Ravinto ja terveys

Näin saat säteilevän kesäihon

Tärkein tekijä ihon kesäiselle hyvinvoinnille on riittävä suojautuminen auringon voimakkailta säteiltä. Voit myös tukea ihosi hyvinvointia sisältä- päin. Beetakaroteeni on aine, joka vahvistaa ihoa ja antaa sille kultaisen sävyn.

Beetakaroteeni on pigmenttiaine, jota esiintyy luonnossa ja joka antaa vihanneksille niiden punaisen, keltaisen, oranssin sekä vihreän värin. Sen todennäköisesti tunnetuin lähde on porkkana.

Beetakaroteeni itsessään on sävyltään ruskehtava, siksi sen varastoituminen ihon rasvavarastoon vahvistaa ihon ruskeaa väriä. Beetakaroteeni auttaa myös ihosoluja tuottamaan melaniinipigmenttiä, joka on kehon luonnollinen suoja auringonvaloa vastaan. Tästä myös johtuu, että ihomme ruskettuu, kun altistumme auringonvalolle.

Suojaavan VAIKUTUKSENSA vuoksi beetakaroteenia käytetään myös monissa aurinkosuojatuotteissa. Beetakaroteeni ei suojaa vaarallisilta UV-säteiltä, mutta auttaa ihoa saamaan kauniin värin. Jos haluat täydentää ruokavaliotasi ravintolisällä, aloita sen nauttiminen hieman etuajassa. Näin voit nauttia auringon lämmöstä heti sesongin alkaessa.
Tiesitkö …

… että beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste? Jos kehosi kaipaa A-vitamiinia, voi ihoon varastoitunut beetakaroteeni muuntua A-vitamiinin aktiiviseksi muodoksi. Beetakaroteeni siis hyödyttää ihoa, mutta mahdollistaa myös sen, että iho voi osaltaan tukea näkö- aistimme ja limakalvojemme normaalia toimintaa.Beetakaroteenin luonnolliset lähteet

• Porkkana

• Papaija

• Mango

• Lehtikaali

• Persilja


Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Tasapainoisen ja terveellisen elämäntavan ylläpitäminen on tärkeää.