Ravinto ja terveys
7 vinkkiä energiseen syksyyn

7 vinkkiä energiseen syksyyn

Syksy tuo haasteita monen jaksamiseen. Onneksi voit vaikuttaa paljon energiatasosi nostamiseen. Tässä on 7 napakkaa vinkkiä, joilla saat lisää energiaa syksyyn!

Lue lisää

Syksyn tullessa päivät pimenevät, ja se voi vaikuttaa monella väsymykseen. Onneksi voit vaikuttaa paljon omien energiatasojesi  nostamiseen! Tässä on 7 napakkaa vinkkiä, joilla saat lisää energiaa syksyyn!

Panosta vastustuskykyysi

Ruualla on suuri merkitys suolistofloorallemme, jolla puolestaan on merkittävä rooli elimistömme puolustusjärjestelmässä. Peräti 80 prosenttia immuunijärjestelmästämme sijaitsee suolistossa, jossa kehittyy myös 90 prosenttia onnellisuushormonistamme serotoniinista. Anna siis hyville bakteereille enemmän tilaa suolistossasi syömällä kuitupitoista, värikästä ja monipuolista ravintoa. Kun suoliston bakteeritasapaino on kunnossa, elimistösi puolustusjärjestelmällä on paremmat edellytykset toimia ja tehdä sinusta samalla pirteämmän ja iloisemman.

Treenaa itsesi pirteäksi

Vain 30 minuuttia liikkumista ja treeniä päivässä antaa sinulle lisää energiaa. Lääkäri Anders Hansen kutsuu sitä kultaiseksi puolituntiseksi, ja se mikä ratkaisee, on liikkumisen kokonaismäärä. Kun liikut, elimistössä vapautuu dopamiinia, serotoniinia ja endorfiineja, mikä tekee sinusta onnellisemman ja pirteämmän. (Lähde: ”Hälsa på recept: träna smartare,må bättre” lääkäri Anders Hansen)

Harjoittele kiitollisuutta

Tutkimukset osoittavat, että kiitollisuus on polku onnellisempaan elämään. Aloita päiväsi kirjoittamalla ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen – olipa sitten kyse isoista tai pienistä asioista! Sulje silmäsi ja tunne kiitollisuus. Anna tunteen täyttää sinut, ja kanna energia mukanasi loppupäivän ajan.


Tue untasi

Monilla on ajoittain uniongelmia, mikä syö energiaa ja heikentää elämänlaatua. Onneksi löytyy monia keinoja parantaa unta. Nuku pimeässä, sulje näyttöpäätteet joitakin tunteja ennen nukkumaanmenoa, sisällytä iltarutiineihisi rentouttavia harjoitteita tai ota avuksesi rauhoittava yrttitee ja ravintolisä.

Tartu hetkeen - ulkona

Vuoden pimeämmän puoliskon aikana on tärkeää oleskella mahdollisimmanpaljon päivänvalossa ja auringonpaisteessa. Mikset vaikka kävisi kävelyllä lounastauolla? Vain vartti päivänvalossa vaikuttaa energiatasoosi. Saat kävelyllä paitsi liikuntaa, myös vaihtelua ja uusia vaikutteita, mikä on hyväksi aivojen palautumiselle. (Lähde: SVD ja Puls & Träning)

D-vitamiinin aika

Tunnetko itsesi väsyneeksi, alakuloiseksi ja uupuneeksi? Se voi olla oire D-vitamiinin puutteesta. Nyt, kun pimeys hiipii yhä lähemmäs ja auringonvalo vähenee, myös suurin yksittäinen D-vitamiinin lähteemme katoaa. Niinpä on korkea aika täyttää D-vitamiinivarastot, jotta immuunijärjestelmämme pysyy vahvana, hampaat kunnossa ja luusto ja lihastoiminta normaaleina. Muista että D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joten sitä on otettava rasvaa sisältävien ruokien kanssa, jotta se voi imeytyä elimistöön. Tutustu Lifen D-vitamiineihin.

Enemmän lihasta = enemmän energiaa

Voimaharjoittelu ehkäisee useita sairauksia, kuten nivelrikkoa, niveltulehdusta, selkävaivoja ja sydän- ja verisuonitauteja. Se myös parantaa kognitiivisia kykyjä, kohentaa elämänlaatua ja antaa elämänenergiaa. Lihakset eivät tee sinusta pelkästään vahvempaa, vaan myös pirteämmän!

Life suosittelee syksyyn