Ravinto ja terveys
Tiedätkö, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja tavanomaisella kosmetiikalla?

Luonnonkosmetiikan ABC

Tiedätkö, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja tavanomaisella kosmetiikalla?

Lue lisää

Suosio luonnolliseen kauneudenhoitoon kasvaa kasvamistaan. Tiedätkö, mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja tavanomaisella kosmetiikalla? Miksi kannattaa suosia luonnollista ihonhoitoa?

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Kuten nimikin sen kertoo - luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnollisia, kuin taas tavanomaisen kosmetiikan raaka-aineet ovat synteettisiä. Luonnolliset raaka-aineet ovat ympäristöystävällisiä ja eivät lisää kehon jo suurta kemikaalikuormaa. Luonnonkosmetiikassa voidepohjakin on hoitava, jossa käytetään luonnollisia kasviöljyjä ja -vahoja. Usein jopa veden osuus on korvattu joko kokonaan tai osittain kasvi- tai kukkaisvesillä. Luonnonkosmetiikka hoitaa ihoa luonnollisesti, mutta tehokkaasti!

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Sertifioitu luonnonkosmetiikka

Markkinoilta löytyy paljon tuotteita, joiden sanotaan olevan luonnollisia tai luonnonkosmetiikkaa, vaikka tosiasiassa tuote sisältää luonnollisen ainesosan lisäksi haitta-aineita tai synteettisiä ainesosia. Hyvän ja luonnollisen tuotteen tunnistaa helposti sertifikaatista. Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja myöntää yritykset, jotka valvovat tiukasti luonnonkosmetiikan kriteerejä – näin voit olla varma, että tuote vastaa laadultaan luonnollista.  Lifen valikoimasta löytyy paljon sertifioitua luonnonkosmetiikka. Euroopassa tunnetuimpia sertifikaatteja ovat mm. Ecocert, Cosmebio, Natrue ja Soil Associtation. Eri sertifikaateilla voi olla eri vaatimustasoja.

Säilöntäaineet luonnonkosmetiikassa

Säilöntäaineetkin voivat olla luonnollisia. Ne mahdollistaa tuotteen säilyvyyden, jonka vuoksi kosmetiikkaa on turvallista käyttää. Useimmiten luonnonkosmetiikassa on lyhyempi käyttöaika tuotteen avaamisen jälkeen, mutta tarpeeksi pitkä säilyvyys tuotteen käyttöä varten!


Luonnonkosmetiikassa käytettävät luonnolliset säilöntäaineet:


- eteeriset öljyt

- antioksidantit

- alkoholi

- miedot hapot

Säilöntäaineet luonnonkosmetiikassa

Luonnonkosmetiikka eroaa luomukosmetiikasta

Vaikka luonnonkosmetiikka on luonnollista, sen kaikki ainesosat eivät välttämättä ole luomua. Luomukosmetiikaksi saa kutsua tuotetta, jonka luomupitoisuus on yli 95%. Luomuraaka-aineet ovat luonnollisia, ekologisesti viljeltyjä ainesosia, joita ei enää jatkojalosteta tai käsitellä.  Luomukosmetiikassa suositaan uusiutuvia raaka-aineita, joita voidaan viljellä.

Luonnonkosmetiikka eroaa luomukosmetiikasta

Listasimme talven 2022 TOP 5 luonnonkosmetiikkatuotetta:


1. Moi Forest Forest Dust Microbiome Magic Oil -monitoimiöljy

Moi Forestin metsäpöly -monitoimiöljy tasapainottaa ja vahvistaa ihoa sekä koko kehoa hoitavien luomuöljyjen ja metsäpölyn avulla. Todellista uuden ajan ihonhoitoa – yksi tuote ja lukematon määrä eri käyttötapoja! Hienovaraisesti hajustettu luomu ruusuvedellä.


2. Kinoko Kombucha & Probiotics -kasvoseerumi

Kinokon uutuusseerumi hoitaa ihoa probioottien ja kombucha-uutteen avulla. Seerumin ainesosat kosteuttavat ja hoitavat ihoa, jättäen sen kuulaaksi ja pehmeäksi. Nopeasti imeytyvä. Täydellinen kuivalle iholle, samealle iholle ja ongelmaiholle.


3. Pure=Beauty Berry Mist Mustikka & Pajunkuori  -kasvovesisuihke

Kosteuttava ja virkistävä kasvovesisuihke, jonka teho perustuu antioksidanttisten marjojen sekä pajunkuoriuutteen voimaan!


4. Antipodes Gospel Vitamin C Skin-Glow Gel Cleanser -puhdistusgeeli

Silkkinen puhdistusgeeli, joka poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia, paljastaen kirkkaan ja kuulaan ihon. Puhdistusgeelin ainesosat myös suojaavat ja vahvistavat ihoa!


5. Bioearth Elementa Hyaluronic Acid Solution 2% -boosteri

Tehoseerumi kosteuttaa ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan. Boosterin aktiiviraaka-aineena on hyaluronihappo 2%. Loistava lisähoitotuote talven kuivattamalle iholle!