Ravinto ja terveys

Punavalon hoitava vaikutus - kuinka se vaikuttaa terveyteesi

Oletko jo kuullut punavalosta? Monipuolisen punavalon sanotaan vaikuttavan monella tapaa positiivisesti niin terveyteen kuin kauneuteen. Terveyshyötyihin lukeutuu mm. ihon terveyden tehostaminen, lisääntynyt kollageenin tuotanto, lihasten palautuminen fyysisen suorituksen jälkeen, tulehdustilojen lievittäminen sekä kivunlievitys mm. lihas- ja nivelkipuihin.

Mikä ihmeen punavalo?


Näkyvä valo voidaan jakaa vihreään, siniseen ja punaiseen valoon. Sinisellä valolla on vaikutusta vireystilan ja vuorokausirytmin säätelyyn. Tästä syystä usein kehotetaan välttämään sinistä valoa, esim. jättämällä ruutujen tuijottelu väliin juuri ennen nukkumaanmenoa. Punainen valo puolestaan vaikuttaa kudoksiimme paikallisesti, imeytymällä ihon pinnan alle. Auringonvalokin on merkittävä punaisen valon lähde.


Punavalon aallonpituus on yksi auringonvalon aallonpituuksista eli 600-700nm, näillä on tutkitusti terapeuttisia vaikutuksia elimistöön. Vastaavasti esimerkiksi infrapunan aallonpituus on 850nm, tämä on silmille näkymätöntä valoa. Se, miten syvälle kudoksiin valo pääsee, riippuu juuri aallonpituudesta. Punavalo läpäisee ihon toisin kuin muut valon aallonpituudet. Punavaloterapian avulla voit välittää luonnonvaloa iholle aina solujen mitokondrioihin asti ja saada tätä kautta hyötyä erilaisiin terveysongelmiin. 

Punavalon hyödyt ja vaikutukset


Terveys

· Kiputilat: nivelten kipu, hartioiden jännevaivoihin liittyvä kipu, myofaskiaalinen lihaskipu, alaselkäkipu

· Verkkokalvonrappeuma: paransi näön tarkkuutta 95 %:lla potilaista

· Kilpirauhasen vajaatoiminta

· Parantunut unen laatu


Urheilu

· Parantaa lihasten suorituskykyä liikuntasuorituksen yhteydessä

· Nopeuttaa palautumista liikunnan jälkeen


Kauneus

· Ihon terveys: akne, kollageenin tuotanto

· Hiustenlähtö

Mihin punavalon vaikutukset perustuvat?


Punavaloa on tutkittu paljon ja siitä on tehty yli 4000 tutkimusta jo 1960-luvulta lähtien. Punavalon tervehdyttäviä vaikutuksia on testattu niin eläimillä kuin ihmisillä. Tiedekirjallisuudesta on löydettävissä valtavasti esimerkkejä siitä, että punainen valo tai lähi-infrapuna on suojannut solujen toimintaa ja tehostanut niiden energia-aineenvaihduntaa. Parhaillaankin punavaloon liittyen on meneillään yli 100 tutkimusta.


Punavaloterapian suosio on lähtenyt kasvuun, kun kuluttajien kiinnostus omaa terveyttään ja hyvinvointiaan kohtaan on noussut viimeisten 10–15-vuoden aikana. Kattava tutkimusaineisto ja selkeät positiiviset vaikutukset ovat saaneet monet vakuuttuneiksi valon tehosta.

Punavalohoito punavalolaitteella


Punavalon tervehdyttävät vaikutukset on mahdollista saada nykyään suoraan kotiin, sillä markkinoilla on helppokäyttöisiä ja käteviä punavalolaitteita, jotka sopivat loistavasti päivittäiseen kotikäyttöön. Lifen valikoimasta löydät Innoluxin laadukkaat punavaloterapialaitteet.


Innolux Punavalolaite Red Go on eleettömän tyylikäs punavalolaite, joka mahtuu hyvin kämmeneen ja kulkee vaivatta mukana kaikkialle, minne menetkin. Pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta RED GO soveltuu mainiosti esimerkiksi kasvojen alueen ihonhoitoon.


Innolux Punavalolaite RED S on punavalo- ja lähi-infrapunahoitolaite, joka sopii hyvin paikalliseen hoitoon. Laitetta voi kohdistaa kätevästi siihen kohtaan, mihin haluaa sen tehoavan ja hoitaa yksi alue kerralla. Erittäin kätevä esimerkiksi nivel-, alaselkä- tai polvikipuun. Soveltuu myös erinomaisesti kasvojen ihonhoitoon.


Punavalolaitteen käyttö


- Käyttöaika: 2-15 min

- Etäisyys: n. 15-30 cm

- Käyttö n. 5-7 kertaa viikossa

- Käytetään paljaalle iholle


Laite kohdistetaan haluttuun vaikutuskohtaan. Sitä voidaan käyttää silmäsuojien kanssa tai ilman. Punavalon yliannostuksella ei ole todettuja haittavaikutuksia, mikäli suositeltu tuotteen käyttöaika ylittyy, valohoidosta saatu hyöty ei kuitenkaan enää lisäänny. Laite ei tuota vaarallisia UV-säteitä tai ylimääräistä lämpöä.


Infrapunasauna


Punavalolaitteiden tapaan myös infrapunasaunan käyttö voi auttaa kehoa palautumaan liikunnasta ja helpottaa lihas- ja nivelkipuja sekä nivelten jäykkyyttä. Saunan lämpö parantaa verenkiertoa, hilliten kehon kipureseptoreiden toimintaa. Sillä voi olla positiivisia vaikutuksia myös muun muassa kehon puhdistumiseen, aineenvaihduntaan, ihon kuntoon sekä immuunipuolustukseen.


Lue lisää infrapunasaunoista ja niiden terveyshyödyistä täällä: 

Infrapunasaunan terveyshyödyt missä ja milloin vain! - Life