Ravinto ja terveys
6 syytä syödä D-vitamiinia

6 syytä syödä D-vitamiinia

Miksi aurinkovitamiini on meille niin tärkeä? Tässä on kuusi todistettua vaikutusta miten D-vitamiini vaikuttaa kehoomme.

Lue lisää

Tervetuloa pimeälle puolelle.

Syyskuun 23. päivä on syyspäiväntasaus - tai D-vitamiinipäivä, kuten me sitä kutsumme. Silloin alkaa se jakso vuodesta, jolloin yö on pidempi kuin päivä. Koska auringonvalon määrä vähenee, on hyvin tärkeää varmistaa, että elimistö saa riittävästi D-vitamiinia. Mitä vähemmän on auringonvaloa, sitä tärkeämpää on saada D-vitamiinia syömällä, ravintolisistä tai muusta ravinnosta. Siksi sinun on mahdollisesti varmistettava D-vitamiinin saantisi ensi vuoden huhtikuun loppuun asti.

Miksi D-vitamiini on niin tärkeä elimistöllemme ja terveydellemme


1. D-vitamiini auttaa immuunipuolustusta toimimaan normaalisti.


2. D-vitamiini auttaa ylläpitämään luuston vahvuutta.


3. D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.


4. D-vitamiini edistää hampaiden pysymistä kunnossa.


5. D-vitamiini auttaa ylläpitämään veren normaalia kalsiumpitoisuutta.


6. D-vitamiini osallistuu solunjakautumisprosessiin.


Tärkein D-vitamiinin lähde on auringonvalo. Kun ihomme altistuu riittävän voimakkaille UV-säteille, iho muodostaa D-vitamiinia. Kesällä tarve on helppo täyttää, jos kasvot ja käsivarret altistuvat auringolle 10 minuutin ajan 2-3 päivänä viikossa. Talvikuukausina, eli syyskuusta huhtikuuhun, aurinko ei ole Pohjoismaissa riittävän voimakas, joten olemme riippuvaisia siitä, että saamme riittävästi D-vitamiinia ravinnon kautta.


 On hyvä ottaa tavaksi syödä D-vitamiinilisää kaikkina näinä kuukausina. Saat meiltä D-vitamiinilisät sekä kaiken muun mitä tarvitset oman hyvinvointisi tueksi ja energiseen oloon tänä syksynä.Tervetuloa verkkokauppaamme life.fi tai lähimpään Life-myymälään.

*Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Tasapainoiset ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä.