Ravinto ja terveys

Marjaöljyt ja omega-7

Marjaöljyihin on pakattu kasvikunnan parhaita superaineita, jotka ammentavat voimansa suoraan luonnosta. Muun muassa tyrnin, mustaherukan ja mustikan teho on marjaöljyissä valjastettu tukemaan ihon kauneutta sekä limakalvojen hyvinvointia. Erityisesti tyrniöljy on hyvä omega-7 rasvahappojen lähde ja tukee ihon ja limakalvojen terveyttä.

Marjaöljyt Lifesta

Luonto on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähde. Luonnossa liikkuminen tuo uutta virtaa, alentaa stressitasoja ja antaa inspiraatiota. Luonnosta löytyy myös lukuisia tehoaineita, kasveja, joiden avulla voi tukea sekä sisäisesti että ulkoisesti omaa hyvää oloa. 


Marjaöljyihin onkin pakattu kasvikunnan parhaita superaineita, jotka ammentavat voimansa suoraan luonnosta. Muun muassa tyrnin, mustaherukan ja mustikan teho on marjaöljyissä valjastettu tukemaan ihon kauneutta ja limakalvojen hyvinvointia.


Marjaöljyt tiivistävät itseensä marjojen tehoaineet ja sisältävät elimistölle tärkeitä omega-rasvahappoja. Marjaöljyt voivat sisältää joko yksittäisestä marjasta saatua öljyä tai öljyihin on saatettu yhdistää eri marjoja, yrttejä tai kasveja. Yhdistelmissä on usein huomioitu raaka-aineiden toisiaan tukevat vaikutukset. Kapseleiden ohella on mahdollista valita myös nestemäisessä muodossa olevia öljyjä. Lifen verkkokaupasta löydät juuri omiin tarpeisiin parhaiten soveltuvat tuotteet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi!


Tyrniöljyssä hyödynnetään siementen sisältämät rasvahapot

Tyrni on yksi luonnon lukuisista vitamiinipommeista, sillä marjassa on muun muassa runsaasti välttämätöntä C-vitamiinia sekä A-, B- ja E-vitamiineja. Marjan kuoresta vuorostaan löytyy ravintokuitua. Tyrnin siemenistä saatava öljy on elimistölle tärkeiden rasvahappojen lähde ja esimerkiksi linolihappo on yhdistetty ihon hyvinvointiin: linolihapon puute saattaa näkyä ihon kuivuutena tai hilseilynä. Tyrni täyttää hyvin myös alfalinoleenihapon tarvetta.


Tyrnimarjan eriomaisista ominaisuuksista huolimatta sen käyttö ja täyden potentiaalin hyödyntäminen on vielä verrattain vähäistä. Tyrniä voi lisätä esimerkiksi puuron tai jogurtin sekaan. Tyrnistä voi nauttia myös mehun, hillon tai vaikkapa jauheen muodossa. Marjajauheiden ja kuivattujen marjavälipalojen avulla luonnon tehoaineista voi nauttia silloinkin, kun tuoreet marjat eivät ole sesongissa. Samaten marjamehut ovat oiva tapa hyödyntää luonnonantimia myös satokauden ulkopuolella.


Tyrniöljy on liitetty muun muassa ihon sekä limakalvojen hyvinvointiin. Limakalvojen ohentuminen ja siitä aiheutuva limakalvojen herkkyys on erityisesti vaihdevuosien aikana ilmenevä ongelma. Vaihdevuosina paksu limakalvokerros ohenee estrogeenituotannon hiipuessa, minkä seurauksena voi intiimialueella tuntua kutinaa ja kirvelyä. Limakalvojen herkistymisen taustalla voi olla ikääntymisen lisäksi myös esimerkiksi lääkitys tai estrogeenipuutos.


Kuten limakalvojen herkistymiseen, myös ihon kuivuuteen vaikuttavat monet sisäiset ja ulkoiset tekijät. Ulkoiset arjen pesu- ja hoitorutiinit ovat tärkeitä, mutta kehon on saatava myös välttämättömiä rasvoja ja suojaravintoaineita hyvinvointinsa tueksi. Ihoa tukevat erityisesti A-, C- ja E-vitamiinit sekä biotiini, kivennäisaineiden osalta kannattaa ainakin muistaa sinkin riittävä saanti. Myös omega-rasvahapot ovat merkittäviä ihon ja limakalvojen kunnon edistäjiä.


Mustaherukka ja mustikka ovat hyvinvoinnin moniottelijoita

Marjaöljyissä esiintyy tyrnin lisäksi muitakin kasvikunnan moniottelijoita. Mustaherukka ja mustikka ovat monikäyttöisiä ja herkullisia marjoja, joista on moneksi. Mustaherukka on tyrnin lailla sekä kuidun että C- ja E-vitamiinien lähde ja marjalla on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Mustaherukka on yhdistetty muun muassa silmien ja näön hyvinvointiin, samoin kuin mustikkakin. Mustikkaa voidaan tituleerata kotometsän superfoodiksi, sillä marja on suojaravintoaineiden mainio lähde.


Marjoja ei hyödynnetä pelkästään sisäisesti, vaan niiden teho on valjastettu tukemaan ihon kauneutta myös ulkoisesti käytettävissä kosmetiikkatuotteissa. Tyrniä, mustaherukkaa, mustikkaa sekä muitakin marjoja voi löytää muun muassa monista ihonhoitotuotteista. Mikäli ihonhoitorutiini kaipaa tehostusta, voi kasvoveden ja kosteuttavan voiteen lisäksi kokeilla esimerkiksi seerumeita ja tehovoiteita, joiden joukosta löytyy myös marjojen voimaan perustuvia tuotteita.


Välttämättömien omega-3- ja omega-6-rasvahappojen sekä vitamiinien ensisijainen lähde on monipuolinen, ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio. Kaikissa elämäntilanteissa monipuolisten ja tasapainoisten ateriakokonaisuuksien muodostaminen ei kuitenkaan aina onnistu. Tällöin kehon tarpeita voi tukea esimerkiksi luonnollisten marjaöljyjen avulla. 


Erityisesti kasvissyöjien ja vegaanista ruokavaliota noudattavien kannattaa kiinnittää huomiota marjaöljyjen potentiaaliin. Mikäli kaipaat lisävinkkejä, voit myös aina kääntyä Lifen myymälöiden asiantuntevat henkilökunnan puoleen. Oman hyvinvoinnin tukemisen ei tarvitse olla hankalaa, vaan se voi olla myös mutkatonta ja inspiroivaa. Innostu pitämään itsestäsi ja kehostasi hyvää huolta!