Ravinto ja terveys
Ravintolisät naisille

Ravintolisät naisille

Lifesta löydät naisten hyvinvointia edistävät tuotteet eri elämänvaiheisiin. Valikoimassa on muun muassa naisille suunnitellut monivitamiinit ja erilaiset foolihappo- ja rautavalmisteet. Meiltä löytyvät myös limakalvoille ja virtsateille suunnitellut ja hedelmällisyyttä tukevat sekä hormoneita tasapainottavat hyvinvointituotteet. Lisäksi kuumiin aaltoihin ja vaihdevuosioireisiin on tarjolla luontaisia terveystuotteita.

Naisten tuotteet Lifesta

Naisen elämänkaareen kuuluvat erinäiset kehon muutokset, joten nainen tarvitsee eri elämänvaiheissa omiin yksilöllisiin tarpeisiinsa räätälöityä tukea. Kehossa tapahtuu jatkuvaa hormonien vaihtelua ja syklisyys on osa naisen elämää. 


Jokaisella keholla on omat yksilölliset tarpeensa, mutta naisen kehon elämänkaareen liitetään yleensä tiettyjä yleisiä muutoksia ja murrosvaiheita. Keholle merkittäviä murroskohtia voivat olla kuukautisten alkaminen, raskaus ja imetys sekä vaihdevuodet. 


Terveyteen vaikuttavat niin sisäiset kuin ulkoisetkin tekijät ja hyvinvoinnin tasapainoa saattavat horjuttaa erilaiset arjen paineet. Samaten iän tuomat muutokset voivat vaikuttaa kehon toimintaan. Lifen verkkokaupasta löydät laajan valikoiman naisten terveyden tukemiseksi räätälöityjä valmisteita.


Naisen kehon tarpeet vaihtelevat elämän eri vaiheissa

Naisten terveyden erityistarpeet muuttuvat elämänvaiheen ja -tilanteen mukaan. Päivittäiseen hyvinvointiin voivat vaikuttaa esimerkiksi limakalvojen herkistyminen ja kuivuminen  tai virtsateiden terveys. Limakalvojen hyvinvointiin vaikuttavat muun muassa ikä, mahdollinen lääkitys sekä muut terveydentilaan liittyvät seikat. 


Virtsateiden terveyteen liittyvät ongelmat ovat naisilla miehiä yleisempiä johtuen fysiologisista eroavaisuuksista. Virtsateiden hyvinvoinnin edistämiseksi voi hyödyntää esimerkiksi karpalon luonnollista tehovoimaa, sillä karpalomehun tai karpaloa ja puolukkaa sisältävän mehun säännöllinen juominen on liitetty virtsateiden hyvinvointiin.


Naisen kehon sykleihin kuuluvat myös kuukautiset. Kuukautiset ovat luonnollinen osa elämää ja niihin saattaa liittyä erinäisiä haasteita, kuten kiputuntemukset, runsas vuoto tai epäsäännöllisyys. Normaalin kivun rajoissa olevia tuntemuksia voi koettaa helpottaa esimerkiksi liikunnan tai lämmön avulla. Mikäli vuoto on runsasta, saattaa olla syytä varmistaa, ettei synny puutostiloja ja esimerkiksi elimistön rautatasot pysyvät hyvinä. Arkea voi helpottaa myös valitsemalla omaan käyttöön parhaiten sopivat kuukautissuojat, esimerkiksi kuukuppi tai kuukautisalushousut voivat olla ekologisia ja taloudellisia  vaihtoehtoja.


Naiset kohtaavat elämänsä aikana vaihtuvia haasteita ja kuormituksia, siksi on tärkeää huolehtia elimistön hyvinvoinnista kaikissa elämän murroskohdissa. Muutokset voivat joskus aiheuttaa huolta ja niihin voi liittyä sekä sisältä että ulkoa tulevia paineita. 


Kuormittavissa tilanteissa on hyvä muistaa, että kehon hyvinvointiin vaikuttaa vahvasti myös mielen hyvä olo ja tasapaino. Hyvää oloa voi edistää pyrkimällä mahdollisimman monipuoliseen ravinnonsaantiin, liikkumalla itselle sopivalla ja mieluisalla tavalla sekä huolehtimalla riittävästä unen saannista jopa kiireiden keskellä. Mikäli hektinen arki ja elämäntilanne eivät hetkellisesti salli riittävän tasapainoista elämäntapaa, voi tukea saada myös luontaistuotteista ja naisen kehon erityistarpeet huomioivista valmisteista.


Kehon toiminnan syklisyyteen kuuluu monia luontaisia vaiheita, kuten hedelmällisyys ja vaihdevuodet. Hedelmällisyyteen liittyviä tekijöitä on useita: muun muassa ikä tai terveydentila voivat vaikuttaa kehon mahdollisuuksiin saada lapsia. 


Terveydentilaan vuorostaan vaikuttaa elämäntapojen yleinen terveellisyys, kuten levon, liikunnan ja monipuolisen ravinnon tasapaino. Hedelmällisyyttä heikentäviä tekijöitä voivat olla esimerkiksi stressi ja tupakointi. Tarvittaessa terveellisten elämäntapojen tukena toimivat valmisteet, jotka varmistavat sen, että keho saa tarvitsemansa vitamiinit ja muut tärkeät ravintoaineet.


Raskauden myötä tapahtuu lukuisia fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia. Muutosten tarkoitus on turvata odottavan äidin kehon hyvinvointi niin raskausaikana kuin synnytyksessäkin sekä varmistaa, että sikiö saa kaiken tarvitsemansa. Raskauden aikana perusaineenvaihdunta kiihtyy ja esimerkiksi punasolujen tuotanto lisääntyy, mikä voi vaikuttaa kehon raudan tarpeeseen. Odottavan äidin ravinnon tarve kasvaa ja monipuolinen, tasapainoinen ruokavalio onkin tärkeää sekä naisen että syntyvän lapsen terveyden kannalta. Raskausaikana kehon tarve tietyille vitamiineille ja kivennäisaineille voi lisääntyä.


Mitä kannattaa huomioida vaihdevuosien alkaessa?

Vaihdevuosien alkamisen myötä kannattaa huomioida naisen kehon muuttuvat tarpeet. Vaihdevuosilla tarkoitetaan elämänkaaren vaihetta, jonka aikana munasarjojen toiminta heikkenee ja estrogeenin tuotanto hiipuu. Luonnolliset muutokset voivat aiheuttaa kehossa tuntemuksia, jotka arjessa vaikuttavat yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen.


Vaihdevuosioireisiin liitetään muun muassa hikoilupuuskia, unen häiriintymistä sekä limakalvojen ohentumista. Unen laadun heikkenemisen myötä myös yleinen vireystila ja mieliala saattavat laskea. Oireisiin voi hakea helpotusta säännöllisestä liikunnasta ja monipuolisesta ravinnosta. Myös painonhallinnan merkitys voi vaihdevuosien aikana kasvaa. Tärkeintä on huomioida mielen ja kehon hyvinvoinnin keskinäinen suhde: sisäinen hyvä olo auttaa vastaamaan kehon kohtaamiin haasteisiin.


Kaikissa elämänvaiheissa kannattaa kiinnittää huomiota oman kehon tarpeisiin ja hyvinvointiin. Vaikka elämänrytmi olisikin hektinen, on syytä muistaa rentoutumisen sekä oman ajan merkitys kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Terveyden ylläpito on ajankohtaista kaikenikäisille! Lifen verkkokaupan kattavasta valikoimasta löydät tuotteita eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien naisten terveyden tueksi.