Ravinto ja terveys

Vegaaniset ravintolisät

Suuri valikoima vegaaniseen ruokavalioon soveltuvia vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja muita ravintolisiä. Vegaanista ruokavaliota noudattavan on hyvä harkita etenkin B12- ja D-vitamiinien ottamista ravintolisänä. Helppo tapa varmistaa riittävä suoja-aineiden saanti on vegaaneille sopiva monivitamiinivalmiste.

Vegaanille ravintolisiä


Oletko sinä tai onko perheessäsi vegetaristi tai vegaani? Listasimme ravintoaineet, joita vegaanista ruokavaliota noudattavien on vaikeampi saada kasvikunnan ruoka-aineista. Life-asiantuntijamme auttavat Sinua valitsemaan oikeat ja sinulle parhaiten sopivimmat tuotteet tukemaan kasvisruokavaliota!

B12-vitamiini

B12-vitamiinia ei esiinny lainkaan kasvikunnan tuotteissa, joten vegaaneja suositellaan kuureittain huolehtimaan B12-vitamiinin saannista ravintolisän avulla.

D-vitamiini

D-vitamiinin tärkeä lähde on aurinko, mutta suomalaisille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden. Kasviperäinen D3-vitamiini useimmiten eristetään jäkälästä.

Monivitamiini

Monivitamiini on helppo ja nopea tapa varmistaa tärkeiden ravintoaineiden saanti!

Rauta

Kasvikunnan tuotteissa esiintyvä rauta saattaa imeytyä heikommin elimistöön, sen vuoksi kasvissyöjille suositellaan rautakuureja. Lifen hyvin imeytyvät rautavalmisteet ehkäisevät väsymystä sekä uupumusta ja ovat vatsaystävällisiä.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot hellivät sydäntäsi ja aivojasi! Suurin omega-3-rasvahappojen lähde on rasvainen kala, kasvikunnan tuotteissa omega-3-rasvahappoja saa saksanpähkinöistä. Lifesta löytyy myös vegaanisia omega-3-valmisteita!