Ravinto ja terveys
Parhaat ravintolisät terveelliseen ja turvalliseen painonhallintaan

Parhaat ravintolisät terveelliseen ja turvalliseen painonhallintaan

Painonhallintaan käytetään usein ravintojauheita ja muita ravintolisiä onnistuneen painonhallinnan ja rasvanpolton tueksi. Tutustu tästä painonhallinnan ravintolisiin!

Lue lisää

Painonhallintaan käytetään usein ravintojauheita (esim. ateriankorvikkeet ja proteiinilisät) ja muita ravintolisiä, esimerkiksi silloin kun halutaan korvata aterioita, tehostaa ruoansulatusta, vähentää ruokahalua, lisätä kylläisyyden tunnetta tai ylläpitää terveellistä verensokeritasoa. 

Oikeanlainen ruokavalio ja liikunta ovat avainasemassa rasvanpoltossa ja painonhallinnassa, mutta myös erilaiset painonhallintavalmisteet voivat olla avuksi matkalla kohti omaa tavoitetta. Painonhallintaan liittyviä tuotteita ovat muun muassa erilaiset detox- eli kehonpuhdistusvalmisteet, ateriankorvikkeet, ruokahalua ja makeanhimoa hillitsevät tuotteet sekä nestettä ja turvotusta poistavat sekä rasvanpolttoa tai paastoa tukevat tuotteet.


Painonhallinnan ravintolisät ja laihdutusruoat voivat sisältää kasveja, mausteita tai muita ainesosia, jotka edistävät kehon luonnollista aineenvaihduntaa. Tällaisia ovat esimerkiksi vihreä tee, cayennepippuri, tyrosiini, karnitiini, tauriini sekä fenyylialaniini.


Jotkut tuotteet voivat sisältää aineita, joiden odotetaan vähentävän ruokahalua. Tällaisia aineita ovat esimerkiksi kuitutäyteaine, levät, fenyylialaniini sekä kromi.

Ateriankorvikkeet

Ateriankorvikkeet ovat elintarvikkeita, joilla voi korvata osittain tai kokonaan päivän ateriat. Painonhallinnassa ja/tai laihdutuksessa käytettävät ateriankorvikkeet koostuvat yleensä proteiineista, hiilihydraateista, vitamiineista ja kivennäisaineista. Keitto- tai ateriajauheina tai valmiina juomina sekä patukoina myytävissä ateriankorvikkeissa on yleensä 200–250 kcal annosta kohden. Tuotteita voidaan käyttää korvaamaan 1–4 ateriaa päivässä yhdistettynä liikuntaan ja suunniteltuun ruokavalioon.Rasvanpolttajat

Painonhallinnan perustana on negatiivinen energiatasapaino, jolloin kehon tulee kuluttaa enemmän energiaa kuin mitä ravinnosta saadaan. Liikunnan ja oikeanlaisen ravinnon ohella voidaan käyttää rasvanpolttajia tukemaan painonhallintaprojektin onnistumista. Rasvanpolttajia on erilaisia, ne voivat esimerkiksi kiihdyttää kehon energiankäyttöä ja aineenvaihduntaa, tai toimia piristävästi, jolloin harjoittelusta ja treenistä tulee tehokkaampaa.

Detox ja nesteenpoisto

Kehoa voi auttaa myös virkistävällä detox-puhdistuskuurilla tai avittamalla liian nesteen poistumista epämiellyttävien tuntemusten, kuten turvotuksen, poistamiseksi. Nesteenpoistossa auttavat mm. erilaiset yrttiuutteet, yrttiuute-kivennäisainevalmisteet ja vihreä tee. Detox puhdistuskuurilla puhdistat kehoa kuona-aineista, kevennät oloa ja vähennät turvotusta. Tutustu esimerkiksi Vogelin paastopakettiin tai Detox-teevalikoimaan

Ruokahalu, makeanhimo ja verensokeri

Ravintolisiä löytyy myös ruokahalun ja makeanhimon hillitsemiseen ja normaalien verensokeritasojen ylläpitoon. Monien ihmisten verensokeri vaihtelee. Vatsan seudun liikalihavuus voi viitata tuleviin verensokeritason ongelmiin ja niin sanottuun metaboliseen oireyhtymään. Useimmat ihmiset myös lihovat helposti ikääntyessään, joten heidän on pienennettävä annoksia pysyäkseen entisessä painossaan. Kehoa voidaan tukea verensokerin käsittelyssä sitä tasapainottavilla tuotteilla. Ravintolisät ja kehon luonnollista verensokerin hallintaa tukevat ruoka-aineet voivat sisältää esimerkiksi kromia, kanelia tai kuitua.