava löytyy samasta paketista.Ferritiinin määrä kuvaa elimistön rautavarastoa. Ferritiinin taso laskee hemoglobiinia aikaisemmin ja siten ferritiinin arvioinnilla on ratkaiseva rooli raudanpuuteanemian varhaisessa toteamisessa.

Raudanpuutteen syy tulee aina selvittää. Mikäli testi antaa negatiivisen tuloksen eli ferritiinin määrä on alle 30 ng/ml, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa. Testi ei tuota virallista diagnoosia, mutta helpottaa ferritiinitasojen seurantaa!