- Koti
- Terveys
- Muut ravintolisät
- Vatsa ja suolisto
- Biomed ActiveZyme ruoansulatusentsyymi
Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion tai terveellisten elintapojen korvikkeena. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Tuote on säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Biomed ActiveZyme -ruoansulatusentsyymi
Biomed ActiveZyme on vahva ruoansulatusentsyymi, jonka valikoidut entsyymit pilkkovat tehokkaasti gluteenia, maitoproteiinia, palkohedelmien hiilihydraatteja sekä muita vaikeammin sulavia ruoka-aineita.
ActiveZyme on erityisen hyvä valinta silloin, kun pyrkii lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossa tai mikäli kasvisten sulamisen kanssa on ongelmia. Tuote sisältää entsyymejä, jotka pehmentävät kasvisten rakenteita ja tekevät niistä helpommin sulavia. Näin arvokkaat ravintoaineet saadaan paremmin elimistön käyttöön.
ActiveZyme hyödyntää Bio-Blend -teknologiaa. Bio-Blend-teknologia tarkoittaa sitä, että kukin tällä merkinnällä merkitty entsyymi sisältää samasta ryhmästä useamman entsyymilajin. Nämä toimivat kukin hieman eri pH-ympäristöissä varmistaen, että tuote pilkkoo ruokaa mahalaukusta alkaen ja jatkaa pilkkomista ohutsuoleen ja paksusuoleen asti.
ActiveZyme sisältää muun muassa näitä entsyymejä:
- Alfagalaktosidaasi (Palkohedelmät / ilmavaivat, turvotus)
- Propyyliendopeptidaasi (Gluteenin pilkkoutuminen)
- Ksylanaasi (Kasvisten pilkkoutuminen)
Alfagalaktosidaasi pilkkoo yleisesti kaasua muodostavia hiilihydraatteja, erityisesti raffinoosia ja stakyoosia ja on erityisen hyödyllinen raakojen vihannesten ja palkohedelmien, kuten papujen, kanssa. Propyyliendopeptidaasi (PEP) on entsyymi, joka on erikoistunut pilkkomaan aminohappo proliinia sisältäviä proteiineja. Gluteenin rakenne sisältää paljon proliinia, joten PEP pilkkoo gluteenin tehokkaasti ja on täsmäentsyymi vehnän, ohran sekä rukiin sisältämälle gluteenille. Ksylanaasin tehtävänä on kasvisten soluseinämien sulattaminen ja ksylanaasi auttaakin saamaan kasvisten vitamiinit paremmin talteen.
Dipeptidyylipeptidaasi (DPP-IV) on on entsyymi, joka auttaa viljojen ja maidon proteiinien sulamista. Laktaasi vuorostaan pilkkoo maidon sokeria ja auttaa sulattamaan maitotuotteiden laktoosin.
Amylaasi Bio-Blend
- Ravinnon hiilihydraattien täytyy ensin pilkkoutua yksinkertaisiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä
- Amylaasit ovat entsyymejä, jotka pilkkovat ruoan hiilihydraatteja sokereiksi
- Hiilihydraattien sulaminen on tärkeää, muutoin ne aiheuttavat muun muassa ilmavaivoja
- Bio-Blend tarkoittaa usean eri amylaasin sekoitusta ja toimii koko ruoansulatuskanavassa
Proteaasi Bio-Blend
- Ravinnon proteiinien täytyy ensin pilkkoitua aminohapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
- Proteaasit ovat entsyymejä, jotka pilkkovat ruoan proteiineja aminohapoiksi
- Proteiinien pitää sulaa ensin aminohapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
- Bio-Blend tarkoittaa usean eri proteaasin sekoitusta, joka koko ruoansulatuskanavassa
Lipaasi Bio-Blend
- Ravinnon kokonaisten rasvojen täytyy ensin pilkkoutua rasvahapoiksi, jotta ne voivat imeytyä
- Lipaasit ovat entsyymejä jotka pilkkovat ruoan rasvoja rasvahapoiksi
- Bio-Blend tarkoittaa usean eri lipaasin sekoitusta, joka toimii koko ruoansulatuskanavassa
Sellulaasi Bio-Blend
- Sellulaasi pilkkoo selluloosaa, eli kasvikuituja
- Kun kasvikuidut pilkkoutuvat kunnolla, tulevat kasvisten sisältämät ravintoaineet paremmin saataville
- Bio-Blend tarkoittaa usean eri sellulaasin sekoitusta jolloin se toimii koko ruoansulatuskanavassa
Hemisellulaasi pilkkoo hemiselluloosaa, joka on yksi kasvien soluseinämien rakennusainesta. Kun kasvikuidut pilkkoutuvat kunnolla, saa elimistö paremmin käyttöönsä kasvisten sisältämät ravintoaineet. Glukoamylaasi pilkkoo vuorostaan pitkäketjuisia hiilihydraatteja (tärkkelyksiä) glukoosiksi. Invertaasi pilkkoo sukroosia glukoosiksi ja fruktoosiksi ja maltaasin tehtävänä on pilkkoa ravinnon maltoosia glukoosiksi. Fytaasi pilkkoo jyvissä ja siemenissä esiintyvää fytiinihappoa, joka on antiravinne ja parantaa mineraalien ja hivenaineiden biosaatavuutta.
EAN: 6417152000347