Ilmainen toimitus yli 49€
Liity Life Clubiin, saa -10% ale!

Muut terveystuotteet

Terveys ja hyvä olo lähtevät sisältäpäin, mutta vointia voi tukea myös ulkoisesti! Lifesta löydät laajan valikoiman tuotteita, jotka helpottavat arkista huolenpitoa hyvinvoinnista, muun muassa infrapunasaunoja, hanasuodattimia, vehnätyynyjä, suolapiippuja, piikkimattoja ja paljon muuta! Tutustu tuotteisiin.

Terveystuotteita Lifesta

Arjessa kannattaa aina pyrkiä tekemään valintoja, jotka edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lifen valikoimasta löydät tuotteita, jotka tukevat kehoa ja mieltä, auttavat rentoutumaan, luovat viihtyisää tunnelmaa kotiin sekä yksinkertaisesti tekevät arjesta mukavampaa.


Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyy kehon ja mielen toiminnan sisäinen ja ulkoinen tukeminen. Sisäisesti hyvinvointia voi edistää huolehtimalla siitä, että elimistö saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit, kivennäisaineet sekä muut elimistön normaalia toimintaa tukevat ravintoaineet. Hyvinvoinnin ulkoinen tukeminen on monitahoinen kokonaisuus, johon voi kuulua kehon ja lihasten rentouttamista hieronnan ja hyvinvointituotteiden, kuten piikkimattojen ja vehnätyynyjen avulla.


Hyvinvoinnin ulkoiseen tukemiseen kuuluu myös aistien helliminen tai aistien toiminnan tukeminen. Silmien rasitusta ja kuivuutta voi vähentää silmätippojen avulla, tukkoisuutta on puolestaan mahdollista helpottaa esimerkiksi nenäkannua käyttämällä. Aistien hemmotteluun voi käyttää eteerisiä öljyjä ja virittää rentouttavaa tunnelmaa suolavalaisimien tai tuoksukynttilöiden avulla.


Kehon toiminnan ja voinnin seurannan apuna on mahdollista hyödyntää erilaisia terveystestejä. Testit eivät tuota virallisia diagnooseja tai korvaa terveydenhuollon ammattilaisen suorittamia kokeita, mutta niiden avulla voi kätevästi seurata omaa hyvinvointia.


Ulkoiset terveystuotteet aktiivisen elämäntavan tukena

Hyvinvoinnin peruspilariksi luetaan levon ja monipuolisen ruokavalion lisäksi myös säännöllinen liikunta. Mielekäs liikunta on tärkeää niin mielen hyvinvoinnin kuin kehonkin terveyden kannalta. Tuki- ja liikuntaelimet kaipaavat säännöllistä toimintaa ja myös painonhallinta helpottuu, mikäli arki on riittävän aktiivista. Kannattaa kokeilla erilaisia liikuntamuotoja, jotta löytyisi omalle keholle sopivia tapoja liikkua, sillä mielekäs tekeminen sulautuu helpommin osaksi rutiineja ja tällöin liikkumisesta tulee luonnollinen osa arkea.


Liikkumisen voi aloittaa rauhallisesti, esimerkiksi lisäämällä hyötyliikunnan määrää arjessa tai aloittamalla säännölliset kävelylenkit. Liukkailla keleillä ulkona liikkuminen saattaa arveluttaa, mutta talvellakaan ei tarvitse jäädä neljän seinän sisälle, sillä kenkiin kiinnitettävät liukuesteet tukevat kävelylenkkejä myös talvisissa sääolosuhteissa.


Liukuesteiden lisäksi myös muilla asusteilla voi edistää arkista hyvinvointia, esimerkiksi kotioloissa pehmoisten ja lämmittävien tossujen ja tohveleiden käyttö tukee rentoutumista.


Miten helpottaa lihasjumeja?

Lihaksia kannattaa vetreyttää säännöllisesti ja muistaa erityisesti istumatyön lomassa pitää venyttelytaukoja. Lihasten hyvinvointia voi tukea myös ulkoisesti ja avata jumittuneita lihaksia esimerkiksi hieronnalla.


Aktiivinen elämäntapa tuo mukanaan lukuisia terveyshyötyjä, mutta samalla kannattaa kiinnittää huomiota tuki- ja liikuntaelinten eli luuston, lihasten, nivelten hyvinvointiin ja pyrkiä tukemaan kehon toimintaa myös liikunnallisten rasitusten aikana. Lihasten hyvinvointia ja palautumista rasituksen jälkeen tukevat esimerkiksi voiteet, geelit sekä linimentit, kiputuntemuksiin ja liikeratojen tukemiseen voi kokeilla myös kinesioteippiä.


Lihaksia rasittaa myös liiallinen paikallaanolo tai pitkäkestoinen, rasittava työskentelyasento. Näyttöpäätetyöskentelyn ja työn staattisuuden myötä lihakset saattavat mennä jumiin, joten pitkän työpäivän jälkeen voi hartiaseudun jäykkyyttä koettaa avata lempeän hieronnan tai esimerkiksi vehnätyynyn avulla.


Rentoutuminen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia

Arjen hektisyyden ja kiireen keskellä on tärkeää varata riittävästi aikaa palautumiseen. Kireää ja jännittynyttä kehoa voi helliä ja rentouttaa vehnätyynyjen sekä piikkimattojen lisäksi myös saunomalla tai pitämällä rennon spa-hetken kotioloissa. Saunomismahdollisuutta ei aina ole, mutta saunan hyvinvointihyötyjä voi tavoitella esimerkiksi infrapunasaunan avulla. 


Arjessa rasittuvan kehon ja kuormittuvien aistien on hyvä antaa välillä levätä. Levossa elimistö palautuu, siksi kiireidenkin keskellä kannattaa varmistaa riittävä unen saanti ja tarvittaessa tukea unenlaatua. Unenlaadun parantamiseksi voi kokeilla muun muassa unisukkia tai painopeittoja, jotka auttavat kehoa rentoutumaan.


Rentoutumista arjessa tukee kodin viihtyisyys sekä rauhoittava tunnelma. Diffuuseri voi toimia vedellä täytettynä huoneilman kosteuttajana. Veteen on mahdollista lisätä myös eteerisiä öljyjä, joiden joukosta löytyy esimerkiksi rentoutumista tukevia tuoksuja. Kodin viihtyisää tunnelmaa voi rakentaa myös valon avulla: suolavalaisimet hohkaavat rauhoittavaa ja lempeää valoa ja pimeitä iltoja voi välillä piristää tunnelmallisella kynttilänvalolla. Tärkeintä on löytää juuri itselleen sopiva tapa rentoutua. Riittävä palautuminen tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja auttaa jaksamaan paremmin arjen rasitteita.


Mikäli kaipaat lisävinkkejä hyvinvoinnin tukemiseen, voit kääntyä myös Lifen myymälöiden asiantuntevan henkilökunnan puoleen!