Ravinto ja terveys

Painonhallinta- ja laihdutusvalmisteet

Life tarjoaa laajan valikoiman toimivia painonhallinta- ja laihdutustuotteita onnistuneen painonhallinnan ja rasvanpolton tueksi. Oikeanlainen ruokavalio ja liikunta ovat avainasemassa rasvanpolttoon, ja erilaiset painonhallintavalmisteet voivat auttaa matkalla kohti omaa tavoitetta. Meiltä löydät paastoa tukevat tuotteet, detox eli kehonpuhdistusvalmisteet, VLCD-laihdutusvalmisteita, tuotteita nopeaan nesteen- ja turvotuksen poistoon, ruokahalua ja makeanhimoa hillitseviä valmisteita sekä rasvanpolttoa tukevia tuotteita. Suodatinta käyttämällä löydät helposti omia tavoitteitasi tukevat tuotteet.

Painonhallintaa tukevia tuotteita Lifesta

Painonhallinta lähtee liikkeelle terveyden ylläpitämisestä ja elimistön tarpeiden kuuntelemisesta. Painonhallinta on prosessi, jonka keskiössä on halu pitää huolta omasta kehosta, joten kaikissa painonpudotukseen tähtäävissä toimissa on huomioitava terveys ja asetettava hyvinvointi etusijalle. Armollisuus omaa kehoa kohtaan on pysyvän elämäntapamuutoksen sekä painonhallinnan lähtökohta.


Painonhallintaa voi lähestyä kartoittamalla oman kehon nykytilanne ja tarpeet. Onko liikkuminen vaikeutunut ja kunto huonontunut, hengästyykö helpommin? Kaipaako arki lisää energiaa? Ylipaino voi muun muassa kuormittaa sisäelimiä, heijastua seksuaaliterveyteen sekä heikentää unen laatua. Painon kertyminen saattaa vaikuttaa myös nivelten terveyteen. Keskivartalon alueelle keskittyvä rasva pakkautuu sisäelinten ympärille ja heijastuu esimerkiksi maksan hyvinvointiin. Perinnöllisyydellä on myös oma roolinsa, sillä perintötekijät voivat altistaa keskivartalolihavuudelle. Samaten ikä ja sukupuoli vaikuttavat. Miehille kertyy kiloja vyötärölle helpommin kuin naisille, mutta ikääntymisen myötä sukupuolten väliset erot tasaantuvat ja vanhemmalla iällä keskivartalolihavuutta esiintyy yhtä lailla naisillakin. Miehillä ylipaino linkittyy usein testosteronitason alentumiseen, mikä vaikuttaa miehen yleiseen hyvinvointiin ja esimerkiksi seksuaaliterveyteen.

Miten painonpudotuksen voi aloittaa?

Painonhallinnassa avainasemassa on monipuolinen, ravitsemussuositusten mukainen ruoka, säännöllinen liikunta sekä riittävä määrä unta. Mikäli ilmenee tarvetta painonpudotukselle, voi elämäntaparemontissa lähteä liikkeelle oman arjen tarkastelusta ja mahdollisten riskitekijöiden arvioinnista.


Painonhallinta ei tarkoita askeettista, ilotonta elämää. Liian tiukat rajoitukset voivat päin vastoin haitata elämäntapamuutosta. Muutoksesta voi tulla pysyvää vain silloin, kun uudet elämäntavat eivät ole liian rajoittavia ja arjessa säilyy mahdollisuus pieniin nautintoihin. Painonhallintaan liittyy monia ennakkokäsityksiä, esimerkiksi kilojen karsiminen on saatettu aloittaa rasvojen välttelyllä, vaikka keho tarvitsee hyviä rasvoja tasapainoisen toimintansa tueksi. Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio tukee myös painonpudotusta.


