Ravinto ja terveys
Kylmien päivien lämmittävät joulukeitot

Kylmien päivien lämmittävät joulukeitot

Kylmien päivien pelastajana toimivat ihanat ja lämmittävät jouluiset keitot, jotka lämmittävät niin kehoa kuin mieltä. Ota tästä talteen kolme ihanaa keittoreseptiä ja kokkaa viimaisten päivien lohturuokaa!

Lue lisää

Sahramikeitto hamppugremolatalla


4 Annosta


Ainesosat:

• 1 sipuli hienonnettuna 

• 200 g porkkanaa pieninä paloina 

• ½ fenkoli pieninä paloina 

• 2 tl Life-kookosöljyä 

• 1 rkl tomaattipyreetä 

• 0,5 g sahramia 

• 1 l vettä 

• 2 rkl kasvislientä 

• 3 perunaa kuorittuina ja paloiteltuina  

• 1 ½ dl kuivattuja punaisia linssejä  

• 2 dl kookoskermaa 

• Suolaa ja pippuria 


Hamppugremolata: 

• 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna 

• 1 dl oliiviöljyä 

• 1 sitruunan kuori raastettuna  

• 2 murskattua valkosipulinkynttä  

• 1 rkl hampunsiemeniä 




Tee näin:

Kuullota sipuli, porkkana ja  fenkoli kookosöljyssä kattilassa.  Lisää tomaattipyree ja sahrami,  ja kypsennä vielä hetki.  Kaada joukkoon vesi ja liemi,  ja lisää sitten perunat ja linssit.  Hauduta pehmeäksi, noin  15 minuuttia.  Lisää kookoskerma. Mausta  suolalla ja pippurilla. Sekoita hamppugremolatan  ainekset keskenään ja tarjoile  gremolata keiton kanssa.

Vihreä hernekeitto piparjuurikermalla


4 annosta 


Ainesosat: 

• 1 sipuli 

• 1 rkl Life-kookosöljyä 

• 8 dl vihreitä herneitä 

• 8 dl vettä 

• 2 rkl kasvislientä, Herbamare 

• 2 dl kookoskermaa 

• 2 rkl omenaviinietikkaa  

• Paahdettuja aurinkonkukansiemeniä pinnalle  

• Tilliä

 

Piparjuurikerma: 

• 1 dl kookoskermaa 

• 1 rkl raastettua piparjuurta



Tee näin:

Hienonna sipuli ja hauduta  pehmeäksi kookosöljyssä.  Lisää herneet, vesi ja kasvisliemi. Anna kiehua muutama  minuutti.  Lisää kookoskerma ja sekoita  keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää omenaviinietikka,  kun keitto on hieman jäähtynyt, jotta aktiiviset bakteerit  säilyvät. Tarjoile piparjuurikerman, auringonkukansiementen ja tillin kera.

Ruusunmarjakeitto kanelilla ja appelsiinilla


4 annosta 


Ainesosat: 

• 8 rkl Life Flexilett Ruusunmarjajauhetta 

• 8 dl vettä 

• ½ dl agavesiirappia 

• ½ tl Foodin kanelia 

• 2 rkl perunajauhoa 

• 1 appelsiinin mehu


Tee näin: 

Kiehauta vesi ja ruusunmarjajauhe kattilassa. Lisää agavesiirappi ja kaneli. Siivilöi varovasti joukkoon perunajauhot  samalla sekoittaen. Halkaise  appelsiini ja purista mehu  joukkoon. Sekoita ja kaada  tarjoiluastiaan.