Ravinto ja terveys
BETTER YOU | 10 ML

Better You Seetriöljy EKO Eteerinen

100% luomuöljy parhaimmista atlasseteeripuista
Puumainen ja hieman savuinen tuoksu, jossa on pihkan vivahde
Alkuperä Intia
9,52 €
11,90 €
Varastotilanne verkossaVarastossa
  • Ilmainen toimitus yli 49€
Luonnonmukainen seetriöljy, joka on valmistettu tislaamalla aitoa setripuuta. Eteerinen öljy "tuntijalle". Voidaan käyttää leivonnassa, kuten setripuupuupiirakoissa, tai ylellisessä ihonhoidossa tai kotitekoisissa hajuvesissä.
Tuotekuvaus
Käyttö
Ainesosat

Setriöljy (Cedrus deodara) atlasseteeripuusta Intiasta on puumainen, hieman savuinen tuoksu setripuusta. Tuoksu muistuttaa vanhaa puuta ja siinä on vivahduksia savusta, pihkasta ja kanelista. Se on yleinen pohjatuoksu hajuvesissä, käytetään meditaatiossa ja on erittäin monipuolinen öljy hiuksille ja iholle. Setripuu on havupuu, joka kasvaa villinä Välimerellä ja Himalajalla jopa 3000 metrin korkeudessa. Eteeriset öljyt uutetaan setripuun lastuista, kannot tai kuoresta. Setriöljyllä on monia mahtavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin käyttökelpoisen. Aromaterapiassa sitä käytetään mielialaa kohottavana, vahvistavana ja se voi olla avuksi erilaisiin ihon ongelmiin. Lisäksi se on erittäin tehokas hyönteiskarkote pitämään koista, hämähäkeistä, muurahaisista ja hopeakaloista loitolla. Iholla setriöljy on rauhoittava, verenkiertoa edistävä ja supistava. Setriöljyä voidaan siksi käyttää hyvin aknen, ekseeman, pinnallisten haavojen, suurten huokosten ja laajentuneiden verisuonten hoidossa. Hiuspuolella sitä käytetään rasvaiselle hiuspohjalle ja hilseelle. Käytä setriöljyä aromivalaisimessa tai tee huonesuihke sekoittamalla 10 tippaa setriöljyä 100 ml veteen. Voit myös tiputtaa setriöljyä puu- tai kangaspalaan ja laittaa sen kotiin, missä tarvitset hyönteisten karkottamista. Muista, että lapset ja lemmikit eivät saa päästä niihin käsiksi. Ihon ja hiusten hoidossa voit tiputtaa 1-2 tippaa setriöljyä suoraan ihonhoitotuotteisiisi tai shampooseesi. Siitä on kiistelty, onko setri huippu-, keski- vai pohjatuoksu, mutta tiedetään, että se toimii kiinnittäjänä, eli se hidastaa muiden tuoksuaineiden haihtumista sekoitettaessa niihin. Se sopii hyvin yhteen monien muiden eteeristen öljyjen kanssa; puutuoksujen kuten santelipuun, sitrushedelmien tuoksujen kuten sitruunaruohon ja bergamotin, raikkaiden öljyjen kuten boswellian/frankincensen, laventelin ja rosmariinin, sekä todella makeiden tuoksujen kuten pelargonian, jasmiinin, salvia ja ylangylangin kanssa.

Tuotenumero: 130005

EAN: 7350071064252