Arjen kiireiden keskellä voi tuntua vaikealta noudattaa ravitsemuksellisia suosituksia, mutta painonhallinnan kannalta ruokailun säännöllisyys ja monipuolisuus ovat tärkeitä. Ateriarytmi kannattaa pyrkiä pitämään säännöllisenä, sillä se pitää verensokerin tasaisena ja voi siten myös vähentää sokeristen herkkujen himoa. Makeanhimo saattaa hankaloittaa painonhallintaa, mutta makeannälän taltuttamiseen löytyy myös terveellisiä ja hyvinvointia edistäviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi marjat, pähkinät sekä kuivatut hedelmät ovat herkullisia ja hyvää tekeviä välipaloja.


Liikkuminen tukee painonhallintaa, mutta on tärkeää valita aktiviteeteistä se itselleen mieluisin tapa liikkua. Mikäli liikkuu vain painon pudottamisen vuoksi, voi into liikuntaharrastusta kohtaan lopahtaa nopeasti ja elämäntapojen muutos tyssätä jo alkumetreille. Aktiivinen elämäntapa ei pelkästään auta kilojen karsimisessa, vaan edistää myös mielen hyvinvointia.

Mielen hyvinvointi on elämäntapamuutoksen edellytys

Kokonaisvaltaiseen terveyteen vaikuttavat monet tekijät ja mielen hyvinvointi linkittyy tiiviisti koko kehon vointiin. Elämäntapamuutosta suunnitellessa on aluksi syytä kiinnittää huomio mielen terveyteen ja tasapainoon. Kehostaan jaksaa pitää paremmin huolta silloin, kun on virkeä ja pystyvä olo. Mielen hyvinvoinnin ongelmat kasvattavat myös ylipainon riskiä, sillä esimerkiksi stressin myötä ei välttämättä riitä voimavaroja omasta kunnosta ja ravinnosta huolehtimiseen.

Elämäntapamuutos on pitkä prosessi ja uusille, terveyttä tukeville tavoille kannattaa antaa aikaa muotoutua ja sulautua osaksi arkea. Usein muutoksen hankalin vaihe on sen aloittaminen. Painonhallintaprosessin käynnistämisessä voi lyhytaikaisesti hyödyntää ateriankorvikkeita. Alkuvaiheen jälkeen on tärkeää muodostaa arkirutiini, johon kuuluu ravintorikas ja monipuolinen ruoka, mielekäs, säännöllinen liikkuminen sekä muu hyvinvoinnin tukeminen. Tavoitteena kannattaa pitää hyvinvoivaa kehoa ja hyvää peruskuntoa eikä keskittyä liiaksi perinteisiin painonpudotuksen mittareihin.


Joskus myös nesteiden kertyminen kehoon aiheuttaa turvotuksen tunnetta ja pöhöttyneisyyttä. Liikkumalla nesteetkin lähtevät liikkeelle, mutta myös syömisellä saattaa olla vaikutusta: suola ja alkoholi lisäävät turvotusta, luonnon omat diureetit, kuten mansikka, voivat vuorostaan tehostaa nesteiden kiertoa elimistössä. Nesteenpoistossa voi hyödyntää myös luontaisia nesteenpoistovalmisteita.


Painonpudotuksen yhteydessä puhutaan usein rasvan polttamisesta. Kehon rasva-aineenvaihdunnan pitää käynnissä tasainen ateriarytmi sekä riittävä veden juonti. Rasvaa palaa myös liikunnan aikana ja ravinnossa voi suosia rasva-aineenvaihduntaa tukevia elintarvikkeita. Muun muassa vihreä tee voi kiihdyttää rasvanpolttoprosesseja.


Tasapainoinen olo, painonhallinta ja yleinen hyvinvointi lähtevät siitä, että keho saa tarvitsemansa ravinto-aineet, riittävästi lepoa ja sopivan määrän liikuntaa. Ensin on kuitenkin opittava suhtautumaan omaan kehoon lempeydellä ja armeliaisuudella. Elämäntapamuutokset vievät aikaa, mutta kun uudet elämäntavat rakentaa kestävälle pohjalle, muutoksesta tulee helpommin pysyvää.

Lifen valikoimasta löydät tuotteet myös painonhallinnan tueksi. Mikäli kaipaat lisävinkkejä, voit kääntyä Lifen myymälöiden asiantuntevan henkilökunnan puoleen.