Ravinto ja terveys
Alfalipoiinihappo - Aktiiviseen arkeen

Alfalipoiinihappo - Aktiiviseen arkeen

Kenelle ja kuinka paljon alfalipoiinihappoa?

Lue lisää

Alfalipoiinihaposta kohistaan päivä päivältä enemmän. Sen tunnettuus hyvinvoinnin moniottelijana alkaa olla monelle jo tuttua. Joskus alfalipoiini – tai vähän pitemmin alfalipoiinihappo – sekoitetaan alfalinoleenihappoon. Nimet ovatkin hämäävän samankaltaisia, mutta alfalipoiini on vitamiinin kaltainen aine ja alfalinoleenihappo on omega-3-rasvahappo.

Aktiivinen alfalipoiini

Alfalipoiinihappo on harvinaislaatuisesti sekä rasva- että vesiliukoinen aine ja lisäksi hyvin pieni molekyylikooltaan. Tämän ansiosta se toimii kaikkialla elimistössä ja pystyy myös läpäisemään sekä solukalvon että veri-aivoesteen. Kyky läpäistä veri-aivoeste on erityisen tärkeä ominaisuus alfalipoiinille, koska aivot käyttävät paljon energiaa ja aivoissa on paljon rasvayhdisteitä. Mitä enemmän alfalipoiinia on tutkittu, sitä tärkeämmäksi se on osoittautunut.


Kenelle ja kuinka paljon alfalipoiinihappoa

Alfalipoiini on erityisen hyödyllinen ruuhkavuosia eläville nykyajan ihmisille sekä urheilijoille ja myös varttuneemmalle väelle. Säännölliseen käyttöön sopiva annostus alfalipoiinia on yli 30-vuotiaille 250 mg kerran tai kahdesti päivässä. Annostusta voi lisätä tarvittaessa, erityisen haastavissa elämäntilanteissa, koska alfalipoiinihappo on tutkimusten perusteella turvallista suurinakin annoksina. Sitä voi myös käyttää samanaikaisesti muiden ravintolisien kanssa.

Bioteekin Super Alfalipoiini

Bioteekin tuotevalikoimassa alfalipoiinihappoa on ollut jo pitkään. Nykyinen, vahva Super Alfalipoiini on helposti nieltävä tabletti, jossa on 250 milligrammaa alfalipoiinihappoa. Alfalipoiinihappoa on olemassa kaksi avaruudellista muotoa: R- ja S-alfalipoiinihappo. Tutkimukset eri puolilla maailmaa on tehty enimmäkseen ns. raseemisella seoksella, jossa on puolet R- ja puolet S-muotoa. Bioteekin Super Alfalipoiini -tableteissa on juuri tätä useimmissa tutkimuksissa käytettyä raseemista alfalipoiinihappoa.

Bioteekin Super Alfalipoiinihappoa saatavilla kaikista Life myymälöistä sekä Life.fi verkkokaupasta!