Ilmainen toimitus yli 29€
Kysy chatista apua!
Nopeat toimitukset
Testaa riittävä D-vitamiinin saanti!

Saatko riittävästi D-vitamiinia? - D-vitamiinin puutosoireet

Testaa riittävä D-vitamiinin saanti!

Usea suomalainen saattaa kärsiä tietämättään D-vitamiinin puutoksesta pitkän ja pimeän talven vuoksi. Testaa helpolla pikatestillä, saatko riittävästi D-vitamiinia!

D-vitamiinin riittävä saanti

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini. D3-vitamiini muodostuu iholla auringon UV-säteilystä sekä  D3- ja D2-vitamiinia saamme ravinnosta. Tiedätkö, saatko riittävästi D-vitamiinia? Moni suomalainen turvautuukin ravintolisään riittävän D-vitamiinin saamiseksi. Jos epäilet elimistösi D-vitamiinin saantia, saatavilla on myös D-vitamiinitason mittaukseen kotona tehtäviä pikatestejä.


D-vitamiinitesti itsesuoritettavaan testaukseen

  • · Pikatesti otetaan sormenpäänäytteestä
  • · Vastaus 10 minuutissa
  • · Tulosvaihtoehdot: riittävä taso, riittämätön taso ja puutos.
  • Kotona tehtävällä pikatestillä saadaan D-vitamiinin kokonaistilanne, koska se mittaa 25-OH-D-vitamiinia. Näin ollen mitataan paitsi D-vitamiinin saatavuus, myös varastomäärä. Kun 25-OH-D-vitamiinin pitoisuus on 30 ng/ml tai vähemmän, testin tuloksena on puutos tai riittämätön taso. Huom. testi on suuntaa antava. Tarkan D-vitamiinitason varmistat terveydenhuollon ammattilaisilta.

D-vitamiini puutosoireet

D-vitamiinin puutos on hyvin yleistä suomalaisessa aikuisväestössä. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeä pitää yllä riittävää D-vitamiinitasoa.


Syitä mittauttaa D-vitamiinitaso:

· pitkittynyt väsymys

· heikentynyt vastustuskyky

· tuntemukset luissa

· lihasheikkous

· huonolaatuinen ruokavalio


Mikäli kärsit oireista ja epäilet alhaista D-vitamiinitasoa, ole yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.D-vitamiini puutosoireet