Ravinto ja terveys
Tue hiusten kasvua ja hoida hiuksistasi kauniin näköiset!

Unelmoitko tuuheista ja kiiltävistä hiuksista?

Tue hiusten kasvua ja hoida hiuksistasi kauniin näköiset!

Lue lisää

Moni haaveilee paksuista, kiiltävistä hiuksista. Onneksi löytyy monia ja täysin luonnollisia keinoja saada hiukset kasvamaan ja vahvistumaan. Oikeanlaisella hoidolla ja ruokavaliolla voit ehkäistä hiusten kulumista ja vahvistaa hiuksiasi juurista latvoihin saakka. Annamme nyt parhaat vinkkimme, jotta saisit hiuksesi kukoistamaan.

Hiukset koostuvat kahdesta osasta: hiusjuuresta ja itse hiuksesta. Hiusjuuresta löytyy pigmenttisoluja, jotka tuottavat hiuksille värin antavaa melaniinia. Hiukset koostuvat suurimmaksi osaksi keratiinista, joka on myös ihosta ja kynsistä löytyvä proteiini. Hiusjuurilla on keskeinen rooli hiusten kasvussa, sillä hiussolut rakentuvat siellä. Saadaksesi tuuheat ja kauniit hiukset varmista, että ne saavat sekä oikeanlaisia ravinteita että hyvää hoitoa.

Suojaa hiuksesi

Aurinko, suolavesi, ilmansaasteet, hiusten vaalennus, kuumat muotoilulaitteet sekä huono ruokavalio tekevät hiuksille hallaa. Vältä lämpökäsittelyjä tai käytä tarvittaessa lämmöltä suojaavia muotoilutuotteita. Suojaa hiuksesi auringossa ja käytä uimalakkia uima-altaassa uidessasi, jotta hiukset eivät altistuisi kemikaaleille. Käytä laadukasta harjaa, joka ei vahingoita hiuksiasi ja harjaa hiuksesi aamuin illoin. Hiusten harjaus aktivoi verenkiertoa ja kuljettaa hiuspohjan luonnollisia, hoitavia öljyjä hiusten pituuksiin.

Syö oikein

Hiusten kuntoon voi vaikuttaa myös sisäisesti. Hiukset menettävät nopeasti kiiltonsa ja elinvoimansa stressin tai univajeen johdosta. Myös liikunnan vähäisyys saattaa näkyä hiuksissa. Ruokavaliolla on suuri merkitys hiusten kunnolle. Jotta keho voisi hyvin ja hiuksista kasvaisi vahvat ja terveet, tarvitaan monipuolista ruokaa, josta elimistösaa tarvitsemansa proteiinin, kivennäisaineet ja vitamiinit. Sinkki, seleeni ja B-vitamiinit ovat tärkeitä hiuksille. Syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sekä pähkinöitä ja tummaa riisiä. Hiuksien kannalta on tärkeä saada riittävästi myös rautaa, jota saat esimerkiksi lihasta, kurpitsan- ja seesaminsiemenistä tai ravintolisistä.

Hiero hiuspohjaasi

Päänahan hieronta on hyvä keino saada vauhtia hiusten kasvuun. Hieronta aktivoi päänahan verenkiertoa, mikä puolestaan edistää hiusten kasvua hiustupeissa. Älä kuitenkaan hankaa liian voimakkaasti, ettet vahingoita hiuksiasi. Rosmariiniöljyllä on myös verenkiertoa edistävä ominaisuus! Ota pari tippaa rosmariiniöljyä sormenpäihin tehdessäsi päänahanhierontaa!

Ole kärsivällinen! Hiusten kasvu ja vahvistuminen vie aikansa, joten sinun on oltava valmis odottamaan kolmesta neljään kuukautta, ennen kuin voit arvioida tuloksia.

Tiesitkö, että...

Suurin osa ihmisistä menettää noin 100 hiusta päivässä. Hius kasvaa noin 0,35 mm vuorokaudessa yleensä 2-6 vuoden ajan ja noin 22-75 cm pitkäksi, ennen kuin se lopulta tippuu ja antaa tilaa uudelle hiukselle.


Syömällä hiukset kuntoon


Proteiinia! Hiukset saavat ravinteita sen jälkeen, kun elimistön kaikki muut elimet ovat saaneet kaiken tarvitsemansa, joten joskus hiuksille ei riitä ravinteita lainkaan. Koska hiukset koostuvat proteiinista, voi niiden kasvua auttaa lisäämällä ruokavalioon proteiinia. Syö kananmunia ja täydennä ruokavaliotasi proteiinilla.


