Ilmainen toimitus yli 29€
Liity Clubiin, saa bonusta!
Nopeat toimitukset

Tietosuojaseloste ja evästekäytäntö



Life Finland Oy (Life) ylläpitää omia myymälöitä ja verkkokauppaa, ja on franchise-luvan antaja kaikille myymälöille.

Life on sitoutunut suojelemaan yksilöiden oikeuksia ja pitämään henkilötietosi turvassa Tietosuoja-asetuksen (649/208, ”Tietosuoja-asetus”) ja muun sovellettavan ja Lifea sitovan lainsäädännön mukaisesti.

Life käsittelee henkilötietojasi useista syistä ja tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Life kerää, käyttää, säilyttää ja suojaa henkilötietojasi verkkopalveluita käyttäessäsi tai kun rekisteröidyt Life asiakasklubin jäseneksi.

Tässä selosteessa viittaamme ”rekisteröidyllä” tai ”sinulla” asiakkaisiin, potentiaalisiin asiakkaisiin tai Life asiakasklubin jäseneen.


Rekisterinpitäjä

Life Finland Oy (y-tunnus 206010-4)
Sorvaajankatu 15
00880 Helsinki
Sähköposti: asiakaspalvelu@life.fi

Henkilötietojesi käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä olethan yhteydessä meihin ensisijaisesti sähköpostitse: asiakaspalvelu@life.fi


Rekisterin nimi

Lifen asiakasrekisteri.


Mitä henkilötietoja käsittelemme

Keräämme ja tallennamme seuraavia antamiasi tietoja:

· Yhteystiedot: nimi, osoite, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite.

· Tiedot siitä, miten haluat, että sinuun otetaan yhteyttä (sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä/puhelimitse/postitse).

· Keräämme myös tietoja ostoksistasi, ostamistasi tuotteista, hinnasta, päivämäärästä ja myymälästä/verkosta ja toimitustavasta.

· Tietoja markkinointiluvista ja -kielloista.

· Tietoja evästesuostumuksista.

· Lisäksi keräämme tietoa mahdollisista yhteydenotoista asiakaspalveluun sekä osallistumisista tapahtumiin, kilpailuihin tai vastaaviin.


Mihin tietoja käytetään?

Asiakasrekisteriin tallennettuja tietoja käytämme seuraaviin tarkoituksiin:

· Asiakassuhteen ylläpitämiseen.

· Asiakaspalvelutarkoituksiin ja asiakassuhteeseen liittyvää tiedottamista varten.

· ”Omat sivut” -osion luomiseen ja hallinnoimiseen.

· Verkko-ostosten tekemiseen, tilaamiesi tuotteiden toimittamiseksi ja tähän liittyvien maksujen suorittamiseksi.

· Asiakkaan tunnistamiseksi ja lähetysten toimittamiseksi.

· Asiakaspalvelutarkoituksissa, kuten kyselyihisi ja reklamaatioihisi vastaamiseksi.

· Rekisterinpitäjän asiakas- ja tuotetiedottamiseen, markkinointiin, tutkimuksiin sekä kilpailujen ja muiden tapahtumien järjestämiseen, tiedottamiseen ja niihin kutsumiseen.

· Life asiakasklubijäsenyyteen liittyvien bonusten laskemiseen, ostojen analysointi.

· Analysointiin ja segmentointiin kohdistettuja kampanjoita varten.

· Tuotevalikoimamme ja palveluidemme kehittämiseen ja parantamiseen.

· Profilointitarkoituksissa selvittääksemme palveluidemme ja tuotteidemme kysyntää ja asiakaskäyttäytymistä sekä kohdentaa sinuun markkinointia ostoshistoriaasi perustuen. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttö profilointitarkoituksiin alla kohdassa 13 kuvatulla tavalla. Emme kuitenkaan tee automatisoituja yksittäispäätöksiä, joilla olisi oikeudellisia tai vakavuudeltaan vastaavia seurauksia. Harjoittamamme profiloinnin seuraukset ilmenevät pääsääntöisesti sisältöjen personointina ja kohdennettuna mainontana poimitulle kohderyhmälle tai sinulle.


Käsittelyn oikeusperuste

Tekemiisi ostoksiin ja asiakasklubijäsenyyteen liittyvien henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste on sinun ja Lifen välisen sopimuksen täytäntöön paneminen ja/tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen sinun pyynnöstäsi.

Henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste on suostumuksesi tai oikeutettu etumme silloin kuin käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksia tai profilointia varten tai osallistumistasi järjestämäämme kilpailuun. Esimerkiksi kun teet ostoksia verkkokauppamme kautta lähetämme sinulle myös ”Kiitos tilauksestasi” -sähköpostin ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden liittyä asiakasklubiimme ja hyödyntää sen tarjoamia etuja. Jos et halua saada meiltä enempää yhteydenottoja, voit ilmoittaa siitä suoraan sähköpostitse tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos emme kuule sinusta, lopetamme automaattisesti tarjousten ja tietojen lähettämisen sinulle kuukauden kuluttua tilauksesi vastaanottamisesta.

Niiltä osin, kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Käsittelemme henkilötietojasi oikeutettuun etuumme perustuen palveluidemme kehittämiseksi ja parantamiseksi esimerkiksi analyysien suorittamisessa. Henkilötietojen käsittelyä tällaisia tarkoituksia varten ei voida pitää yllättävänä tai yksityisyyttäsi kohtuuttomasti rajoittavana.


Säännönmukaiset tietolähteet

Keräämme henkilötietoja sinulta itseltäsi. Tallennamme asiakasrekisteriimme ne tiedot, jotka olet itse antanut meille rekisteröityessäsi asiakasklubimme jäseneksi tai antanut oston tai tilauksen yhteydessä verkkokaupassamme.


Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten ne on kerätty oikeusvaatimusten selvittämiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi tai lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi. Tämän jälkeen poistamme sinua koskevat tiedot.

Kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen, lopetamme tietojesi käsittelyn, kun olet peruttanut antamasi suostumuksen. Tämä koskee esimerkiksi suoramarkkinointitoimenpiteitä ja osallistumistasi järjestämiimme kilpailuihin.

Asiakasklubijäsenyyden tiedot säilytetään lähtökohtaisesti niin kauan, kun jäsenyys on voimassa.

Ostotapahtumiin, palautuksiin ja laskutukseen liittyviä tietoja käsitellään kirjanpitolainsäädännössä määritellyn ajan eli lähtökohtaisesti kuusi vuotta sen kalenterivuoden lopusta, johon tiedot kohdistuvat.


Kenellä on pääsy tietoihisi?

Tietojasi ei siirretä tai myydä kolmansille osapuolille mainostarkoituksiin. Niitä voidaan kuitenkin luovuttaa kolmansille osapuolille, niin sanotuille henkilötietojen käsittelijöille. Henkilötietojen käsittelijä on yritys, joka käsittelee tietojasi puolestamme ja joiden kanssa meillä on aina voimassa Tietosuoja-asetuksen mukaiset käsittelysopimukset.

Lifella ja franchiseluvan saaneilla myymälöillä on yhteinen it-rakenne, jossa kaikki henkilötietojen käsittely tapahtuu keskitetysti, tässä suhteessa franchiseluvan saaneet myymälät toimivat henkilötietojen käsittelijöinä Lifen asiakasklubin jäsenten henkilötietojen osalta sillä he auttavat meitä asiakasklubimme jäsenten hankkimisessa ja asiakasklubin toiminnan ja palveluiden seurannassa.

Life käyttää henkilötietojen käsittelijöitä myös seuraaviin palveluihin:

  • Markkinointi      – voi pitää sisällään painetut tai digitaaliset ratkaisut, mukaan lukien      sosiaalinen media.
  • Henkilötietojen      analysoiminen
  • Maksuratkaisupalvelut      – maksupalveluntarjoajat kuten pankit, Klarna ja muut.
  • IT-palvelut      – useat Lifen IT-järjestelmiä hoitavat toimittajat.
  • Kuljetukset      – toimittajat (huolitsijat ja muut logistiikkayritykset), jotka      toimittavat sinulle tavaroita ja palveluita.

Huomaa, että käytämme vain toimittajia, jotka noudattavat sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä. Keräämme ja päivitämme automaattisesti osoitetietosi hyväksytyn väestörekisteritietojen toimittajan kautta.

Tietyissä tilanteissa Life saattaa joutua luovuttamaan tietoja yrityksille tai viranomaisille, jotka ovat itsenäisesti vastuussa henkilötiedoista, esimerkiksi:

  • Viranomaisille      (kuten poliisi ja veroviranomaiset)
  • Postitoimistoille      tai vastaaville yrityksille postitusten käsittelyä varten
  • Yrityksille,      jotka tarjoavat maksuratkaisuja (tämä saattaa koskea korttitapahtumia      vastaanottavia maksupalveluntarjoajia, pankkeja jne.)


Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Life säilyttää henkilötietojasi pääasiassa Euroopan ja ETA:n sisällä ja pyrimme aina siihen, että tietojasi käsitellään EU/ETA-alueella. Jos henkilötietojen käsittelyn tarkoitus tai tietojen käsittelyn tekninen toteuttaminen näin vaatii, henkilötietoja voidaan siirtää EU:n ja ETA alueen ulkopuolelle.Tällöin me (sekä käyttämämme palveluntarjoajat) noudamme siirrossa Tietosuoja-asetuksen vaatimuksia ja ensisijaisena siirtomekanismina käytetään Euroopan komission kulloinkin voimassa olevia vakiosopimuslausekkeita, jos kolmannella vastaanottajamaalla ei ole EU-komission vahvistamaa päätöstä tietosuojan riittävästä tasosta.


Kuinka suojaamme tietosi?

Lifella on käytössä asianmukaiset tekniset, organisatoriset ja hallintoon liittyvät turvallisuusmenettelyt, joilla suojaamme kaikkia hallussamme olevia tietoja katoamisen, väärinkäytön, luvattoman käytön, luovuttamisen, muutosten ja tuhoamisen varalta. Vastaavat vaatimukset asetamme myös yhteistyökumppaneillemme. Kaikki verkkosivuillamme tehdyt tapahtumat on salattu SSL:llä (Secure Socket Layer).

Emme käytä toimittajia tai kumppaneita, jotka eivät noudata voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.


Evästeet

Life käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi ja antaakseen sinulle vierailijana pääsyn tiettyihin toimintoihin. Evästeemme eivät tallenna henkilötietoja. Sinulta itseltäsi muussa yhteydessä saatuja tietoja voidaan kuitenkin yhdistää evästeiden avulla kerättyihin tietoihin, jolloin myös evästeiden avulla kerätystä tiedosta muodostuu henkilötietoa. Tällaisen tiedon käsittelyyn sovelletaan tätä tietosuojaselostetta.

Mikä on eväste?

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka vierailemasi verkkosivusto tallentaa tietokoneellesi. Evästeet mahdollistavat muun muassa:

  • yksilöllisten      tarjousten luomisen
  • tiedonsaannin      siitä, kuinka kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa
  • asiakkaan      ostoskorin sisällön muistamisen
  • erilaisten      palvelujen ja toimintojen mahdollistamisen

Käytämme evästeitä helpottaaksemme verkkosivujemme liikenteen analysointia ja luodaksemme paremman käyttökokemuksen, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tallennamme tietoja aiemmista vierailuista ja siitä, millä sivuilla on vierailtu.

Käytämme sivustollamme www.life.fi ns. välttämättömiä sekä ei-välttämättömiä evästeitä.

Välttämättömät/toiminnalliset evästeet

Verkkosivustot ja niiden ominaisuudet edellyttävät, että ne toimivat tarkoitetulla tavalla. Ilman välttämättömiä evästeitä et voi tehdä ostoksia verkkokauppamme kautta. Nämä evästeet auttavat parantamaan verkkosivujen käyttäjäystävällisyyttä ja suorituskykyä. Ne myös mahdollistavat erilaisia toimintoja.  Lain nojalla voimme käyttää näitä evästeitä ja tallentaa niitä laitteellesi ilman nimenomaista suostumustasi.

Muut ei-välttämättömät evästeet

Käytämme sivustollamme myös mieltymys-, tilasto-, ja markkinointievästeitä. Nämä eivät ole välttämättömiä evästeitä, eli voimme käyttää niitä ainoastaan nimenomaisella suostumuksellasi.

Vieraillessasi osoitteessa www.life.fivoit valita, hyväksytkö ei-välttämättömien evästeiden käytön. Hyväksymällä näiden evästeiden käytön verkkosivuillamme hyväksyt, että keräämme tietoja vierailustasi evästebannerissamme tarkemmin kuvatulla tavalla.

Voit perua antamasi suostumuksen koska tahansa tai muuttaa evästeasetuksia verkkosivuillamme.

Kolmansien osapuolten evästeet

Kolmannen osapuolen eväste on muun kuin meidän verkkosivumme asettama ja tämän evästeen keräämää tietoa voi hyödyntää muutkin verkkosivustot.

Emme pysty vaikuttamaan siihen, miten kolmannet osapuolet keräävät ja käyttävät tietoa asettamillaan evästeillä. Lisätietoa kyseisistä evästeistä, niiden ominaisuuksista ja niiden keräämien tietojen käytöstä löytyy kolmansien osapuolien tietosuojaselosteista.

