Ravinto ja terveys

A-vitamiinit

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka tukee ihon hyvinvointia sekä näön, limakalvojen ja vastustuskyvyn normaalia toimintaa. Noudattamalla suojaravintoaineille annettuja saantisuosituksia varmistat kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Lifesta löydät A-vitamiinit ihon ja koko kehon toiminnan tueksi!

A-vitamiinit Lifesta

Kehon kannalta tärkeiden suojaravintoaineiden ryhmään kuuluva A-vitamiini on rasvaliukoinen eli se imeytyy ravinnon rasvojen mukana ja varastoituu elimistöön. Vitamiinilla on vaikutusta muun muassa elimistön immuniteettiin, näkökykyyn, limakalvojen hyvinvointiin sekä solujen prosesseihin. Elimistö ei itsessään tuota vitamiinia, joten sitä on saatava sopivissa määrin ravinnosta. Noudattamalla suojaravintoaineille annettuja saantisuosituksia varmistat kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.


A-vitamiini tukee näkökykyä ja erityisesti hämäränäköä. Kokonaisvaltaisen terveyden ja elimistölle tärkeiden suojaravintoaineiden lähde on ennen kaikkea monipuolinen ravinto, mutta elämäntilanteiden muuttuessa saattaa ajoittain olla hankalaa noudattaa suositusten mukaista ravinnonsaantia. Tarvittaessa kehon tarpeita voi täydentää esimerkiksi vitamiinivalmisteella. Lifen verkkokaupan valikoimasta löydät sopivat vitamiinit koko kehon hyvinvoinnin tueksi.


Mistä saa A-vitamiinia?

A-vitamiinin ensisijainen lähde on monipuolinen ruokavalio. Kasvikunnan tuotteista vitamiinia löytyy muun muassa porkkanasta, pinaatista sekä parsakaalista. Lisäksi vitamiinia esiintyy runsaasti maksassa sekä kananmunissa ja rasvaisissa maitotuotteissa.


Ravinnon monipuolisuus heijastuu kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Myös ihmisen suurimmaksi elimeksi kutsuttu iho kiittää tasapainoisesta ruokavaliosta, terveellisistä elämäntavoista sekä riittävästä suojaravintoaineiden saannista. A-vitamiinin suotuisa vaikutus ihon hyvinvointiin ei rajoitu pelkästään sisäisesti saatavaan ravintoaineeseen vaan siitä voi olla hyötyä myös ulkoisesti käytettynä. A-vitamiinijohdannainen retinoli on tullut ihonhoidon maailmassa tunnetuksi anti-age-ominaisuuksiensa vuoksi. Retinolin vetovoima perustuu ihon vanhenemisprosessien hidastamiseen, joten retinolia sisältävät voiteet ja seerumit voivat sopia erityisesti ikääntyvälle iholle.


Ihon voi saada hehkumaan myös ilman auringonottoa

Ihon hehkua voi lisätä myös turvallisesti. Ulkoisia keinoja ovat oikeanlainen ihonhoito ja itseruskettavat tuotteet. Sisäisesti hehkua tuo vuorostaan monipuolinen ruokavalio ja ravintoaineiden riittävä saanti. Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio edistää ulkoisen kauneuden lisäksi myös elimistön kokonaisvaltaista hyvinvointia.


Viime vuosina on yhä useammin keskusteltu auringonoton vaikutuksista ihon hyvinvointiin. Auringonvalolla on kuitenkin myönteisiä vaikutuksia sekä kehoon että mieleen, ja monet kaipaavat myös auringon tuomaa hehkua iholle. Aurinkoisista päivistä nautiskelusta ei tarvitse luopua täysin, mikäli muistaa asianmukaisen suojautumisen vaatteiden ja aurinkorasvan avulla. Heleyttä iholle saa lisättyä myös turvallisesti, esimerkiksi aurinkokapseleilla. Aurinkokapseleiden toiminta perustuu karotenoidien voimaan ja niissä voi olla muitakin ihon hyvinvointia edistäviä ravintoaineita. Erityisesti auringolle herkän kannattaa kokeilla asianmukaisen aurinkosuojan ja aurinkokapseleiden yhdistämistä vaikkapa lomareissulla.


Kasvoille päivetystä voi tuoda esimerkiksi aurinkopuuterin avulla. Mikäli haluaa hieman pitkäkestoisemman tuloksen ja kaipaa lämmitä sävyä myös vartalolle, voi kokeilla itseruskettavia tuotteita. Itseruskettavia löytyy monenlaiseen makuun ja päivettyneen ihon saa poistumatta kotoa. Hehkuvaa olemusta voi edistää myös oikeanlaisella ihonhoidolla. Riittävä ihon kosteutus tuo kuulautta, samaten kuorinta voi tuoda hehkua esiin vanhan ihosolukon poistuessa ihon pinnalta. Kuorinnan suhteen kannattaa kuitenkin toimia maltillisesti, ettei vahingossa rasita ihoa liiaksi ja kuori pois luonnollisia, ihoa suojaavia öljyjä.

Lifen valikoimasta löydät niin vitamiinivalmisteet kuin myös tuotteet ihon ulkoisen hehkun lisäämiseen. Lisävinkkejä ja tietoa tuotteista saa myös Lifen myymälöiden asiantuntevalta henkilöstöltä. Tutustu valikoimaan!