Ravinto ja terveys

Hieronta

Hieronnan avulla pyritään lisäämään kudosten aineenvaihduntaa sekä parantamaan hierottavan alueen verenkiertoa. Tutustu Lifen hierontatuotteiden valikoimaan ja helli sekä kehoa että mieltä! Valikoimassa muun muassa selän jumeja helpottava selänvenytin, hierontakoukku, lihashuoltovasara, hierontaöljyjä sekä kasvohierontaan tarjoitettuja gua sha -välineitä.

Hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä

Hieronnalla on pitkät perinteet monissa kulttuureissa ja sen avulla on pyritty helpottamaan niin fyysisiä kipuja ja lihasten jäykkyyttä kuin myös stressiäkin. Parhaimmillaan hieronta onkin kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävää ja mieltä rentouttavaa.


Kotioloissa tapahtuvan hieronnan ei tarvitse olla kovin fyysistä ja voimakasta, vaan kevytkin painelu ja sively rentouttaa ja tuo paremman mielen. Kotihieronnassa voi esimerkiksi keskittyä kevyeen hartiaseudun hierontaan sekä pohkeiden lihasten rentouttamiseen.


Istumatyö haastaa lihasten ja kehon hyvinvoinnin

Yleistyvä istumatyö voi olla keholle koettelemus, erityisesti silloin, kun työskentelyssä ei ole huomioitu ergonomiaa. Ergonomialla tarkoitetaan esimerkiksi työvälineiden, työpisteiden, kalusteiden ja työmenetelmien kehittämistä siten, että ne tukevat työntekijän hyvinvointia ja toimintakykyä. 


Monesti myös työn jälkeinen vapaa-aika saattaa kulua istuessa tai muussa kehoa kuormittavassa asennossa. Esimerkiksi kännykän parissa vietetään yhä pidempiä aikoja, minkä jälkeen niskan seutuvilla voi esiintyä epämiellyttäviä tuntemuksia. 


Pitkäkestoisiin istumajaksoihin on liitetty muun muassa tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Tämän vuoksi istumatyöstä on tärkeää ottaa pieniä taukoja ja venytellä. Venyttely auttaa kehoa, mutta virkistää myös mieltä, kun huomion saa kääntää hetkeksi pois käsillä olevasta tehtävästä.


Istumatyön vastapainoksi kannattaa lisätä arjen hyötyliikuntaa eli esimerkiksi valita mahdollisimman usein portaat hissin sijasta ja kävellä tai pyöräillä lyhyemmät matkat. Mieluisa urheiluharrastus tai liikunnallinen aktiviteetti tasapainottavat istumisen aiheuttamaa rasitusta ja pitävät myös mielen pirteänä. Liikuntaharrastus edistää kehon hyvinvointia, mutta myös urheillessa saattaa syntyä erinäisiä lihasvaivoja ja jumeja. Tällöin lämmittävä ja rentouttava linimentti tai viilentävä ja lämmittävä kipugeeli voivat helpottaa oloa.


Passiivisen työskentelyasennon aiheuttamia lihasjumeja voi pyrkiä avaamaan hieronnan lisäksi myös erilaisin apuvälinein, kuten hierontakoukun tai lihashuoltovasaran avulla. Jalkapohjien lihasten rentouttamiseen voi kokeilla hierontarullia ja ryhdin kohentamiseen sekä selkäjumeihin voi löytää apua selänvenyttimestä.


Mihin hierontaöljyä tarvitaan?

Öljy lisää hieronnan mukavuutta ja helpottaa hierontaa. Tuoksuva öljy myös hemmottelee aisteja.


Hieronnassa syntyvä ihopintojen kitka saattaa tuntua epämiellyttävältä ja pahimmillaan kädet voivat hiertää hierottavan ihoa. Öljyn kanssa liikkeet ovat myös sulavampia ja hierominen helpottuu. Hyvä hierontaöljy ei imeydy liian nopeasti ihoon. Omien mieltymysten mukaan voi valita joko tuoksuttomia öljyjä tai sitten hemmotella hajuaistia ja kokeilla, miten yrttiset aromit täydentävät hierontahetkeä.


Kotihieronta on parhaimmillaan rentouttava kokemus, jonka aikana arkiset murheet ja kiireet saa hetkeksi heittää syrjään. Hektisessäkin elämänvaiheessa kannattaa pitää kiinni laatuajasta läheisten kanssa ja muistaa myös oma aika, sillä keho tarvitsee lepoa ja palautumista.


Hieronnan voi yhdistää muuhun hemmotteluun ja pitää vaikka koti-spa-illan. Mikäli tuoksut ovat lähellä sydäntä, voi aisteja helliä eteerisillä öljyillä. Tunnelmoinnin tueksi voi sytyttää tuoksukynttilän. Kylpylätunnelmaa voi luoda erilaisilla ihon ja kehon tehohoidoilla, joihin ei ehkä arjen kiireissä ole kunnolla aikaa. Hiuksille ja kasvoille levitettävät tehonaamiot sekä kasvoilla pyöriteltävät hierontarullat tehostavat kauneudenhoitoa ja luovat samalla tunteen kiireettömyydestä.


Kasvorullat kasvohieronnan apuna

Kasvojen hierontaan voi kokeilla kasvorullia tai erimuotoisia gua sha -lastoja ja muita välineitä, joiden käyttö rentouttaa kasvojen lihaksistoa ja laskee turvotusta. Kasvorullien avulla voi myös tehostaa iholle levitetyn seerumin tai tehovoiteen vaikutusta. Rullaus virkistää verenkiertoa luo kasvoille silotellun ilmeen. 


Lifen verkkokaupan valikoimista löydät sekä kasvorullia että muita ihon hoitotarvikkeita, joiden avulla voi tukea ihon luonnollista hehkua ja kauneutta. Ihonhoitorutiinia voi täydentää esimerkiksi imukupeilla tai mikroneulauksella ja puhdistuksen apuna kokeilla konjak-sientä. Kuten muutkin kehon lihakset, myös kasvojen seudun lihaksisto voi tuntua jännittyneeltä ja kireältä. Hieronta ei ole ainut tapa aktivoida kasvojen lihaksia, vaan sitäkin lihasryhmää voi treenata erilaisten kasvojumppaliikkeiden avulla.