Evästeiden poistaminen

Evästeet voidaan tyhjentää tai ne voidaan poistaa käytöstä selaimen asetuksista. Emme voi kuitenkaan taata, että verkkosivumme toimii tarkoituksenmukaisesti, jos evästeet on poistettu käytöstä. Voit poistaa evästeet käytöstä muuttamalla selaimen asetuksia. Asetuksien muuttamiseen liittyvää lisätietoa on selaimen käyttöohjeessa.

Linkit muille sivustoille

Sivustomme voivat sisältää linkkejä ulkoisille verkkosivustoille, jotka eivät kuulu tämän käytännön piiriin. Life ei ota vastuuta henkilötietojen käsittelystä näillä sivustoilla.


Sosiaalinen media

Verkkosivuillamme on jakopainikkeita, jotka on yhdistetty kolmansien osapuolien tarjoamiin palveluihin ja verkkosivuihin. Klikkaamalla jakopainikkeita siirryt sosiaalisen median palveluntarjoajan verkkosivulle, jolla on omat eväste- ja tietosuojaselosteet.


Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on Tietosuoja-asetuksen antamassa laajuudessa seuraavat alla luetellut oikeudet.

Pyynnöt alla olevien oikeuksiesi käytöstä tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@life.fi.

Oikeus tarkastaa tietosi (ns. rekisteriote)

Voit milloin tahansa, veloituksetta kerran vuodessa, pyytää tietoja siitä, mitä henkilötietoja meillä on säilytetty sinusta, mistä nämä tiedot on saatu sekä tietoa käsittelyn tarkoituksesta.

Oikeus pyytää tietosi oikaisua

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada muutettua/oikaistua itseäsi koskevia virheellisiä tai puutteellisia tietoja. Ota meihin yhteyttä yllä kuvatulla tavalla tai korjaa tiedot menemällä ”omat sivut” -osioon ja tee korjaukset siellä.

Oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi silloin kun henkilötietosi eivät mielestäsi ole oikein, niiden käsittelylle ei ole oikeusperustetta tai jos olet vastustanut tietojesi käsittelyä (katso jäljempänä). Käsittely voidaan esimerkiksi rajoittaa ainoastaan henkilötietojesi säilyttämiseen.

Oikeus tulla poistetuksi (oikeus tulla unohdetuksi)

Jos et enää halua meidän tallentavan tietojasi, sinulla on oikeus saada tietosi poistetuiksi, mikäli ne eivät enää ole tarpeellisia siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin eikä käsittelyn jatkamiselle ole muuta perusteltua syytä. Meillä voi kuitenkin olla lainsäädännön vuoksi velvollisuus säilyttää henkilötietojasi asiakassuhteen ajan ja jopa sen jälkeen. Näissä tapauksissa tallennamme vain ne tiedot, jotka meidän on lain mukaan säilytettävä. Jos käsittely perustuu suostumukseen ja tämä peruutetaan, tietosi poistetaan.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa oikeutettuun etuumme perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä. Tällöin voimme kuitenkin jatkaa käsittelyä esimerkiksi, jos todetaan, että meillä on pakottava oikeutettu etu, joka syrjäyttää sinun etusi. Voit aina vastustaa suoramarkkinointia ja sen yhteydessä tehtävää profilointia.

Oikeus tietojen siirtoon

Sinulla on oikeus saada koneellisesti luettavassa muodossa ne henkilötiedot, jotka olet itse toimittanut meille ja joita käsittelemme automaattisesti sopimuksen tai suostumuksesi nojalla. Tiedot voidaan myös siirtää meiltä toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli se on turvallista ja teknisesti mahdollista.

Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa meille antamasi suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemiemme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Voit peruttaa suostumuksesi jokaisessa markkinointiviestissä, ”omat sivut” -osiossa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme yllä kuvatulla tavalla.


Tiedon antamatta jättäminen

Jos et toimita kaikkia pyydettyjä henkilötietoja emme välttämättä pysty muodostamaan, hoitamaan ja kehittämään asiakassuhdetta sinuun ja suorittamaan ostotapahtumaa.


Valitus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä henkilötietoja käsitellessämme. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:

Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki

Puhelinnumero: 029 566 6700

Sähköposti: tietosuoja@om.fi


Tämä seloste

Pidätämme oikeuden muuttaa ja päivittää tätä henkilötietosuojaselostetta. Ajankohtainen versio selosteesta löytyy aina kotisivuiltamme www.life.fi.