Ravinto ja terveys
Kesän suosikki - Aloe Vera

Kesän suosikki - Aloe Vera

Kesän suosikkituote matkalaukkuun mukaan on viilentävä aloe vera -geeli.

Lue lisää

Kesän suosikkituote matkalaukkuun mukaan on viilentävä aloe vera -geeli, joka rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Aloe vera on tunnettu tuhansia vuosia kosteuttavista ja korjaavista ominaisuuksistaan. Otimme tarkemmin selvää aloe veran historiasta ja käyttömahdollisuuksista.

Mikä Aloe vera?

Aloe vera on monivuotinen mehikasvi, joka kasvaa subtrooppisessa ilmastossa. Sen nimi juontuu vanhasta arabialaisesta nimestä ”aloe”, jota käytetään yleisesti lääkekasveista. Sana ”vera” puolestaan on latinaa ja tarkoittaa aitoa. Aloe vera sisältää polyfenoleja – voimakkaita antioksidantteja. Ne voivat ehkäistä infektioita aiheuttavien bakteerien kasvua.


Jo tuhansia vuosa sitten egyptiläiset käyttivät aloe veraa sen tunnettujen lääkinnällisten vaikutusten vuoksi. Aloe veran suuret lehdet varastoivat vettä ja sisältävät hyytelömäistä hedelmälihaa, joka koostuu ihoa suojaavista polysakkarideista. Jokainen lehti pitää sisällään noin 200 aktiivista ainetta, kuten 18 välttämätöntä aminohappoa, mineraaleja ja vitamiineja. Hyytelömäisestä hedelmälihasta noin kolme prosenttia on miedosti puhdistavia saponiineja sekä supistavia parkkiaineita.

Aloe veran käyttö

ALOE VERAN käyttömahdollisuudet ovat moninaiset. Sitä käytetään nykyään niin ihon- ja hiustenhoitotuotteissa kuin lääkkeissä ja juomissa.


Parhaiten Aloe vera tunnetaan ehkä sen punoittavaa, palanutta ja hyönteisten puremaa ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta. Iholla sitä käytetään yleensä geelinä, joka imeytyy nopeasti. Voidetuotteilla on sekä suojaa- via että kosteuttavia vaikutuksia. Suihketuotteet puolestaan sopivat kasvojen kosteuttamiseen ja raikastamiseen, meikin korjaamiseen sekä tuomaan pehmeyttä ja kiiltoa hiuksiin.


Aloe-perheeseen kuuluu satakunta lajia, joista useimmat ovat uhanalaisia. Ole siksi tarkkana, että ostat aina tuotteita, jotka ovat valmistettu viljellystä Aloe verasta.

Aloe vera geeli ja suihke

Life Aloe Veran pehmentävät ja kosteuttavat ominaisuudet hoitavat ihoa. Aloe Vera Spray sopii erinomaisesti päivittäiseen ihonhoitoon, käytä virkistäväksi kasvovedeksi. Kokeile myös kuiville hiuslatvoille ja sähköisille hiuksille. Life Aloe Vera -geeli viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Käytä sitä esim. auringonoton jälkeen, ihottumiin ja kevyenä vartalovoiteena.


Vinkki! Aloe vera löytyy myös juomana. Tuoreesta Aloemehusta kylmäpuristettu juoma on mitä parhain hyvinvointidrinkki!