Ilmainen toimitus yli 29€
Chat arkisin klo 9-21 ja la 10-15
Nopeat toimitukset
Lataa luonnollista energiaa

Lataa luonnollista energiaa ubikinonista

Ubikinoni Q10 tuo lisää tehoa solujen voimalaitoksille!

Tuntuuko, että kehosi tarvitsee lisäenergiaa?

Mitokondrioiden toiminnan heikentyminen on syynä elimistömme uupumiseen. Mitokondrioiden toiminnan ylläpitäminen ja energian tuotannon tehostaminen on tärkeintä uupumuksen välttämisessä.

Lisää tehoa solujen voimalaitoksille

Kehon ''voimalaitosten'' eli mitokondrioiden toiminnan heikentyminen on syynä elimistömme uupumiseen ja myös olennainen tekijä kaikissa rappeutumissairauksissa. Mitokondrioiden toiminnan ylläpitäminen ja energian tuotannon tehostaminen on tärkeintä uupumuksen välttämisessä.


Lihassolujen toiminnalle välttämätön  Q10

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on elimistön itse tuottama rasvaliukoinen antioksidantti ja välttämätön  lihassolujen energia-aineenvaihdunnalle. Elimistömme tuottaa itse ubikinonia ja kehon oma synteesi muuntaa sen automaattisesti ubikinoliksi, joka on sen imeytyvä muoto. 

Kehon oma ubikinonin tuotanto sekä synteesin aktiivisuus vähenevät iän myötä. Kun elimistön oma ubikinonin tuotanto vähenee,  energian taso elimistössä laskee. Aineenvaihduntamme myös hidastuu iän myötä ja kehon oma ubikinolin tuotantokyky laskee voimakkaasti. Esimerkiksi 40-vuotiaan maksan ubikinonituotanto on noin 30 % vähemmän kuin 20-vuotiaalla, ubikinolipitoisuus jatkaa laskemistaan  ikääntymisen myötä ja lihasten toimintakyky heikkenee.

Q10 myös suojelee LDL-kolesterolia hapettumiselta,  ja  statiinien käyttäjiä niiden mahdollisesti aiheuttamalta lihasheikkouksilta. Ensimmäisen ubikinonivalmisteen, Bio-Qinon Q10:n  tultua markkinoille 70-luvulla, se määritettiin lääkkeeksi. Esimerkiksi Suomessa ubikinoni oli reseptilääke vuoteen 1996 asti, käyttötarkoituksena ”sydämen heikkous”. Myöhemmin ubikinoni vapautettiin Suomessa lääkesäätelystä ja siitä tuli ravintolisä.


Ubikinonin ja ubikinolin ero

Suurimmalla osalla ihmisistä ubikinonin muuntuminen ubikinoliksi toimii hyvin ja ubikinolin pitoisuus plasmassa kohoaa hyvälle tasolle. Pienellä osalla ihmisistä synteesi ei ole täydellinen tai se on heikentynyt, jolloin riittävän pitoisuuden turvaamiseksi on parasta käyttää  valmiita ubikinolikapseleita. Ubikinoli imeytyy ja vaikuttaa välittömästi ja tehostaa lihassolujen toimintakykyä.  Se lievittää kroonista väsymystä, fyysistä stressiä ja henkistä ahdistusta.  Se myös vähentää tehokkaasti elimistöä rappeuttavaa hapettumista ja kehon tulehdusta.


Suoja stressin haitallisia vaikutuksia vastaan

Kesällä on hyvä  palautua voimakkaasta stressistä ja uupumuksesta. Sopiva määrä stressiä motivoi ihmistä, mutta  pitkäkestoinen stressi kuormittaa ja vahingoittaa terveyttä. Stressitilanteissa tarvitaan enemmän ravinteita, jotka tukevat kehoa tärkeissä aineenvaihdunnan toiminnoissa. Bio-Qinon Q10 sisältää luonnollista ubikinonia ja B2 vitamiinia, joka edistää energia-aineenvaihduntaa sekä vähentää väsymystä ja uupumusta. Erityistarpeisiin Ubikinolia.  Omaan hyvinvointiin kannattaa valita korkealaatuinen ja hyvin imeytyvä valmiste.

Jarmo Hörkkö, terveystuoteasiantuntija*

*vieraskynä