Aloita B-vitamiinista

Vaikka söisit monipuolisesti, B-vitamiinilisä voi olla tarpeen, sillä B-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä hiuksille. B-vitamiineja sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi maksa, banaani, avokado, pähkinät ja siemenet. Parasta olisi, jos saisit kaikkea kahdeksaa B-vitamiinia, mutta tärkeimmät niistä ovat B6 (pyridoksiini), B7 (biotiini) sekä B12 (kobakamiini) Myös A-, C- ja E-vitamiini on todettu vaikuttavan positiivisesti hiuksien, hiustuppien sekä hiuspohjan kuntoon.


Muista sinkki Hiukset tarvitsevat kivennäisaineita voidakseen hyvin. Esimerkiksi raudanpuute voi johtaa hiustenlähtöön ja hiusten ohenemiseen. Sinkki on keskeinen kivennäisaine niin hiuksille kuin iholle, ja sitä saa muun muassa äyriäisistä, pinaatista, pähkinöistä ja siemenistä. Myös ravintolisä, joka sisältää kalsiumia, magnesiumia, kuparia, piitä, seleeniä ja jodia, on todettu hyväksi hiuksille.


Vinkit! Kolme hiusnaamiota:


Öljyhoito: Hemmottele hiuksiasi öljyhoidolla, joka auttaa hiuksia vahvistumaan. Käytä neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä. Hiero öljyä hiuksiisi ja anna sen vaikuttaa kunnolla - mitä pidempään, sen parempi. Voit kietoa pyyhkeen hiustesi ympärille tai istua hetken saunassa, sillä lämpö tehostaa öljyn vaikutusta. Huuhtele öljy sitten hiuksista pois.


Hiusnaamio kananmunasta: Sekoita hiusnaamio 1-2 kananmunasta.  Levitä kananmunaseos hiuksiisi, anna sen vaikuttaa noin puoli tuntia ja huuhtele. Hiuksia vahvistavan proteiinihoidon voi tehdä vaikka joka viikko.


Avokadonaamio: Sekoita keskenään avokado, banaani ja ruokalusikallinen oliiviöljyä.  Hiero seos hiuksiisi ja anna vaikuttaa puoli tuntia, jotta ravinteet ehtivät imeytyä hiuspohjaan. Huuhtele seos pois ja pese hiukset sampoolla. Hiuksista tulee ihanan pehmeät!


9 keinoa suojata hiuksiasi

· Harjaa hiuksesi hellävaroin ennen pesua. Älä koskaan harjaa märkiä hiuksia, sillä märkinä hiukset katkeavat helposti.

· Pesu kuluttaa, joten pese hiuksesi korkeintaan kaksi tai kolme kertaa viikossa.

· Käytä mietoa sampoota ja huuhtele sampoo huolellisesti pois. Käytä hoitoainetta.

· Anna hiusten kuivua itsestään ja vältä lämpökäsittelyjä.

· Käytä hiusten selvittämiseen laadukasta hiusharjaa tai harvaa kampaa.

· Anna hiustesi olla vapaana niin usein kuin mahdollista.

· Suojaa hiuksesi voimakkaalta auringonpaisteelta.

· Syö monipuolisesti ja terveellisesti.

· Käytä ravintolisiä vauhdittamaan hiustesi kasvua!


Nopeasti tuuheammat hiukset


Föönaa hiuksiisi tuuheutta Pese hiuksesi tuuheuttavalla sampoolla ja hoitoaineella. Lisää sitten hiuksiisi volyymisuihketta tai muotovaahtoa. Föönaa hiuksesi kuiviksi pää alaspäin. Käytä suurta rullaharjaa kohottaaksesi hiuksia lisää ja tupeeraa lopuksi kevyesti hiusten tyviä.


Kiharra hiuksesi tuuheiksi Hiusten kihartaminen on nopea keino saada hiuksiin tuuheutta. Käytä kiharruspihtejä tai hiuksille hellävaraisia rullia ja muista lisätä hiuksiisi lämpösuojaa ennen kiharrusta.

Voit myös kokeilla nukkumista hiukset letillä tai nutturalla. Siten saat näppärästi luonnolliset kiharat.