Ravinto ja terveys
Arganöljy tekee ihmeitä kauneudenhoidossa! Listasimme 5 vinkkiä kuinka käyttää arganöljyä.

Arganöljy - 5 käyttövinkkiä ihmeitä tekevälle öljylle!

Arganöljy tekee ihmeitä kauneudenhoidossa! Listasimme 5 vinkkiä kuinka käyttää arganöljyä.

Lue lisää

Tiedätkö, mistä arganöljy on peräisin? Se on kotoisin Marokosta ja se valmistetaan Argania spinosa-puun pähkinöistä. Arganöljyä nimitetäänkin ihmeöljyksi sen monikäyttöisyyden ja ravitsevien ominaisuuksien vuoksi! Lue lisää arganöljystä sekä vinkit sen käyttöön!

Miksi valita arganöljy?

Arganöljy sisältää paljon vitamiineja ja antioksidantteja kuten E- ja A-vitamiinia, hoitavia rasvahappoja sekä aminohappoja. Sen koostumus on hyvin levittyvä ja se on neutraalin tuoksuinen tai jopa tuoksuton. Kenelle se sitten sopii? Arganöljyä käytetään ulkoisesti kuivan ja atooppisen ihon hoidossa, mutta se on erinomainen myös ikääntyvän ihon ja aknen hoidossa ihoa uudistavan ominaisuuden vuoksi. 

5 vinkkiä, kuinka käyttää arganöljyä


1. Arganöljy kuiville hiuksille

Arganöljy tekee ihmeitä pörröiselle ja karhealle hiukselle! Ota pari tippaa arganöljyä ja levitä käsien kautta hiusten latvoihin. Arganöljy silottaa ja kosteuttaa hiusta, mikä palauttaa sen joustavuuden. Voit myös kokeilla lisätä pari tippaa arganöljyä hoitoaineen sekaan, jolloin tuotteesta saadaan erityisen hoitava.


2. Ihmeöljy ihonhoidossa

Arganöljyn sisältämät antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, jotka mm. kuivattavat ja vanhentavat ihoa. Lisää tippa arganöljyä kasvovoiteesi sekaan tai lisää öljy ihonhoitorutiinisi viimeisessä vaiheessa – näin iholle muodostuu suojaava kerros, joka estää kosteuden haihtumista iholta. Arganöljy sopii myös akneihon hoitoon sen tulehdusta hillitsevien ominaisuuksien vuoksi. Lisäksi tuote ei tuki ihohuokosia, joten se sopii täydellisesti kasvojen ihonhoitoon.3. Suojaa auringolta

Arganöljyä on käytetty jo muinaisina aikoina suojaamaan ihoa auringolta. Varsinaista suojakerrointa öljyssä ei kuitenkaan ole! Arganöljyä voi lisätä pari tippaa fysikaalisen aurinkosuojatuotteen sekaan, jolloin iho pysyy kosteutettuna ja auringolta suojattuna.


4. Hoida juonteita ja ryppyjä arganöljyllä

Onko kasvoillesi ilmestynyt juonteita ja haluat ennaltaehkäistä niiden syventymistä? Lisää pari tippaa arganöljyä kohtiin, joita haluat hoitaa ja tee itsellesi elvyttävä hieronta. Tee pieniä pyöriviä liikkeitä sormenpäilläsi kohdissa, joihin haluat lisätä ihon joustavuutta. Arganöljy sisältää A-vitamiinia, jolla on ihoa uudistavia vaikutuksia.


5. Arganöljyä arpiin ja pieniin ihovaurioihin

Kuten aikaisemmin mainittu, arganöljyllä on ihoa uudistavia ominaisuuksia, eli se soveltuu hyvin käytettäväksi arpien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on hyvä vaihtoehto mm. ehkäisemään venymäarpia, koska se lisää ihon joustavuutta päivittäin käytettynä. Pieniin ihovaurioihin, kuten lieviin palovammoihin tai nirhaumiin, arganöljy sopii hyvin tulehdusta lievittämään sekä ihon uusiutumista edistämään.Lisää arganöljy ihonhoitorutiinisi ja voit huomata ihollasi säteilevän hehkun! Lifen valikoimasta löydät laajan valikoiman arganöljyjä eri valmistajilta. Tutustu tuotteisiin: